Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se bavit s traktoristou v traktoru

Od: jir odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, poradíte mi prosím co se bavit s traktoristou v traktoru. Děkuji moc.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Traktory jsou nevyčerpatelné téma a dá se o nich mluvit pořád. Zvlášť mám ráda staré Zetory, ty bez boudiček, 15, 25...Zetor 25 může být Áčko, nebo Káčko. Poznáte to na první kuk. Zdalipak víte, podle čeho?;)

Jinak, pokud Vám učarovaly traktory a nemáte to přes celou republiku, doporučila bych navštívit pobočku NTM v Čáslavi. Místo bývalého vojenského parku je rozlehlá expozice traktorů, kombajnů, mlátiček, stabilních motorů dokonce i autobus z 50. let. Vezměte s sebou toho traktoristu, uděláte mu určitě radost.

Každým rokem se zde koná první víkend v červnu akce Pradědečkův traktor. Letos bude už 19. ročník a uskuteční se 1. a 2. 6. 2024. Od 8 do 17 hodin. Vydržíte tam klidně celý den a pořád bude co poznávat. Je to krásné proto, že se jen pasívně nedíváte, ale stroje jezdí, jsou v provozu, v chodu, krásně to rachotí, prdlá a voní. Občas se mohou zájemci i povozit.

Chystám se letos, jako každým rokem. Pokud výstavu navštívíte, uvidíte, že o traktorech budete pak nadšeně mluvit až do Vánoc. O co? Jaga.

Bábinko, krásně jsi to napsala!
Dostal jsem plno chutí to také vidět.
Má to jen jednu vadu. Ty si tam klidně doletíš na tom tvém létajícím prostředku .
Já to mám po zemi okolo 600 km, podle výběru trasy. + množství objížděk...
A moje kosti už na těch autostrádách odmítají strádat...
.
Doufám, že něco o tom najdu na webu!
Ty si to užij na místě.
trachtor

Ty starý traktory měly boudičku sundávací :) Spíš než o to že je traktorista může jít o to, co je to za člověka, může to být taky jede rné ing., sním se můžu bavit třeba Fermiho paradoxu.

Pokud to bude vyučenej traktorista, jistě si nejradši za nadává na práci, na systém, na ženskou, prostě na všechno :))

hodnocení

2x

Zaleží jak je traktor starý,

Pokud stařeček, tak třeba... co písty, jdou sehnat ještě náhradní díly, kolik žere, atd...,

No a pokud novej, tak ... co GPS nezlobí, palubní počítač má dost paměti a nezamrzá, koupil jste si ho z dotací nebo za vlastní.?*smich*

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, no, tak třeba, jaké to je jezdit pomalu s traktorem po pražské magistrále nebo parkovat s traktorem před Ministerstvem zemědělství ČR či Úřadem vlády ČR. Určitě by měl pan traktorista spoustu zážitků, poznatků a historek z cesty do Prahy. A zeptejte se ho, kdy do našeho hlavního města na svém traktoru zase pojede a mohl by Vás vzít k sobě na traktor a cestou zase hodnotně a na úrovni pokecáte. Zdravím!
jdeere

Nebo třeba o tom, jak se v dnešní progresivní době může stát traktorista nebo elektrikář ministrem.

ben®
jdeere - dobrý nápad. Motivovat pana traktoristu, aby si to šel zkusit, jaké to je mít zodpovědnost za resort a řešit protesty těch, kteří mají nápady/nároky, ale bez vlastní odpovědnosti.
jdeere

To zní, jako že pan traktorista-ministr neměl na výběr, protože nikdo lepší nebyl po ruce... Jak jinak to nazvat, než personální zoufalství téhle "vlády"?

ben®
jdeere - ale vždyť jste zde sám navrhoval traktoristu na ministra, tak si to ujasněte. Mimochodem, v tomto státě byl předsedou vlády i bývalý strojvedoucí, tak proč by nemohl do vlády traktorista, že? A jinak tuto debatu končím.
jdeere

To nebyl návrh, ale ironie (jako třeba "dělnický prezident", nebo ten tragikomický Standa Lokotka). Jsem zastáncem vlády nepolitických odborníků.

Nejde o debatu, nejsou zde žádné argumenty.

Kdo tvoří těch cca 20%, co jsou s vládou spokojeni?

- státní (ex-)zaměstnanci
- korporátní (ex-)zaměstnanci
- političtí neziskovkáři (příjmy od vlády a ze zahraničí)
- univerzitní studenti a zaměstnanci, zvláště humanitních oborů (ideologizace)

ltz
hodnocení

2x
V traktoru je rachot, tam moc mluvit nemusíte. Ale můžete se pobavit jinde, třeba na pivku, tam už budete vědět co mluvit.

vili
hodnocení

1x
Předpokládám, že traktorista je normální člověk, který má rodinu, rád něco dělá i ve volném čase, pokud ho tedy najde, a třeba byl někdy na dovolené, kde se mu líbilo. Má třeba auto nebo domácí dílnu. Nebo třeba, jak je spokojený s prací a s technikou. Já osobně, když už nevím, co s někým mám rozebírat, tak spolu vaříme.
S popelářem se přece taky nebudete bavit výhradně o obsahu nádob na odpad, stejně jako s lékařem o tříselné kýle.

farmer
hodnocení

1x

Zkus nahodit kardany *smich* gacek je pořád řeší

io

Tak kdyz je to Zetro 25, tak ma 25 koni ne? :)

Sklízecí stroj Kombajn není řezačka. I když může mít přidáno zařízení na řezání vycházející slámy. Když není potřeba ji později sklízet z pole.

ouma
hodnocení

0x

To záleží jestli seš ženská nebo chlap :))

farm
hodnocení

0x

Pokud se pamatuji, tak to v traktoru hrká a na nerovnostech s pasažérem lomcuje. Na žádnou duchaplnou či okouzlovací debatu to moc není. A sedí se nikoli vedle řidiče, ale někde v pozadí trošku. Nicméně proberte počasí. Zemědělství a potřebu deště.

adrop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]