Nejste přihlášen/a.
Staré časy lepší NEBYLI, staré časy lepší BYLY.
Byli jsme mladí a hezcí, nebo aspoň hezčí, než teď. Netrápila nás artroza, zuby, inkontinence, cukrovka a jiné protivné nemoci. Kluci nás rádi vyzývali k tanci, rádi nás bavili. Dneska už ne. Dneska už nevyzývají, dědci tančit většinou nemohou, francouzské hole jim překážejí a pokud nás baví, tak většinou o tom, co jim doktor zakázal. A to slyšet nechci, stačí mi to, co zakázali doktoři mně. KRUCIŠ, DO PRČIC. Je to tak. Jaga.
Každá doba má své dobré a taky své špatné.
Jinak všeobecně platí že : "Staré " časy co pamatujeme byly lepší v tom, že jsme byli mladí, zdraví ...
Jj, mozek systematicky vytěsní ty negativní vjemy, Takže jsi většinově pamatujeme ti lepší okamžiky, případně si to ještě více idealizujeme než byla realita
Každopádně vracet se zpět pro tu dobu, tak to bych chtěl jen úplný ... - A typicky tomu tak je, Jinak jde na lidi Senilita tak zkrátka pláčou po starých dobách, ale to jenom proto, že jsou už na sestupné nebo pádové křivce...
Ono totiž průměrná doba dožití, současné medicíny a to jsme teprve na začátku, mimo úrazové medicíny třeba, tak o chronických a psychických nemocech toho víme naprosté minimum dodnes, no tak průměrná doba dožití bez medikace by byla stále max 55 let a nazdar...
V případě, kdy by muselo být vynakládáno lidské síly k válčení, stavění, dobývání zemědělčení, tak sotva 44 let - můj odhad
Tak to vás překvapím: antický autor Artemidóros ve svém proslaveném Snáři (2.70) uvádí, že většina lidí žije 100 nebo více let.
Nejsem z těch, kdo z minulosti filtruje to špatné, totalitní ohrada mi lezla krkem. Rozhodně bych ale nechtěl být obětí zrychlující stupidizace.
Nároky se snižují. Slyšel jsem od několika učitelů VŠ jak se diví, co věechno ty děti pardon studenti neumí. A tenhle obrázek to skoro vystihuje. Mě naštěstí nepotkala ta pohroma, že bych musel učit, takže opravdu to slýchám jen ve vyprávění, jak se musí snižovat nároky, jen domýšlím, jaký by byl další krok v tom vývoji.
Každá doba má svoje za a proti. Niečo bolo dobré v starých časoch a niečo je dobré dnes. No jedno sa starej dobe nedá vytknúť. Ľudia mali k sebe bližšie.
Taky co jim zbývalo, v nerozvinutých ekonomikách jsou lidi zvyklý držet pospolu, zkuste si některé státy jihovýchodní asie třeba.
V západním světě to nutné není. Tady všechno funguje na zavolání, služby, bezpečnost, cokoliv.
takže to není nějaká jakože lidská vlastnost, ale dříve to byla (Ekonomická, lidská) nutnost! Jak někde ve 3. světě přežijete bez pomoci... Asi jako ve středověku?
Dnes? Každej GenZ by chtěl bydlet single ) Brečí, že (S průměrným platem) na byt nedosáhne...
Jenže to by za minulého režimu nedosáhnul taky, dokud by neměl manželku a dítě, tak by pěkně bydleli jako bezdětní manželé s rodičema a zařezávali ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.