Nejste přihlášen/a.
Před cca rokem a půl jsem se stěhoval do většího města poblíž ohledně práce. Bydlím v malém pronajatém bytě. Je to ale spíš jen na přespání - přes den a někdy i víkendy jsem mimo. Při podpisu smlouvy se nastavili platby za energie - vše je součást plateb majiteli tzn. nic jsem na sebe nepřepisoval. Třeba topení jsem tuhle zimu zapínal jen minimálně a vlastně natočil skoro 0. Vlastně čistou 0. Minulý rok se ještě zálohy navýšily, protože u cen energií a tepla nikdo nevěděl co bude.
Vadilo by vám to jako majiteli bytu? Máte nájemníka, co vám platí vše v čas. Vlastně o něm ani nevíte. Jen je tam každý rok velký přeplatek na energiích? Nebo byste to brali jako OK - nájemník mi platí, ani o něm nevím
"Vadilo by vám to jako majiteli bytu?"
Jako vlastník bytu bych byl rád, protože bych měl větší zisk z pronájmu, proto by mě to určitě nevadilo.
Ale, kdybych byl nájemník, tak bych nechtěl platit za služby, které nevyužiji.
Asi jste špatně sepsali smlouvu. Ve smlouvě mělo být uvedené, že přeplatky za energie a vodu dostane nájemník zpět a případné nedoplatky nájemník uhradí. Pokud to nemáte ošetřené smnouvou, tak se na vás vlastník může obohacovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.