Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chci se jen poptat na mou situaci jestli by mi někdo mohl poradit.
Těžko radit. Když jste prakticky uznal svůj dluh, tak teď Vám asi nikdo dobrovolně peníze nevrátí. Asi se jedině poradit se šikovným právníkem, zda existuje nějaká klička typu že jste byl uveden v omyl, peníze byly vylákány podvodným způsobem apod.
benzi. Ano, udělal jsi blbost, když jsi dluh uznal a ještě větší blbost, když jsi ho zaplatil. Já bych spíš než právníka, teď volila policii.Je to podle mě z více důvodů lepší a rychlejší postup.
Jinak k tomu strachu o rodinu... Co to bylo za "vymahačskou" firm? Tady v republice takových firem funguje desítky, spíš stovky. Jsou to "pouze" překupníci neuhrazených faktur apod. K tomu, aby ses musel bát o rodinu, by ses musel dostat do trošku jiné skupinky dlužníků. Víš, ono něco jiného je, někomu vyhrožovat a něco jiného je, někomu něco udělat. Jasně, oboje je trestné. Já to teď myslím tak, že plno "vymahačů" nikdy k žádnému násilí nepřistoupí.
doplněno 09.08.13 19:58:benzi. Když půjdeš tady za právníkem, tak než se s Tebou začne bavit, budeš opět muset zaplatit zálohu.A pak ještě několik dalších. Výsledek u soudu je nejasný a hlavně v nedohlednu. Proto Ti radím tu policii. Problém nastane, jestliže jsi jim podepsal zpětně nějakou fakturu, uznání dluhu apod. Do té doby proti Tobě opravdu neměli nic v ruce. Teď budeš muset dokazovat to, že jsi to udělal pod nátlakem. Vysvětlovat, proč jsi to nenahlásil hned apod.
Poctivě podnikám několik let. Nemám žádné zkušenosti s vymahači a ani je mít nechci. Nechci poznat jejich postupy a už vůbec okrádat lidi. Policie mně napadla jako první. Jen vám povím že v Německu vymáhám dluh od roku 2011 proběhlo několik soudů a stále mi dluží 10 tis euro za mou odvedenou práci - a to je Německo kde jsem čekal že zákony jsou na lepší úrovni než u nás v cz. Právníci mně vyšli na tak velké peníze že si to ani nedovedete představit. Jinak moc děkuji za ochotu a vyjádření k mé situaci
Na mě před časem taky přišli vymahači a tvrdili, že mají doklad, jak jsem cosi nezaplatil. Jelikož jsem si byl jist, že nic nedlužím, navrhl jsem jim spolupráci. Že půjdeme na policii a spolu podáme trestní oznámení na neznámého pachatele, který ten doklad padělal. Poslali mi omluvný dopis, že mi dluh odpouští. A mám klid.
Vážený pane benzi,
situaci byste měl řešit podáním žaloby na neprávněné obohacování vymahačské agentury, která tím, že Vás uvedla v omyl, z Vás nezákonně vylákala neoprávněnou platbu. Poraďte se s právníkem, nicméně nyní musí následovat výzva o vrácení neoprávněné platby. Poslaní platby neznamená, že jste uznal dluh. Záleží na tom, zda po Vás agentura vymáhá pohledávku oprávněně či nikoli a zaslání 26t může být v tomto duchu vnímáno jako konání na základě uvedení v omyl.
David
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.