Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach a sebepoškozovaní

Od: florian odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,potřebovala bych poradit. Je mi 18 let a poslední dobou se furt pálím zapalovačem . Zkoušela jsem přestat ale nejde to. Nechci nikomu nic neříkat. Nevíte někdo jak přestat aniž bych někomu něco říkala?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pro někoho je i možnost si s něčím podobným poradit.
Je to tvoje mysl, a smíš a můžeš vládnout. Tak, jako tvůj strach, i panický strach, můžeš vypnout i sama. Je tvůj, musí poslechnout.
Musí se ale řešit vlastní pocity. Musí se do toho vložit touha vytvořit pro sebe nový svět a ten starý, nevyhovující zahodit pryč, protože ke mně nepatří.
Základ je, podívat se do svých pocitů a najít odpověď na otázku proč. Proč něco potřebují dělat, co tím chci říct. Pokud chci přivolat něčí pozornost, jak použít jiný způsob a jaký se ke mně hodí. Nebo jaký jiný důvod je, tlumím fyzickou bolestí tu psychickou? A co bych chtěla jako lepší způsob, než tohle. Strach se třeba poprosí, že už nemusí chránit, protože láska je lepší ochránce. Zlé sebelikvidační myšlenky se zlikvidují tím, že si lze představit, že je musím říct někomu koho mám opravdu ráda, jako bych je říkala jemu. A hned jsem vnímala, jak moc jsou bolestivé, zatímco dříve bez téhle práce s představou, mi to nedocházelo, že takové myšlenky tolik zraňují.

hodnocení

0x
Psycholog...jiná možnost není..Bohužel..Anebo v dnešní době vpodstatě ano..Vyhledat člověka, který měl podobný problém a dostal se z toho.. pokud bude ochoten se s vámi o tom bavit, tak může pomoci..
florian
08.04.24 11:23
hodnocení

Děkuju

ltz
hodnocení

0x
Bez pomoci to asi sama nezvládnete. Je vám už 18, tak můžete sama vyhledat pomoc, aniž by se to někdo mohl dozvědět. Možná lékař praktik by vás mohl nasměrovat k nějakému psychologovi, který už měl takové případy, může o takovém psychologovi vědět. Určitě vám něco poradí.

jim
hodnocení

0x

Zahoď cigarety a zahoď zapalovač, když nemáš čím, tak se jistě pálit nebudeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]