Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nemám holku

Od: martinn odpovědí: 35 změna:
Nemůžu to pochopit, jsem už delší dobu sám, vypadám úplně normálně, 180cm, štíhlá postava, usměvavý. Nemám žádné kamarády a ani žádnou přítelkyni. Dobrou kariéru, vš v žádaném oboru, hodně hezký auto. Vydělávám docela dost, je mi 29. Žiju ve velkém městě a je tady šíleně moc krásných žen, potkávám každý den spoustu párů, moc hezká holka a vedle ní průměrný muž stejňe jako já, proč oni maji tak hezkou přítelkyni a já ne, nejde mi to pochopit. Nikde se ani moc nedostávám do nějakých interakcí výjma: Mám interakce pouze z ulic, vidim hezkou a jdu si za ni pokecat, nemaji naprostý zájem, už po slovu Ahoj, se na mně koukají divně a podezřívavě, tak 1 ze 50 se usměje a dá se semnou do řeči, po par slovech prozradí že má přítele. Další možnost jsou pro mne diskotéky, tam je ale velká většina holek kyselých, nic nechcou. Už fakt nevím co na sobě zlepšit? Můžu ještě více chodit do posilovny, vybudovat velké svaly a potetovat se ale pomůže to? Jinak už fakt nevím co bych na sobě zlepšil…Poslední dobou už fakt uvažuju že se prostě zabiju, nedává mi takto život vůbec smysl, být pořád nadrženej a nemít to s kým dělat..Prostě se strašně trápím z toho. Nechápu tento svět, už všechno finguje online? musím mít super instagram a seznamovat se přes něj nebo super tinder profil? Nějaké ženy jsem v životě měl, 1 přítelkyni atd.. všechny jsem je potkal na ulici a diskotékách.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

5x

Něco na odlehčení:

Nedávno jsem viděl klip, kde se reportér ptal asi 10ti letého kluka, čím by chtěl být, až bude dospělý?

Kluk mu odpověděl, že debilem.

Reportér se ptal proč?

Kluk na to: Když jdu s tátou na procházku, tak pořád říká, podívej se, jaký ten debil má krásný fáro, podívej se, jakou má ten debil krásnou ženskou, podívej se, jakou má ten debil vypracovanou figuru, podívej se, jakou má ten debil ...

----------

Asi máte smůlu, že Vy nejste debil.

07.04.24 08:58

*smich*

liska5
hodnocení

3x

Posilovna je málo, jako zájmová činnost. Je taková zaměřená na vlastní zjev a ego.*alene* Je přece plno kurzů, klubů, sportovních oddílů, sborů, souborů, kroužků, kde se vyskytují slečny. Tady byl jeden, který se kvůli seznámení přihlásil do kurzu cizího jazyka pro dospělé. Pak chodil se těmi spolustudentkami na kafe. Těch se mohl u kafe zeptat, jestli nemají volnou sestru... Nebo můžete jezdit na tábory, či jiné kurzy, jako instruktor. Tam bývají schopné mladé ženské. Zažila jsem před lety kluka, co přišel k ochotníkům do divadla, jestli nechtějí někoho na pomoc s kulisama. Takový tichý nenápadný kluk. Je to přes pětadvacet let a on s nima zůstal. Léta i hraje a má z toho ansámblu i přítelkyni. Syn tu svoji potkal na večerním volejbale...

martinn
hodnocení

Plno oddílů? Už není rok 1990. Jediným koníčkem žen je buďto posilvna nebo běhání kde si nepřejí být oslovovány. Jiné koníčky ani nemají. Hlavní koníček většiny je koukání do instagramu při každém volném čase.
Ale já si klidně nechám poradit. Mohla byste mi tedy prosím vyjmenovat nějaké konkrétní? Plno sborů, souborů, oddílů, jaké třeba?
Co se týče jazykových kurzů. Teď jsem jeden navštěvoval 19 žen a tři muži. Výsledek=0, všechny zadané, po dětech, o dost starší a pak pár mladých telátek kolem osmnácti let věku. Nic v mém věkovém rozpětí 20-33 let. Asi jsem chytil špatný kurz. No jo no. Ve špatný čas na špatném místě.
kdosi

Spousta holek se věnuje psaní povídek (a románů a dalších literárních útvarů) a spousta je v tom i docela úspěšná. A workshopy se běžně protáhnou daleko přez vyhrazenou dobu a pak se to ještě probírá v kuloárech a na pokojích. Ale to zase mluvím jen o tom, čeho se účastním já, no.

liska5

Jestli nebude chyba v tom oslovování. Kdyby mi někdo neznámý řekl: ahoj nebo dobrý den, jak se máte a jestli nechcete pomoct s taškou nebo zajít na kafe, tak jak jsem komunikativní, tak bych asi couvla a stručně poděkovala a šla si po svých.. Ale když se mne zeptá nějaký muž v LIDLu, kde je jaké zboží a myslíte, jestli je lepší taková nebo taková rýže, je to jedlé, ty koláče? ... Tak co byste doporučila? To třeba u regálu s čaji, vínem nebo chipsama.., tak se začnu hned bavit...Prostě vystavené zboží poskytuje možnost ke komunikaci. Určitě s úsměvem, a přidat nějakou vtipnou poznámku. Co mám zkušenost, tak se lidi seznamují u kámošů na svatbách, oslavách, na akcích města...Když tam na kurzech jsou zadané, tak se jich vesele zeptám, jestli náhodou nemají nějakou popelku doma, co je sama...Pohodu a né napětí, byste měl vyzařovat...

dobrejoddil

přihlas se do Chvojkovice Brod ty oddíle *haha*

id
hodnocení

2x
Já bych vás nechtěla ani s tučným kontem. Záliby, koníčky žádné, jen hledáte možnost vyprázdnit pytlík.
Proč nemáte kanarády s kterými byste třeba sportoval, hrál šachy atd? Zamyslete se.
martinn
hodnocení

Proč mi dáváte tak nesmyslnou odpověd, já to sám nevím proč nemám kamarády, asi to bude tím že nejsem žena…Co se týče koníčků tak ten mám je posilovna, mám začít dělat něco co mne nebaví abych nejaké kamrády získal. A co se týče vyprazdění pytlíku tak to už vůbec z vaši strany nechápu, my muži opravdu nefungujme on/off
capitalist

Reakce jak od zhrzené feministky, která si dělá jasný názor, aniž by jakkoliv tazatele znala. Absolutně mimo mísu. *zmateny*

smode2
hodnocení

2x

Nevím co Tinder a ostatní podobné platformy, ale hlavně bych se na tvém místě vyklidnil a tak strašně na to netlačil. Čím víc na to budeš tlačit, tím míň to půjde. Jinak lepší je zkusit normální online seznamku (ne tady ty hypersupermoderní) - tam chodí normální ženy a hlavně se všechny chtějí seznámit. Za tím jediným účelem tam jsou. Nemusíš se přehrabovat desítkami náhodných žen venku co jsou často zadané nebo vdané. Taky musíš počítat s tím že to zabere čas. Třeba několik měsíců.

capitalist
hodnocení

2x

Pokud to, co popisujete, je pravda, je zcela evidentní, že jste se dokázal aklimatizovat na to, abyste samostatně fungoval, a že se mimo jiné dokážete na pracovním trhu dobře uplatnit. Zřejmě nejste ten typ povaleče, který jen nastavuje ruku a je závislý na státním cecíku. To vše je pro dnešní mladé ženy zcela neatraktivní, nepřitažlivé. Zavání to přílišnou schopností a šikovností. Feminismus dokázal zcela zdiskreditovat velkou část vztahů mezi muži a ženami, apeluje na dominanci žen, a to jak na pracovním trhu, tak i v mezilidských vztazích. Je to systém podobný třídnímu boji. Takový muž, jako Vy, musí hledat v konzervativních vodách, kde je vzájemný respekt a kde se žena nebojí být ženou. Určitě takovou potkáte, jen to chce vůli a trpělivost. Zatím pracujte na sobě a nebojte se mít zdravé sebevědomí, máte před sebou dlouhý život, tak se nestresujte dnešní, někdy až pošahanou dobou.

ltz
hodnocení

1x
Tak to berte, že nejste jediný, kdo nemá partnerku, nebo naopak a je to v každé věkové skupině. To by muselo být zemřelých, kdyby se všichni chtěli zabít. Chce to trpělivost, ona se jednou objeví. Máte vysoké vzdělání, dobre zaměstnání, jste fin. zabezpečený, zatím jste toho přece dost dokázal. Třeba zrovna na pracovišti ji potkáte. Jenom na té ulici asi moc šance neni, tam vás při oslovení může žena vnímat jako cizího chlapa, od kterého neví, co čekat. Možná si i více bude střežit kabelku, nezná vás, proto kouká divné.

kdosi
hodnocení

0x

Nejsem žena a stejně kamarády mám a vždycky jsem měl. Jak kluky, tak holky.

Taky mám ženu a dětí a jen čekám, kdy se dozvím, že i vnuky :)

A naprostá většina mých kamarádů má i kamarády, které nejspíš neznám a nikdy jsem je nepotkal.

Proč o tom píšu - u mě seznamování probíhalo vždy tak, že se dotyčná nejdřív vyskytovala v nějaké "skupině", kde jsem se vyskytoval i já a pak jsme se poznali líp a pak jsme se o sebe začali zajímat i nejen jako kamarádi.

Ke kamarádům jsem se dostal přez společné zájmy, například jsem někam chodil cvičit a i když většina z nich dnes má rodiny, tak to nebrání tomu, abychom se aspoň s některými čas od času potkali, pokecali, zahráli nějaké hry ...

A samozřejmě kamarádi mají také kamarády, takže se člověk dostane i mimo obvyklé kruhy a pozná tam další lidi s jinýma vazbama.

Vztahy se tvoří, udržují a rozpadají, holka, která je zadaná dnes se může za měsíc rozhádat, za půlrok rozejít a za rok hledat nového kluka. Pokud ji potkáte na ulici, tak dnes nemáte šanci a za rok ji třeba nepotkíte. Pokud jste v nějaké "skupině" (a je jedno, jestli to jsou spolužáci, ti, co chodí do sauny ve středu, kulturisti, nebo cokoli jiného), tak její příběh se tam odehrává a až přijde její čas, tak budete mezi potenciálními zájemci (zvláště pokud vás bude brát jako hezkého a přijemného známého) a možná vás osloví i sama, nebo naopak ji oslovíte vy.

Ale pokud máte jen jeden jediný zájem - posilovnu - a tam se nikdy s nikým o ničem nebavíte a nic jiného vás nezajímá, tak máte výběr prakticky nulový a náhodné lovení po ulicích to moc nezlepší.

Takže zamyslet se, proč nemáte kamarády (když je naprostá většina lidí má) a proč se s váma rozešla ta přítelkyně by skutečně mohlo pomoct situaci změnit.

A online je sice jednodušší komunikace, ale taky mohem víc vyrušení a rozptýlení, zatímco takové držení se za ruku je mnohem intenzivnější prožitek, než nějaká písmenka, nemluvě už o tom, že v té posteli je lepší být spolu fyzicky, než jen přez nějakou appku *smich*

Ostatně příroda si to už tak zařídila, že opačné pohlaví je výrazný bonus k přitažlivosti. Proto klukům připadají všechny holky hezké a holkám se zase líbí víc kluci. (A zase to líp funguje v osobním kontaktu než přez písmenka.)

Navíc ve vašem věku už první nával hormonů odezněl a holky si víc vybírají i podle jiných věcí, než jen zjevu. (A protože dnes už u iholky můžou mít vlastní příjem, tak ani bohatsví není to nejdůležitější kritérium) - a co můžete nabídnout vy? Čím jste zajímavý, co víte, jak s nima komunikujete, proč by vás měly obdivovat? (To je výzva, abyste si něco takového u sebe našel a zapracoval na tom. Samotné svaly to rozhodně nejsou, ale pokud byste třeba o nich uměl zasvěceně a zaníceně a přitom srozumitelně promluvit a k tomu třeba i ukázat, to už by byla jiná). A pokud byste toho měl víc, tak tím líp.

martinn
hodnocení

Děláte si srandu z mladé generace že všechno je přes appku. Ale já toho součástí být nechci. Nekoukám celé dny do mobilu a netrávím na nich čas. Mám raději realný kontakt s lidma. Neporadil jste jaký koníček dnes navštěvovat? Píšete jen o sobě, dle vaseho výstupu jste žil v mládí trochu v jiné době a vašimi kamrády jsou většinou vrstevníci z mladí a dnes, tím pádem se nejste schopen vžít do toho co děje dnes :)
Je jasne ze pokud drive jste tyto vymozenosti nemeli tak jste travli cas venku v partách a tlupách a díky tomu jste si vytvorili mnoho vazeb a pratelstvi ktere dnesni generace uz neni schopna vybudovat.
kdosi

Já si dělám srandu ze všeho, ze sebe nejvíc *smich*. Tady jsem to zjednodušíl, ale pointu jistě chápete :)

O sobě píšu, protože o sobě vím mnohem víc než o vás (a je mi jasné, že se hodně lišíme, takže jen něco naimitovat nejspíš nepomůže).

Píšete, že nechcete dělat něco, co vás nebaví, když není jasné, že tak získáte holku snadno a rychle (přeháním), takže slepě převzít moje koníčky nebude to pravé, ale inspirovat se můžete spíš co se šíře týče.

Zajímám se o počítače, jsem na několika serverech, znám odtamtud spoustu lidí, občas se pořádají srazy, občas na ně jezdím sám, s manželkou nebo kamarády, podobně jako ostatní. (Po Čechách, do Ameriky ne, i když tam taky znám pár lidí a oni mě.) Stavím si vlastní 8bitový počítač a píšu na něj vlastní ROMku, (a dokážu o tom kecat hodiny). Občas se tam náhodně zkontaktuju s někým, kdo mě zná i od jinud. Spíš starší pánové s rodinama.

Motám se kolem Arduina a robotiky a radím na několika odborných fórech. S některýma lidma se potkáváme takřka pravidelně i naživo. (Od starých páprdů, přez středoškolské učitelky po omladinu.)

Baví mě sci-fi a fantasy a anime, pořádal jsem vlastní akce, jezdím na různé cony, často se tam motá hodně holek v kostýmech. (A kdysi jsem byl i dost aktivní okolo DanceDanceRevolution = spousta holek)

Literární soutěže, workshopy a tak podobně - silná převaha holek, kolem VŠ a výš. Opět internet+osobní setkání na akcích.

Hry na hrdiny - jak hry, tak jejich tvorba, okolo toho se taky motá obojí pohlaví a především mladší lidi se zajímavými nápady.

Judo, karate, ninjutsu, taichi - setkání v tělocvičnách, ale i na táborech a soustředěních. Spíš kluci, ale nikdy výhradně.

Šermovačky - spousta mladých, spousta holek, spousta možností se předvádět a kecat dllouho do noci.

Hraní RPG, zejména Shadowrun - dříve hlavně okolo stolu, teď spíš přez Skype. asi 1:3 kluci, ale nějaké holky vždycky taky. Typicky o generaci a víc mladší.

Čtení, programování, kecání na fórech (a člověk se dozví spoustu věcí, kterými se dá udivovat společnost).

Zpěv a hra na kytaru (to se hodí vždycky).

Většinu současných vztahů jsem si vybudoval až v tomhle miléniu, kdy jsem měl dávno počítač a spousta z těch ostatních taky. Nové vztahy vznikají pořád, i když pomaleji, protože už jsem v tomto silně saturován. Ale kdych potřeboval nutně zvýšit počet mladých dívek, které mě znají jménem o dvoumístné číslo, tak není problém se dohodnout s organizátory pár akcí a udělat tam přednášku, která je přitáhne.

Takže většínu jsem toho naopak vybudoval za pomocí vymožeností, které teď máte a já neměl, dokud jsem nedosáhnul asi tak vašeho věku.

(Kanoistika, turisťáky, tramping byl z jiné doby, ale ty vztahy časem dost vybledly a přetrhaly se a dávno se tomu nevěnuju.)

Ale vzít to ode mě Copy-Paste asi řešení nebude, většina by vás asi nebavila.

liska5

Martinne, trochu pokory by to chtělo. Na to, že s Vámi lidi komunikují zdarma a ve svém volném čase na téma, které jste zadal, jste zbytečně kritickej a docela uvzatej a naježenej: Nic nejde, rady jsou mimo, tohle fungovalo zamlada, "kdosi" Vám radí podle vlastní zkušenosti a to Vám taky nesedí... Jevíte se jako věčný nespokojenec, co chce pomoct, ale všechno, co Vám kdo poradil, je špatně.

marak
hodnocení

0x

@martinn pokud je chceš odpudit, tak flexi tim co jsi tu napsal (vs, auto, prijem) :)

Typicky blbecek, co hodi klicky od bawa na stul a mysli si jakej neudelal dojem - presne naopak...

No ten text mi spis prijde vymysleny... prece nekdo, kdo oslovuje zeny na ulici a disco musi vedet, ze tam je sance na long time nizka. Kdyz rekne ze ma prizele tak to casto znamena jen, ze se te chce zbavit, to ti nedoslo?

martinn
hodnocení

Ano mám bmw, uhodl jste. Já se takto však neprezentuji, neříkám ženám na rande o tom co mám za auto, kolik vydělávám, jakou mám vš tak klid. Ono to na té ulici občas výjde. O to tu de a jaksi bez sexu se dlouhodobě moc žít nedá. Takže mi jaksi nic jiného nezbývá než to zkoušet, občas se poštěstí ale nevydrží to dlouho.
Je mi jasné že ty odpovědi “mám přítele” jsou ve víc jak 50% případů výmluvy. Ony neví kdo jsem, jsem přesvědčeny že kdybych měl tu šanci ty dané ženy z ulice potkat někde na společném koníčku kde na ně nebude takový tlak tak to půjde snáze ale bohužel já ty šance jiné nemám. Většina žen žádné koníčk moc nemá. Aspoň co se tak ptám na te ulici tak je to dokola fitko, běhání. Nic víc :)

Záleží, v jakém okruhu žen se pohybujete, znám mnoho žen a dívek, všechny mají spoustu koníčků. *zmateny*

marak

Hele natoc si osloveni pokazde na diktafon a pak se poslechni. Hned poznas, kde je problem...

A mozna se bud moc anebo malo snazis. Jestli jsi z Phy, tak snadna pomoc, penize mas a tam je dost lidi co te to nauci.

Na ty hlasky "mam pritele" musis mit pripraveny adekvatni reakce. Jsou veci co funguji. V 29 letech to nemuzes znat. Bud si na to prijdes sam nebo zaplatis a usetris furu casu.

martinn
hodnocení

Dělám to 8 let vkuse, a mám z tohoto hloupého koníčku spoustu známých. Jestli si myslite ze se naucite nejake magicke věty a úspěšnost bude obrovská tak jste na omylu, to tvrdí jen koučové aby na vás vydělali. Úspěšnost je velmi nízká ale u průměrnějších holek nějaká je. Mám z tohoto super zážitky ale ještě mnohem více těch negativních a už prostě dál nemůžu. V poslední době jen samé negativní a já už začínam byt negativni také, po posledním oslovování a diskotékou která zase jako 6tá v řadě skončila fiaskem ležím už druhý den doma v pyžamu a jsem psychicky vyčerpaný. Mám už té arogance až pokrk. Odmítám na sobě pracovat kvůli ženám, nezaslouží si to, já musím všechno a většina žen neumí vůbec nic a ani ho správně podržet. Kdyby to šlo podstoupil bych nejradši nějakou operaci po ktere už bych neměl chuť na žádnou. Přešla by mě chuť na sex a celkově na ženy a mohl bych konečně svobodně dýchat a neřešit je.
macho

"Odmítám na sobě pracovat kvůli ženám, nezaslouží si to" ... A proč bys to dělal? Makej na sobě kvůli sobě, ještě se máš hodně co učit. Zejména číst a konat :)

A chodit do práce, místo abys měl vlastní byznys, minimálně jako OSVČ, no tak to taky není moc atraktivní pro ženské. Hele, jsi v takovém divném věku na houby, když na V sobě zamakáš, v 33 budeš King jak já :) Stačí pak mířit na ty mladší 20 až 24 let, pak na tebe budou stát fronty.

hodnocení

0x

Víte, dokud budete dívku usilovně hledat, tak ji nenajdete, to neustálé řešení, že s nikým nechodíte a ten strach, že dívku nenajdete, to všechno vám to seznámení kazí. Je to otázka energií, které kolem sebe šíříte. Jestli vám mohu dát radu, na nějaký čas pusťte tento váš problém z hlavy a zaměřte se na něco docela jiného. Vaši mysl upněte na své koníčky, na svou práci, na něco, co vás baví, ale opravdu a pořádně, svoji mysl a činnost upněte jinam a buďte důsledný. Jedině tak jednou a to nečekaně potkáte tu, kterou potkat máte, která na vás někde čeká.

liska5

Je to tak. To z něj pak vyžařuje ta urputnost, i když to maskuje vlídným vystupováním.. Já bych mu ještě doporučila cestovat vlakem. Během těch svých cest jsem se mockrát pobavila i seznámila s novými lidmi. Při turistice obecně. A když tam budou starší ročníky, tak se jich vesele zeptám, jestli nemají doma nějakou šikovnou dcerku?

smode2

Maky, nikoliv. Resp. ano, koníčky klidně, ale to tazatel má. Zvolnit, ano. Ale v žádném případě a zásadně ne "nečekaně potkat tu, kterou potkat máte, která někde čeká". Ne. Takhle to totiž funguje jen u žen. Nikoliv u mužů. Vy to vidíte ze svého pohledu a vlastně máte pravdu, jenže u mužů platí opak. Řeknete třeba: mě do 30 či 40 let pořád někdo balil a musela jsem odmítat nabídky od mnoha chlapců. Ano, pravda. Jenže to proto, že ti chlapci se vás snažili získat. Tzn. oni se na to soustředili nikoliv nečekaně, ale čekaně, plánovaně a cíleně. Tj. museli vyvinout svoji vlastní nezměrnou aktivitu aby dívku mohli oslovit a v 8 z 10 případů se i srovnat s tím že je odmítne. Kdyby tohle muži nedělali, zůstali by navždy sami (a ty dívky koneckonců taky). Protože muže, na rozdíl od žen, většinou za celý život nikde žádná neosloví a nebalí. Ani jednou. Takže bez vysokého nasazení se tazatel pravděpodobně nikdy neseznámí s nikým. Takhle to funguje.

martinn
hodnocení

Wau ony i existují ženy co to chápou, to mě potěšilo. Díky Smode2

id
hodnocení

0x
Všechny rady co jste dostal vám připadají jak z minulého století. Co neznáte neznamená, že to neexistuje i dnes. Když nemáte kromě posilovny žádný koníček, tak nechápu, proč nejezdíte na pobyty pro nezadané. Jsou i víkendové nebo týdenní jak u nás tak u moře.

id má pravdu, že rady mohou dělat dojem, že jsou z minulého století. Ale některé zákonitosti platí neustále.

kdosi

Ono, přiznejme si to, ani lidi tu nejsou jen od minulého století a celou tu dobu se množili (jinak by tu nebyl niko z nás), takže ty postupy na množení už jsou celkem zaběhané *smich*

hodnocení

0x

To chce klid. Časem se bude situace lepšit. Ty kterým vztahy nevyjdou protože si špatně vybrali později končí samy a hledají muže jako Vy. Takoví jsou pro ně Bingo a protože jich je málo. Chce to netlačit na pilu a dát tomu čas. Určitě ne nějaké se věšení někde ze zoufalství - to je rys té mladé generace co je stračně zjemnělá a neumí čelit problémům a trvdším podmínkám :)

martinn
hodnocení

Tak to zní super. Posledních 7 let jsem si neužil spoustu sexu a jsem z toho frustrovaný a teď jako jackpot dostanu ženu které to nevyšlo a už ji tikaji biologické hodiny, takže ji udělám děcko, ona se změní, vztah taky a budu zas bez sexu, skvělé výhlídky.

S tim detskem si to spatne pochopil. To ji nebudes muset delat, to uz bude soucasti zakladniho balicku z predchoziho vztahu. Bohuzel nepujde o volitelne prislusenstvi.

martinn
hodnocení

Do toho já nikdy nepůjdu, je to pro mně neuvěřitelně potupné, nedokázal bych se na sebe ani podívat do zrcadla, ztratil bych hrdost. Nemám problém mít s takovou ženou sex ale zaopatřovat ji dítě to ani náhodou.
liska5

Nikdy neříkej nikdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]