Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrkání u dětí

Od: petra09o odpovědí: 4 změna:
Ahoj mám otázku, malá 5let, začala asi před 3 měsíci hodně mrkat, alergii nemá, zánět taky ne, ani nemá červené oči.. ale mne si je a fakt mrka hodně na očním jsme byly a v pořádku..tak nevím jestli to není třeba že stresu protože nechce školky chodit..máte s tím někdo zkušenost?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Nystagmus? Konzultujte s dětským lékařem. Ještě by ji měl vidět neurolog.

hodnocení

0x

Jíž jsem se s tím setkala, většinou to bývá strresem. Trochu upravit režim, více spánku, možná přidat do stravy zeleninu a ovoce, pak to přešlo samo.

asd1
hodnocení

0x

Asi stres.. Jsou různý zlozvyky, někdo kouše nehty, furt šmrdlá nohama.. Mrkání je menší zlo, tak bacha aby místo toho nezačla okusovat ty nehty..

Může to být i suchý oko, zánět atd., ale na to by oční měl přijít.. Podrážděný to může být i tim mnutím..

Zkus nějaký neškodný kapky do očí, neuškodí a tim že kápnutí je trochu nepříjemný tak s tim třeba přestane..

ltz
hodnocení

0x
Také asi zjistit proč nechce chodit do školky. Možná má nějaké nervíky, jestli se jí třeba někdo neposmivá, jestli tam má nějaké kamarády a tak. Najít ten důvod, třeba i promluvit s učitelkou, jak se ve školce chová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]