Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založení hlavní živnosti, poradíte?

Od: saxana* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, uvažuji už teď o založení živnosti. Pracuji z domova jako telefonistka. Celou dobu to mám na DPP. Mohu mít výdělek pouze do 10000 Kč. Myslíte, že bych si mohla založit živnost teď někdy v dubnu, s tím, že první 3 měsíce, tedy leden, únor, březen jsem měla DPP a podepsaný růžový papír? Do kolikátého v dubnu musím založit živnost jako hlavní? Budu mít se společností Rámcovou smlouvu o dílo. Přihlásím se k 1.pásmu paušální daně, jen nevím úplně přesně jaká čísla se vztahují k této živnosti. Splňují to asi 3 body. A také nevím, jaké mohu uplatnit výdaje procentem z příjmů. Jestli se na mě vztahuje 80%, 60% nebo 40%. Chtěla bych si dát sídlo podnikání jinam. Vím, že to nějaké firmy nabízejí a že mi tam bude chodit pošta. Má s tím někdo zkušenosti a poradí? Já mám obavy, že když tam bude chodit pošta, kde budou mé veškeré údaje, co když to tam otevírají a nějak by mě mohli využít? Třeba vzít si půjčku na mé jméno, když tam bude i můj podpis? Moc tomuhle nevěřím, máte někdo zkušenost? Poradí někdo s odpověďmi? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

saxana*
hodnocení

Koukám, že jsem sem napsala zbytečně, zas mi nikdo neodpoví, nebo bude někdo prudit.

18,50 hod. Položíte dotaz a 19,10 se rozčilujeté že vám nikdo neodpověděl.
Milá damo, prozradím vám že zde není žádná 24hodinova služba která by okamžitě odpovídala.
Až sem některý rádce přijde, který bude znát odpověď, tak vám určitě odpoví
netopir

Nekteří si to vážně pletou, a věří tomu, že tady je kniha přání a stížností na jejich problémy, 24x7x365

@juraja ty tu jsi 12x7x365 tak se koukej postarat o saxánu Nebo tě začaruje, Dexempo multo šunkoplex!

@Saxana Jj, netopýr si na tebe vezme půjčku :-D S živnostenským listem ti vznikne datová schránka, a orgány veřejné moci ti budou zasílat tam.

Paranoidní lidi nemůžou podnikat. A bacha na Švarc systém, kterým to tvý "podnikání" zavání...

Toma jaký účel, dávat jídlo do virtuálního sídla? Ty jsi bezdomovec? Nemáš žádný trvalý pobyt než na úřadě? No tam ti zřídit živnost opravdu nepovolí

id
Telefonistka z domova a nechce sídlo v bytě. Proč? Že by sexuální služby?
saxana*
hodnocení

Dobrý den, musím nějak zjistit, jestli volná živnost provozovaná z domova je švarc systém. Napadlo mě napsat na email Oblastního inspektorátu práce. Poradíte kde jinde se zeptat? Abych mohla někomu přesně popsat náplň práce kterou bych provozovala na živnost a znalý věci posoudí zdali to je nebo není švarc systém. Chci v tom mít jasno. Pokud je to švarc systém tak do toho nepůjdu. Holt si raději seženu práci na HPP. Ale abych si byla jistá a mohla tomu člověku přesně popsat o co jde, jak to probíhá. Kdyby to byl nový objednatel tak by to asi problém nebyl. Pro tohoto objednatele pracují podnikatelé na živnost a švarc to není, ale já chci mít jistotu. Budu ráda, když poradíte na koho dalšího se mohu obrátit. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]