Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí chleba?

Od: jshhs odpovědí: 31 změna:
31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

04.04.24 17:35
hodnocení

4x
30-120kč

hodnocení

3x

Peču si sama, je to můj protest proti světu. Po všech propočtech stojí $1 a váží 1200g. Je výborný, konečně jsem našla skvělý recept, poměr usilí/ výsledek dobrý.

lmgify

Jaký typ chleba? Jak velký (dך×v)? Těžko věřit, že se dostaneš s cenou pod (dotovanou?) cenu nákupního řetězce v Americe (taky $1, ale místo 1200g jen 450g).

Kolik měří nevím, je to recept na chleba s jogurtem z kuchařky ruce v mouce od Ivy Trhoňové. Mouku kupuju ve větších baleních, proto jsem schopná ho za ten dolar upéct.

Kolik stojí chleba?
Kolik stojí chleba? #2
Kolik stojí chleba? #3

Nie,nieste schobná ho upiecť za dollár. Skúste si pripočítať k tým surovinám ešte min. cenu hodiny práce a výsledok bude o inej cene. A to neberiem v úvahu energiu a strojné vybavenie.

smode2

Vypadá to dobře, o tom žádná. Však vezmeme-li průměr za rok 2023, budou skutečné náklady na chleba zhruba 55 USD.

kdosi

A to ještě neberete v úvahu cenu ztracenýách příležitostí, kdyby místo pečení chleba si raději čla za ten 1$ koupit los, tak mohla třeba vyhrát Jackpot a tudíž ji ten chleba stál hned několik miliónů dolarů, bez ohledu na to, co má na účtence od mouky *smich*

smode2

Kdosi: tohle vždycky říkám těm co topí dřevem a strašně si pochvalují že to mají nejlevnější: kdybyste místo časově náročného kupování, dopravy, skládání, přikládání dřeva, vynášení popela a mnohdy i regulování hoření šli jen na 4 hodiny jednou týdně do jakékoliv práce navíc, budete moci doma přetápět pomocí přímotopů a ještě vám zbyde na oběd :)

marak

To je pravda, a jiný, kdyby šel kopat kanály místo aby datloval na internet, měl by i na auto a večeři, no ne? :)

lmgify

@marianda: bochník vypadá božsky! Až se mi tady sbíhají sliny. *mnam*

@marianda Můžu Vás poprosit o recept na ten chleba?
lmgify

@mario: Kniha se prodává od 219,- , e-book jsem viděl i za 169,- (možná stará cena), kniha je ve spoustě - knihovnách.

V obsahu knihy jsem našel 3 recepty na chleba s jogurtem.

Kolik stojí chleba? #4
kdosi

@smode2 A kdybyste šel pracovat ještě hodinu navíc, tak nemusíte každý večer dělat ty směšné pohyby s nejistým výsledkem a můžete si zavolat profesionálního inseminátora, dítě si vybrat z katalogu a ještě ušetřit čas :-P

marak

Ad jogurt, určitě to chutná skvěle, No ale tepelným zpracováním nad 52°C se v tom jogurtu právě ty prospěšné látky zabijou.

smode2

Sice ano, ale některé věci co jsou zábava netřeba nechávat lůzrům. Těm stačí nechávat tu nejhnusnější práci ;)

@mario Jestli ho vyzkoušíte, dejte vědět, jak se povedl. Já vyzkoušela hodně receptů, ale tento se mi povedl napoprvé. Moc hezky se pracuje s těstem, je takové čisté, na rozdíl od jiných ulepených, po kterých je hodně uklízení. Jediná moje úprava receptu je trošičku více soli. Ale to si každý musí vyzkoušet podle sebe.

@slavco31 proč bych si měla připočítávat hodinu času? Já to neprodávám a když dělám něco pro sebe, tak mi není zatěžko. Navíc ta celá práce s těstem než se peče trvá jen pár minut. Jen mezitím je čekání. Můj robot pracuje spolehlivě už patnáct let a napekla jsem tolik, že se určitě zaplatil několikrát. A představte si, že někdy peču ty chleby dva najednou.

lmgify

@marianda: Děkuji za odkaz na recept. Nenapadlo mě, že paní má svoje volné stránky aktivní už v dobách před napsáním knížky.

hodnocení

2x

Jste troll-hlupák nebo osoba omezená na pohubu(dlouhodobě zavřená v nápravném zařízení či psychiatrickém ústavu)

Pokud neplatí to třetí ještě možná další možnost že žijete jinde než v tuzemsku, tak je takový problém zvednout pozadí a jít se podívat po obchodech?!

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, hodnota božího daru se nedá vyčíslit v penězích a měl by být všude k dispozici zdarma. Bohužel, nevěřící pekaři a obchodníci to z nějakého neznámého důvodu nechtějí respektovat . Zdravím!
lmgify

Prý chleba zdarma zkoušeli v Rusku krátce po VŘSR. Jenže lidi jím krmili i domácí dobytek, když to teda bylo zadarmo, tak to hned zase zrušili.

ben®
lmgify - to bylo asi podobné zalíbení se jednoduchým masám, jako u nás praktikuje Hnutí ANO .
lmgify

Tak ono to s tím chlebem dopadlo nějak podobně i při Pařížské komuně v 1871.

Snaha o zajištěné základní lidské potřeby tu byla už několikrát a vždy to skončilo na blbosti lidí, kteří bezplatným věcem přisuzují nulovou cenu a podle toho s ní také zacházejí (neomezené nebo silně nadprůměrné používání). Dokonce má tento jev v ekonomii své jméno - Tragédie občiny (obecní pastviny).

Mám určitou víru v řešení založeném na elektronickém úplném sledování "kdo, kde, kolik"už zdrojů nárokoval a vyčerpal, ale historie má příklady i zneužití předchozích systémů :(

id
Bene, nexistuje nějaké vkákno, kde nedáte politiku? Vám se musí fakt špatně žít. Vždyť je to k smíchu nebo k pláči.
kdosi

@id stačí nemít zavřené oči

poradte.cz/...

fil
hodnocení

1x
Chleba z prumyslovych velkopekaren se moc chlebu nepodoba, viz. ingredience a pridavani i stareho vraceneho chleba do testa. Cena je presne 10x nasobna co v 89. roce. Byty a RD jsou na cca 100x nasobku cen 89. roku. A platy a mzdy jsou...vime kde,ze. Tolik k libdem demokrature.

jendad
hodnocení

0x

U nás šumava pulka chleba 25kč a nebo nakrajenej 30kč

hodnocení

0x

Šumavu, 1200 g mají u nás v Lidlu za 42,50.

hodnocení

0x

900 g-1000 g za 1,80 € až 2,80 €. Ja kupujem 900 g za 1,80 € až 2,20 €.

marak
hodnocení

0x

Cca od 35/kg za standardni bochnik 1,2 kg (42 za bochnik)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]