Nejste přihlášen/a.
Peču si sama, je to můj protest proti světu. Po všech propočtech stojí $1 a váží 1200g. Je výborný, konečně jsem našla skvělý recept, poměr usilí/ výsledek dobrý.
Jaký typ chleba? Jak velký (dך×v)? Těžko věřit, že se dostaneš s cenou pod (dotovanou?) cenu nákupního řetězce v Americe (taky $1, ale místo 1200g jen 450g).
Nie,nieste schobná ho upiecť za dollár. Skúste si pripočítať k tým surovinám ešte min. cenu hodiny práce a výsledok bude o inej cene. A to neberiem v úvahu energiu a strojné vybavenie.
Vypadá to dobře, o tom žádná. Však vezmeme-li průměr za rok 2023, budou skutečné náklady na chleba zhruba 55 USD.
A to ještě neberete v úvahu cenu ztracenýách příležitostí, kdyby místo pečení chleba si raději čla za ten 1$ koupit los, tak mohla třeba vyhrát Jackpot a tudíž ji ten chleba stál hned několik miliónů dolarů, bez ohledu na to, co má na účtence od mouky
Kdosi: tohle vždycky říkám těm co topí dřevem a strašně si pochvalují že to mají nejlevnější: kdybyste místo časově náročného kupování, dopravy, skládání, přikládání dřeva, vynášení popela a mnohdy i regulování hoření šli jen na 4 hodiny jednou týdně do jakékoliv práce navíc, budete moci doma přetápět pomocí přímotopů a ještě vám zbyde na oběd
To je pravda, a jiný, kdyby šel kopat kanály místo aby datloval na internet, měl by i na auto a večeři, no ne?
@mario: Kniha se prodává od 219,- , e-book jsem viděl i za 169,- (možná stará cena), kniha je ve spoustě - knihovnách.
V obsahu knihy jsem našel 3 recepty na chleba s jogurtem.
@smode2 A kdybyste šel pracovat ještě hodinu navíc, tak nemusíte každý večer dělat ty směšné pohyby s nejistým výsledkem a můžete si zavolat profesionálního inseminátora, dítě si vybrat z katalogu a ještě ušetřit čas
Ad jogurt, určitě to chutná skvěle, No ale tepelným zpracováním nad 52°C se v tom jogurtu právě ty prospěšné látky zabijou.
Sice ano, ale některé věci co jsou zábava netřeba nechávat lůzrům. Těm stačí nechávat tu nejhnusnější práci
@mario Jestli ho vyzkoušíte, dejte vědět, jak se povedl. Já vyzkoušela hodně receptů, ale tento se mi povedl napoprvé. Moc hezky se pracuje s těstem, je takové čisté, na rozdíl od jiných ulepených, po kterých je hodně uklízení. Jediná moje úprava receptu je trošičku více soli. Ale to si každý musí vyzkoušet podle sebe.
@slavco31 proč bych si měla připočítávat hodinu času? Já to neprodávám a když dělám něco pro sebe, tak mi není zatěžko. Navíc ta celá práce s těstem než se peče trvá jen pár minut. Jen mezitím je čekání. Můj robot pracuje spolehlivě už patnáct let a napekla jsem tolik, že se určitě zaplatil několikrát. A představte si, že někdy peču ty chleby dva najednou.
@marianda: Děkuji za odkaz na recept. Nenapadlo mě, že paní má svoje volné stránky aktivní už v dobách před napsáním knížky.
Prý chleba zdarma zkoušeli v Rusku krátce po VŘSR. Jenže lidi jím krmili i domácí dobytek, když to teda bylo zadarmo, tak to hned zase zrušili.
Tak ono to s tím chlebem dopadlo nějak podobně i při Pařížské komuně v 1871.
Snaha o zajištěné základní lidské potřeby tu byla už několikrát a vždy to skončilo na blbosti lidí, kteří bezplatným věcem přisuzují nulovou cenu a podle toho s ní také zacházejí (neomezené nebo silně nadprůměrné používání). Dokonce má tento jev v ekonomii své jméno - Tragédie občiny (obecní pastviny).
Mám určitou víru v řešení založeném na elektronickém úplném sledování "kdo, kde, kolik"už zdrojů nárokoval a vyčerpal, ale historie má příklady i zneužití předchozích systémů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.