Nejste přihlášen/a.
Doporučuji, abyste příště na výletě hledali restauraci, která nabízí polední menu. Z jídel je vždy možné si vybrat a ceny bývají přijatelnější. Tyto restaurace nebývají na turistických trasách daleko od lidí, ale spíše někde v centru. Hlavními strávníky bývají zaměstnanci z okolí. Restaurace si je snaží udržet, proto ceny nešponuje. Restaurace, která ví, že host - turista už příště nepřijde, ceny zvedá. Rozumné také je se poptat místních, kterou restauraci by doporučili.
Cenu i gramáž jsi viděl předem?
Samozřejmě chytra strategie je nepřejíst zákazníka 1 porcí jak v závodce, to by pak neobjednal dezert, anebo vám ani nenabídli dezert anebo už jste na něj neměli peníze?
jo a mimochodem, pokud je aktualni průměrná měsíční (hruba) mzda třeba v Praze 52 000 Kč, tak kolik asi tak musí ten zaměstnanec vydělat zaměstnavateli? = 1 000 000 za rok aby se vyplatil. Když přihlédneme k dovolené, k nemocnosti, rezervě a to zisk zaměstnavatele není nic moc.
Kolik asi tak musí být marže, aby mohl prosperovat? Lze uzavřít jak řekl jeden ukrajinec: nemám to drahý, ty máš málo peněz. A skutečně, pokud má restauraci plnou, tak to má ještě levný
> je aktualni průměrná měsíční (hruba) mzda třeba v Praze 52 000 Kč
Ne každý dělá na Václaváku. Asi jsi přehlédl, že řeč o jižní Moravě. Platy mnohem nižší a pro lidi v pohostinství ještě méně.
Lenost a vychcanost, česká klasika jak získat snadný prachy. Je to víc peněz za míň práce a ušetří i suroviny. Turista to zaplatí, sice už příště nepřijde ale přijde další turista. Někdo tomu říká volný trh - cenu vidíš předem (pokud neni šmejdsky skrytá drobným písmem v poznámkách), tak se můžeš svobodně rozhodnout jestli si objednáš nebo ne.
Restaurace kde je poctivý řemeslo jsou, ale je jich málo a musí se hledat. Podobně jako jakýkoliv jiný řemeslo, jsou fachmani který umí a nechtěj rejžovat a pak lemplové který nasadí cenu a ještě to odfláknou.
česká klasika jak získat snadný prachy
Jiste. Zatimco vsude jinde v neskazenem svete touzi po co nejvetsi drine, za co nejme penez.
To je, zajímavé, že jakmile je na Moravě něco špatně, tak je to ČESKÁ vychcanost, ale pokud je potřeba něco vychválit, je to to pravé moravské, co "Pepíci v Práglu nemaj"
Tedy ne, že by v Praze bylo levněji a pivo bylo za třicet, to fakt ne...
axus - to ne, ale poctivá práce za přiměřený prachy. Ne předražený a ošizený. Na západ od nás to cítíš kolama hned jak přejedeš hranici. Dej si zmrzlinu v Itálii, pak v ČR a pochopíš rozdíl.
Podobně třeba i reklamace, kdy se obchodník ze zákazníkem snaží hlavně vyjebat. A zákazník s obchodníkem taky. Prostě českej národ. Mmch. říká se jakej národ taková vláda - a jak to tu tak pozoruju tak to sedí. Vyjímky jsou, ale to je tak 10% a ten zbytek to převálcuje.
Možná to byla nějaká vyhlášená staročeská krčma a platilo se i za tu věhlasnost.
Jinak, na špenát se osmažená cibulka obvykle nedává, to za chybu nepovažuju. Ale vadilo by mi jedno - píšete, že jste si vybrali výpečky s bramborovým knedlíkem a dostali jste knedlíky houskové. To bych se ozvala. Když mám chuť na bramborové a ta možnost je, nenechám se odbýt houskovými. Proč jste mlčela a číšníkovi se neozvala, že jste nedostala to, co jste si objednala? My Vám nepomůžeme, měla jste si to vyřídit s personálem.
Každý z nás má někde poblíž oblíbenou restauraci, kde mu chutná. Jenže o nějakém výletu je domov daleko a člověk vezme zavděk tím, co je mu nabízeno.
Pokud je ve Valticích restaurací povícero / a to určitě je/, měli jste je obejít, seznámit se s jídelními lístky, s cenami a pak si teprve objednat. Je to ale zdlouhavé. Případně vyzpovídat někoho místního, kde by to bylo nejlepší. Tak bych si řekla - je to jen jednou za čas, co nadělám, najedla bych se a zaplatila. A doma pak týden vařila škubánky a zemlbábu, aby se rozpočet srovnal.
Za 130 Kč se dnes dosyta najíte asi už jen málokde. Za 150 Kč dobrý oběd najdu. Ale o výletu, když to tam neznám, buď si vyberu z nabídky, byť i drahé, nebo si nevyberu, vytáhnu z batohu chleba se sýrem a sním to na lavičce v parku. To už je na rozhodnutí každého z nás. Jaga.
Když jede člověk na výlet musí počítat s tím, že "pustí chlup". Cesta, vstupné, jídlo...buď s tím musím počítat, že to nebude levné, nebo zůstanu doma. Vždycky jsou dvě možnosti.
babajaga: Tak to je přesně ta strategie restaurací ve známých destinacích. Kdo tam přijede, no tak už se s tím smíří, že je to drahé (předražené) a když už jsme tady... Příště jen tak do tohoto podniku nezavítá. Přijede další a další a konstatuje to samé. Než se vystřídá celá republika, tak to nějaký čas potrvá.
Byl jsem teď o víkendu v jedné restauraci a nejlevnější jídlo měli za 239 korun. Mně tedy moc chutnalo, porce se mi zdála přiměřená, a ani rodinka si nestěžovala. Ale je fakt, že jsem si mohl jako alternativu vedle ve stáncích nedaleko koupit párek v rohlíku, langoše, bramborák, palačinku, klobásu s chlebem a hořčicí nebo s křenem, případně ve večerce poblíž 15 deka vlašáku a 2 rohlíky. Ten oběd v restauraci mi nikdo vyloženě nenutil.
Zdravím Růžu.
Chce to předem si zjistit tři věci: recenze (online, zeptat se odcházejících hostů), gramáž a jak vypadají jídla v reálu
V případě nespokojenosti si stěžujte a pište negativní recenze. Pokud to neuděláte (ani nikdo další), situace se nezmění.
A jedna lidová moudrost: "V oblíbené restauraci nechoďte do kuchyně."
Přijde mi, že jídlo je dnes předraženo téměř ve všech restauracích. Valtice jsou turistické město a navíc jestli to byla nějaká stylová restaurace (třeba nějaká jakože středověká dřevěná krčma), tak si bude nárokovat vyšší cenu už jenom proto. V každém případě doporučuji před každým výletem pročíst na internetu recenze na restaurace v okolí třeba na Tripadvisor nebo Gastromapa Lukáše Hejlíka a vybrat si to už dopředu, kam se půjdete najíst, aby to stálo za ty peníze. Vyhodit spoustu peněz za nedobré jídlo v restauraci pro celou rodinu je opravdu škoda
Jinak jste se měli samozřejmě ozvat, když vám takové jídlo přinesli a nenechat si to líbit. Teď zpětně máte už jenom možnost napsat jim někde na internetu negativní recenzi a varovat tak ostatní před návštěvou takové restaurace.
U nás nepředražují: Čaj s citrónem bez cukru za 2, slovy dvě koruny. (K obědu do 150 Kč) . Než se někam vypravíte, zadejte do gůglu "levné stravování". Může to tam být i příjemnější. Ten čaj mají ve studentské menze. Příloha: ...Na výběr z cca dvaceti salátů...
K dispozici jste měli např. Valtickou rychtu valtickarychta.cz/... nebo Albero...polední menu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.