Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proc někde obědy predražují v restauracích

Od: alena* odpovědí: 18 změna:
Byli jsme s rodinou na výletě na jižní Moravě ve Valticích v jedné dřevěné krčme restauraci.Dali jsme si všichni vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem. Masa bylo málo jenom tři takové zaječí bobečky aby se neřeklo,4 slabé a malé houskové knedlíčky,hromada velká špenátu, žádná cubulka ani politá šťáva a cena 349Kč.Dětem to stačilo ale pro nás dospělé se to zdálo jako poloviční porce za vyšší cenu.Čím to je že někde dostane host za 130Kč plný talíř a nají se a jinde zaplatí o mnoho více a má za chvíli zase hlad?

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x
avatar bimbam

Doporučuji, abyste příště na výletě hledali restauraci, která nabízí polední menu. Z jídel je vždy možné si vybrat a ceny bývají přijatelnější. Tyto restaurace nebývají na turistických trasách daleko od lidí, ale spíše někde v centru. Hlavními strávníky bývají zaměstnanci z okolí. Restaurace si je snaží udržet, proto ceny nešponuje. Restaurace, která ví, že host - turista už příště nepřijde, ceny zvedá. Rozumné také je se poptat místních, kterou restauraci by doporučili.

 

marak
hodnocení

2x

Cenu i gramáž jsi viděl předem?

Samozřejmě chytra strategie je nepřejíst zákazníka 1 porcí jak v závodce, to by pak neobjednal dezert, anebo vám ani nenabídli dezert anebo už jste na něj neměli peníze?

jo a mimochodem, pokud je aktualni průměrná měsíční (hruba) mzda třeba v Praze 52 000 Kč, tak kolik asi tak musí ten zaměstnanec vydělat zaměstnavateli? = 1 000 000 za rok aby se vyplatil. Když přihlédneme k dovolené, k nemocnosti, rezervě a to zisk zaměstnavatele není nic moc.

Kolik asi tak musí být marže, aby mohl prosperovat? Lze uzavřít jak řekl jeden ukrajinec: nemám to drahý, ty máš málo peněz. A skutečně, pokud má restauraci plnou, tak to má ještě levný

lmgify

> je aktualni průměrná měsíční (hruba) mzda třeba v Praze 52 000 Kč

Ne každý dělá na Václaváku. Asi jsi přehlédl, že řeč o jižní Moravě. Platy mnohem nižší a pro lidi v pohostinství ještě méně.

four

A inteli... asi také, když si někdo nepřečte, co kupuje :-D

Holt když su pohodlné, Líné číst (recenze, jídelák), tak jdu do MCDKFC etc, Protože tam přesně vím, co dostanu. Tohle nás učili už před 20 lety...

 

asd1
hodnocení

1x

Lenost a vychcanost, česká klasika jak získat snadný prachy. Je to víc peněz za míň práce a ušetří i suroviny. Turista to zaplatí, sice už příště nepřijde ale přijde další turista. Někdo tomu říká volný trh - cenu vidíš předem (pokud neni šmejdsky skrytá drobným písmem v poznámkách), tak se můžeš svobodně rozhodnout jestli si objednáš nebo ne.

Restaurace kde je poctivý řemeslo jsou, ale je jich málo a musí se hledat. Podobně jako jakýkoliv jiný řemeslo, jsou fachmani který umí a nechtěj rejžovat a pak lemplové který nasadí cenu a ještě to odfláknou.

česká klasika jak získat snadný prachy

Jiste. Zatimco vsude jinde v neskazenem svete touzi po co nejvetsi drine, za co nejme penez.

amperr

To je, zajímavé, že jakmile je na Moravě něco špatně, tak je to ČESKÁ vychcanost, ale pokud je potřeba něco vychválit, je to to pravé moravské, co "Pepíci v Práglu nemaj" *smich*

Tedy ne, že by v Praze bylo levněji a pivo bylo za třicet, to fakt ne...

asd1

axus - to ne, ale poctivá práce za přiměřený prachy. Ne předražený a ošizený. Na západ od nás to cítíš kolama hned jak přejedeš hranici. Dej si zmrzlinu v Itálii, pak v ČR a pochopíš rozdíl.

Podobně třeba i reklamace, kdy se obchodník ze zákazníkem snaží hlavně vyjebat. A zákazník s obchodníkem taky. Prostě českej národ. Mmch. říká se jakej národ taková vláda - a jak to tu tak pozoruju tak to sedí. Vyjímky jsou, ale to je tak 10% a ten zbytek to převálcuje.

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Možná to byla nějaká vyhlášená staročeská krčma a platilo se i za tu věhlasnost.

Jinak, na špenát se osmažená cibulka obvykle nedává, to za chybu nepovažuju. Ale vadilo by mi jedno - píšete, že jste si vybrali výpečky s bramborovým knedlíkem a dostali jste knedlíky houskové. To bych se ozvala. Když mám chuť na bramborové a ta možnost je, nenechám se odbýt houskovými. Proč jste mlčela a číšníkovi se neozvala, že jste nedostala to, co jste si objednala? My Vám nepomůžeme, měla jste si to vyřídit s personálem.

Každý z nás má někde poblíž oblíbenou restauraci, kde mu chutná. Jenže o nějakém výletu je domov daleko a člověk vezme zavděk tím, co je mu nabízeno.

Pokud je ve Valticích restaurací povícero / a to určitě je/, měli jste je obejít, seznámit se s jídelními lístky, s cenami a pak si teprve objednat. Je to ale zdlouhavé. Případně vyzpovídat někoho místního, kde by to bylo nejlepší. Tak bych si řekla - je to jen jednou za čas, co nadělám, najedla bych se a zaplatila. A doma pak týden vařila škubánky a zemlbábu, aby se rozpočet srovnal. *smich*

Za 130 Kč se dnes dosyta najíte asi už jen málokde. Za 150 Kč dobrý oběd najdu. Ale o výletu, když to tam neznám, buď si vyberu z nabídky, byť i drahé, nebo si nevyberu, vytáhnu z batohu chleba se sýrem a sním to na lavičce v parku. To už je na rozhodnutí každého z nás. Jaga.

Když jede člověk na výlet musí počítat s tím, že "pustí chlup". Cesta, vstupné, jídlo...buď s tím musím počítat, že to nebude levné, nebo zůstanu doma. Vždycky jsou dvě možnosti.

jiofa

babajaga: Tak to je přesně ta strategie restaurací ve známých destinacích. Kdo tam přijede, no tak už se s tím smíří, že je to drahé (předražené) a když už jsme tady... Příště jen tak do tohoto podniku nezavítá. Přijede další a další a konstatuje to samé. Než se vystřídá celá republika, tak to nějaký čas potrvá. *pivo*

jiofa

Co já vím z minulostí, tak to byl vesměs každý druhý rakušan.

 

vili
hodnocení

1x

Byl jsem teď o víkendu v jedné restauraci a nejlevnější jídlo měli za 239 korun. Mně tedy moc chutnalo, porce se mi zdála přiměřená, a ani rodinka si nestěžovala. Ale je fakt, že jsem si mohl jako alternativu vedle ve stáncích nedaleko koupit párek v rohlíku, langoše, bramborák, palačinku, klobásu s chlebem a hořčicí nebo s křenem, případně ve večerce poblíž 15 deka vlašáku a 2 rohlíky. Ten oběd v restauraci mi nikdo vyloženě nenutil.

Zdravím Růžu.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben
Dobrý den, jednoduše, protože je tržní hospodářství a volná tvorba cen, resp. když si zboží za tu cenu najde kupce/je prodejné, tak je to OK. A jinak, ta konečná cena je ovlivněna mnoha faktory (vstupní náklady, umístění hospody, návštěvnost apod.). Zdravím!

 

hodnocení

0x
avatar aja1946
Svoboda podnikání, zákazník si může vybrat, já znám malou hospůdkapu, kde mají hlavní jídlo kolem 120 Kč, řada lidi si je bere domů, vystačí bohate na 2x, klidně daji 6 knedliku,velké maso, řízek přes celý talíř, 2 plněně papriky,2 menší karbanátky, během hodiny jsou oblíbená jídla pryč, vše je velmi chutné. A určitě neprodela.

 

 

rcnz
hodnocení

0x

Chce to předem si zjistit tři věci: recenze (online, zeptat se odcházejících hostů), gramáž a jak vypadají jídla v reálu

V případě nespokojenosti si stěžujte a pište negativní recenze. Pokud to neuděláte (ani nikdo další), situace se nezmění.

A jedna lidová moudrost: "V oblíbené restauraci nechoďte do kuchyně."

 

hodnocení

0x

Přijde mi, že jídlo je dnes předraženo téměř ve všech restauracích. Valtice jsou turistické město a navíc jestli to byla nějaká stylová restaurace (třeba nějaká jakože středověká dřevěná krčma), tak si bude nárokovat vyšší cenu už jenom proto. V každém případě doporučuji před každým výletem pročíst na internetu recenze na restaurace v okolí třeba na Tripadvisor nebo Gastromapa Lukáše Hejlíka a vybrat si to už dopředu, kam se půjdete najíst, aby to stálo za ty peníze. Vyhodit spoustu peněz za nedobré jídlo v restauraci pro celou rodinu je opravdu škoda :(

Jinak jste se měli samozřejmě ozvat, když vám takové jídlo přinesli a nenechat si to líbit. Teď zpětně máte už jenom možnost napsat jim někde na internetu negativní recenzi a varovat tak ostatní před návštěvou takové restaurace.

 

makk
hodnocení

0x

Je to tržním mechanismem. Udělají reklamu, jezdí tam turisté a pak si to můžou dovolit. Pokud by to byla restaurace, kam chodí na obědy stále ti samí lidé, byly by bez práce. Vy pro to můžete udělat jediné, víckrát tam nechodit, případně jim někam nepsat recenzi.

 

farm
hodnocení

0x

U nás nepředražují: Čaj s citrónem bez cukru za 2, slovy dvě koruny. (K obědu do 150 Kč) . Než se někam vypravíte, zadejte do gůglu "levné stravování". Může to tam být i příjemnější. Ten čaj mají ve studentské menze. Příloha: ...Na výběr z cca dvaceti salátů...

K dispozici jste měli např. Valtickou rychtu valtickarychta.cz/... nebo Albero...polední menu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]