Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou k sobě lidé v dnešní době tak zlí?

Od: blanka8 odpovědí: 18 změna:
Dobrý večer, je mi z toho všeho nějak smutno, tak jsem se o to chtěla podělit aspoň tady a přečíst si názory ostatních.
Proč jsou k sobě lidé v dnešní době tak zlí? Všímám si to hlavně v poslední době, především po době covidu. Před covidem jsem narazila samozřejmě také na nějaké situace, byly to spíše výjimky, ale to, s čím se setkávám teď je vážně extrém (mí nejbližší mají podobné zkušenosti, takže to není subjektivní).
Jak jsou lidé strašně agresivní, plní zloby, neustále dělají ostatním lidem zle a naschvály (často úplně bezdůvodně)… Vnímám to napříč generacemi (dospělí i postarší lidé). Taky to, co si mladí v dnešní době dovolují, to vážně nezná meze (jak na o generace starší lidi, tak na své vrstevníky) a je mi to straně proti srsti.
Taky si všímám, jak se nikdo ničeho nebojí, vůbec nemyslí na důsledky. Myslím to v tom směru, že když předtím někdo zavolal na někoho policii (třeba sousedé rušící noční klid apod.), tak lidé měli respekt, pak už si na to třeba dávali pozor, aby to nezašlo dál a neměli nějaké větší problémy s těmi ostatními sousedy i policií.. Ale teď ne, všichni si mysli jak jsou nedotknutelní a nepořádek budou dělat pořád, vůbec se nad svém chování nezamyslí, myslí si, že oni si můžou dělat naprosto cokoliv…(samozřejmě to je jen jeden případ a příklad z mnoha) …
Prostě jak lidé k sobě vůbec nemají žádný respekt, myslí si, že můžou dělat naprosto cokoliv atd. Samozřejmě vím, že to bylo-je-a bude.. vím, že každý a všechno není sluníčkové a pozitivní… ale v poslední době je to podle mého názoru až příliš.
Budu ráda za všechny vaše názory a myšlenky, co si o tom myslíte.. i zkušenosti, jestli máte nebo nemáte podobné… děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

6x

Nic co píšete nepozoruji (kromě ageizmu - ten ale platí obecně). Maximálně si někteří co se nechali vládou vodit při kovidu 2 roky za nos uvědomili svoji hloupost a teď jsou vzteklí na okolí. Ale je to spíše výjimka. Po kovidu spíše pozoruji že se společnost nevratně rozdělila na ty co si vybrali pozitivní cestu (svoje problémy se naučili řešit, pracují na svém strachu, myslí na dobrou budoucnost a snaží se) a ty co si vybrali negativní cestu (své problémy svalují vždy na druhé, ignorují nutnost vývoje, myslí na minulost a je jim všechno jedno). Což dříve nebylo zdaleka tak patrné a někteří o kterých jsem se domníval, že jsou pozitivní, byli celou dobu negativní (jen to uměli dobře skrývat) a naopak.

Pane smode, naprostý souhlas...

se společnost nevratně rozdělila na ty co si vybrali pozitivní cestu (svoje problémy se naučili řešit, pracují na svém strachu, myslí na dobrou budoucnost a snaží se) a ty co si vybrali negativní cestu (své problémy svalují vždy na druhé, ignorují nutnost vývoje, myslí na minulost a je jim všechno jedno)

Přesně. Jen bych dodal, že pozoruji, že neočkovaní lidé jsou nyní ve válečném ukrajinsko ruském názoru označováni za proruské, a ti co byli pro očkování a odsuzovali antivaxery, tak jsou protiruští. To jen taková nezajímavá zajímavost.

007cz
To je pravda, infantilní, nedávno jsem odmítnul přeočkování proti tetanu a od té doby jsem příznivcem Russka. I okolí si toho všimlo.

Je to přesně jak píšete, spousta lidí z antivaxerské společenské množiny je označována za proruské. A nutno dodat zcela právem, protože proruští jsou. Ono je to celkem logické. Pokud je člověk hloupý a žere i s navijákem různé nesmysly co se šířily ohledně vakcín a jejich škodlivosti, tak samozřejmě nelze čekat, že se mu později IQ restartuje na vyšší hodnotu, takže je nadále náchylný na různé konspirace, nesmysly a ruskou propagandu.

avax

technická - v Rusku byl vax taky.

liska5
hodnocení

2x

Zvýšenou agresivitu davu způsobují stresy z dění ve světě i v nejbličším okolí, nejistota z dezinformací, obavy z budoucnosti...Já osobně takové zlo ve svém okolí nepozoruji. To spíš laxnost, nezájem až sobectví a bezohlednost.

jagah
hodnocení

2x
Celkově přirozená povaha lidí. Akorát je to víc vidět.

hodnocení

1x
A stále dokola a dokola a dokola.
Tenhle ten dotaz a pokaždé v trošku jiné obmněně, je zde snad co čtrnáct dní.

hodnocení

1x

Budu ráda za všechny vaše názory

Já Vaše obavy nesdílím, ani od termínu Covidu.

Dneska více jak desítka mladých lidí byla na mne hodná a milá.

Milane tak ať to napravime.*smich*
Vy jeden ****, *cert* *cert* *cert*

Juro, snažím se, jak to jde. :)

karlik
hodnocení

0x

Žijeme ve zvláštní době, která byla dávno předpovězena. Viz 1-5 a 13.

bibleserver.com/...

Každý vidí jen to, co chce vidět a to, co vidět nechce, tak pře tím zavírá oči. I v něčem špatném se dá vidět něco dobrého a stejně i opačně, v dobrém se dá vidět něco špatného.

cododat
hodnocení

0x

No ve skutečnosti to je tak, že když zavoláš na někoho policii kvůli hluku, no tak tam zazvonit, domluví mu a odejde. Slušný člověk trošku ztiší. Zkuste jiný příklad, toto se opravdu nepovedlo.

Ono je totiž úplně stejná šikana ze strany seniorů, kteří neustále chtějí ticho a nemůžu si pustit ani muziku.

Pořád poslední řekněme rok několik zkušeností s takovými lidmi, kteří volali policii ani v jednom případě policie nezapsala ani přestupek a nic jenom ústní domluva.

Takže, to co popisujete, tak já nepozoruji, nejspíš to bude proto, že nemám žádná očekávání od jiných :)

kdosi

Mám za sousedy důchodce snad ze všech stran, hudbu si pouštím po libosti jak styl, tak hlasitost a problémy nemám, důchodci se na mě usmívají, na chdbě zdraví (venku jen ti, kteří si ještě pamatují dobře) ...

Ale na druhou stranu je taky pravda, že používám i tak neuvěřitelné výkřiky techniky, jako jsou například sluchátka *smich*

nopnopnop

No jo ale ty jsi takový typický nerd a neumiš se bavit stylem, že uděláš mejdlo a zhulákáte se :) Už vidím jak na párty si nasazuje 6 lidí sluchátka :)

kdosi

Tak nemám problém si s kamarády zazpívat, něco ogrilovat, klidně i něco popít nebo udělat nějakou akci, ale nemusíme kvůli tomu ještě prudit lidi, které to nezajímá. Je spousta míst, kam se dá uklidit a kde nikoho nebudeme rušít a nikdo nebude rušit nás :)

Ale pokud vám jde jen o to, abyste byli na ostatní zlí a aby nikomu snad neuteklo, že jste se zlískali jak hovada a řvete jako ochechule v říji, tak se nedivte, že vás ostatní za to nemají rádi.

kdosi

@nopnopnop - teda, jestli to bylo míněno jako apríl, tak jsi mě nachytal *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]