Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurz pečovatel v sociálních službách

Od: nick12 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den je mi 36 let , je tento kurz těžké udělat? Nejsem zrovna uplne chytrá ale zvládla jsem střední s maturitou . Kolik stoji a jak je to náročný jak vědomostne tak casove? Poví někdo zkušenosti? Jestli se s tím pak dá uplatnit i bez praxe? Pracuju v kravine jako dojicka .
Dekuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x
Vy jste od loňska ještě neudělala nic pro změnu zaměstnání i když jste rad dostala dost, včetně tohoto kurzu?

fram
hodnocení

1x

Kurz stojí od 2000Kč výše, spíše i 7000Kč (od ÚP levnější) a součástí je i praxe. Práce by to nebyla špatná, odborně vykoupat a učesat seniora, leč někteří klienti si pečovatelku pletou s Osvobozenou domácností a nechají si uklidit celý byt. Toto chce pak hodně dobrá záda.

hodnocení

0x
Teď se nechci nikoho dotknout...Bude to stejné jako v tom kravíně..Tam budete taky kydat..Určitě kurz zvládnete, nebojte se.

neschopna
hodnocení

0x

Ahoj, tuto rekvalifikaci jsem si dělala, když mi bylo 32 let a úplně v pohodě jsem ji zvládla, dostaly jsme 3 A4, které byly rozdělené na pečovatelství, první pomoc a psychologii. Musela bych si to připomenout, ještě ty papíry mám uložené. Mě psychologie zajímá celý život, takže pro mě tyhle okruhy otázek byly moc zajímavé. Chodila jsem prezenčně s mnoha dalšími studenty této rekvalifikace do třídy, kde jsme se scházeli pravidelně každý týden na mnoho hodin a dostávali postupně do hlavy vědomosti a potom jsme dostali tyto A4, kde byly otázky, které jsme se měli naučit na zkoušky. Mě to tenkrát moc bavilo, byl tam super kolektiv, byla tam například paní, které bylo přes 40, měla střední ekonomickou školu a toužila po tom pracovat jako pečovatelka, tenkrát jsem měla před sš dálkově sociální činnost ( kterou jsem tedy nedokončila-blbec no) a ona mi říkala, že kdyby byla v mých letech tak by do té školy šla a to byla velmi chytrá a měla SEŠ a vůbec jí nevadilo, že by to pro ní byl skok dolů, naopak chtěla dělat pečovatelku, viděla v tom poslání. Bylo mi 32, nebylo pro mě těžké naučit se ty otázky na zkoušky. Ale samozřejmě také jsem měla obavy, jestli to dám, to si pamatuji. Potom přišel den D, to jsme se všichni sešli a začalo se zkoušet. Každý z nás šel postupně do místnosti, kde byla asi tříčlenná komise, nevím už přesně a vždy si člověk pokud si správně pamatuji vylosoval 1-3 otázky z daného okruhu a ty pak zodpovídal za dohledu komise. Každý jeden jsme před tou komisí byli sami, nebylo tam žádné rušení. No a pro mě nejtěžší byly otázky z první pomoci, to vím, že na to moc nejsem, oni mi i lehce pomáhali, trošku napovídali u té první pomoci. No a zvládla jsem to, myslím, že všichni jsme to zvládli a dostali jsme Osvědčení o rekvalifikaci Pracovníka v sociálních službách. Já pak tu práci dělala 3 měsíce, mám v tom tedy praxi. Ale bylo mi 32, to ten mozek ještě zvládal ty vědomosti asi více než po 40tce. Teda píšu o sobě, že si to myslim, ale nemám vyzkoušené, zda můj mozek ještě zvládne tuny učiva v mém věku. Pak jsme měli možnost absolvovat ještě rekvalifikaci na Sanitáře za zvýhodněnou cenu, já tam chvilku byla a když jsem viděla ty okruhy učiva, tak jsem měla vnitřní pocit, že to není pro mě, že mě nebaví se učit o nemocnicích a celkově to o čem Sanitář je, tak jsem odešla a nevyužila té zvýhodněné ceny, prostě jsem se nedonutila, ale dost lidí to ještě absolvovalo. Howgh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]