Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Domluvila jsem se s někým, že mu něco prodám, ale jelikož to máme daleko, pošlu mu to poštou. Dotyčný mi řekl, že mu mám na obálku napsat mou adresu a že mi pak na tu adresu pošle ty peníze za zboží i s poštovným a balným. Já jsem ale ještě nic skrz poštu neprodávala, tak prosím...: Jak mám zaplatit to poštovné( a balné...), které on mi pak pošle? Pls poraďte, jak to poslat _ napsat na obálku mou adresu, (samozřejmě i jeho adresu, na kterou to posílám) a mám nalepit normální známku 7,50 Kč? A co pak ještě? Jak se platí poštovné(nebo i balné?)? Nějakou speciální složenkou, kterou on pak zaplatí? Prosím podrobněji, abych to pochopila...Jakým způsobem dostanu ty peníze? Jak to udělá, že mi pošte složenku s penězma za zboží a taky poštovné? A mně na poště dají ty peníze když přijdu s tou složenkou? Prosím moc pomozte,jsem v tom fakt nevzdělaná...DĚKUJI
Balíček pošli jako dobírku.Pokud doručí pošta zboží,vydá ho doručiteli pouze na základě zaplacení dobírkové částky.
JABRAKA
Presne tak.
V klidu rekni postacce co potrebujes, vyplnis jeden papirek a mas to.
Obsah, jsem myslel cenu zbozi za kterou to prodavas.
Vzdalenost nehraje roli. Postovne je za vahu, rozmer zasilky a za sluzbu.
Pokud je to normalni krabice tak to bude stat do 100,- Kc,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.