Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Cukr nerafinovaný - rafinovaný

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:
avatar magdon

Když je nutné přisladit bylinkový čaj, má se to dělat medem, nebo nerafinovaným cukrem. Proč? Jaký je rozdíl, když takový čaj osladím běžným cukrem rafinovaným? *zmateny*

Samozřejmě, nerafinovaný cukr je zdravější, ale to nepovažuji za podstatné.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

2x

Já sladím čekankovým. Všechno. Med jedině, když to už není horké.

liska5

Oba zakyselí, oba zaměstnají játra, posléze slinivku, oba leptají sklovinu a oba zbavují kosti minerálů. Rafinovaný bude mít sto procent sacharózy, ten nerafinovaný nebude dočišťěný, takže bude mít trochu příměsí v podobě minerálů, což je takové velmi maličké plus..

 

hodnocení

2x
avatar stir

Žádný. Cukr jak cukr v jakékoliv formě má účinky stejné.

 

hodnocení

1x

V jednom legendárním filmu bylo, sice při jiné příležitosti, řečeno: ,,Podle přání každého soudruha´´. Každý si může, nebo i třeba musí sladit tím, čemu věří, případně mu vyhovuje. Platí to skoro u všeho v našem životě.

 

makk
hodnocení

1x

Nerafinovaný cukr je podle mě spíš módním trendem. Moc bych za to nedal, že se vyrábí z rafinovaného přibarvením (stejně jako se většina celozrnného pečiva vyrábí z normální přibarvené mouky).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]