Nejste přihlášen/a.
Byl jsem v cukrárně kde jsem si objednal u pultu zákusek a banánový koktejl. Uvedl jsem přesně že bych rád šlehačkový zákusek se světlou šlehačkou a místo něj jsem dostal harlekýn s pařížskou šlehačkou. Tak jsem to paní prodavačce řekl, že to je jiný zákusek než jsem si přál a ona mne odpověděla zamračeně že to přece úplně jedno jaký zákusek sním, protože v žaludku se to stráví úplně stejně. Tak jsem trval na výměně za ten původní který jsem předtím chtěl a ozval se za mnou chlap, který nahlas mne řekl ať už jdu do haj*lu s tím zdržováním. Nakonec jsem dostal místo 0,5 koktejlu který jsem zaplatil půlitr ale jenom do poloviny naplněný. V pozadí jsem slyšel drbání prodavaček o mne s výsměchem. Cítil jsem se velice nepříjemně. Co byste dělali na mém místě?
Co dělat - do takové cukrárny bych nikdy víc nepáchnul a o svoji zkušenost bych se podělil se známými, aby se taky nespálili. Tohle si přece žádný podnik nemůže dovolit, takové chování k zákazníkům. Je s podivem, že ještě 35 let po revoluci kdy funguje kokurenční prostředí se v obchodech něco takového vyskytne (neochotné prodavačky pracují nyní v recepcích nemocnic a prodejnách regulovaného jízdného a vůbec tam, kde je potřeba lidi odradit (je vždy radost kupovat jízdenku na vlak nebo kupon do lítačky, ale jsou i výjimky, člověk občas narazí za přepážkou i na někoho ochotného)).
Jednou jsem viděl kousek ženy za pultem. Prostě nějak jsem zapnul televizi a běžela tam nebo nevím. O tom seriálu jsem mnoho slyšel. Nijak mě nezajímá, byl to hit dávno předtím, než jsem se narodil. Takže vím, že plné regály zboží jsou nafintěné pro film (však ještě jako dítě pamatuju, jaká byla nabídka v sámošce), přecejenom dobře věděli, že nemůžou ukazovat prázdné regály. Ale chování k zákazníkům asi tenkrát nikomu nepřišlo divné a byl to přesně tenhle styl. Viděl jsem tak 2-3 minuty, tak nevím, jestli to bylo v celém seriálu stejné nebo jsem narazil na nějakou takovou scénu náhodou.
U nás ve městě máme zhruba 5 cukráren, vlastně ani nevím přesně, protože se to poslední roky dost proměnilo, liší se sortimentem, prostředím, cenami, do jedné jsme nechodili, protože se tam kouřilo (to už se teď nesmí, takže asi už to bude i pro normální lidi, ne jen pro kuřáky) ale troufám si tvrdit, že ani v jedné neni takto neochotný personál, to by na našem maloměstě šli asi dost brzo do háje.
Choval jste se slušně, vysvětlil jste, o co máte zájem. Prodavačka Vám měla vyhovět. Pokud si objednám koktejl 1/2 l, měla bych ho 1/2 l dostat. Pokud chci zákusek s bílou šlehačkou a je v nabídce, měla bych ho dostat taky.
Zboží bych nechala na pultě, nezaplatila. Pokud jste zaplatil předem, trvala bych na vrácení obnosu. Paní prodavačce bych slušně řekla, ať si to sní a zaplatí sama. Pokud by měla nějaké připomínky, řekla bych jí, že se to v jejím žaludku stráví stejně, jako ve Vašem. Tak o co jí jde?
Nechovala se dobře, ani ten zákazník za Vámi. Už bych tam nechodila. Jistě je ve městě i jiná cukrárna a pokud si rád zamlsáte, zajděte si jinam. Při podobném "obchodování" a neochotě tam stejně brzy cukrárna skončí a nastoupí tam Vietnamci. Dobře jim tak.
Nerada dělám problémy, ale když někam nesu své peníze, chtěla bych za ně zboží či služby podle svého přání. Nedejte se, nemusíte si vzít všechno, co Vám protivná žena strčí. A kdoví, zda do toho i neplivla. Jaga.
Jsou provozy, které zamrzly v čase. Chápu to u dělnické nážerny, která vypadá stejně jako před 30 lety (našel jsem takové ve více městech včetně Brna). Teda ta liberecká, kterou mám na mysli vypadala moderně, ale stalo se, že pán (ob 3 lidi ve frontě přede mnou) chtěl 5 knedlíků místo 4 a byl to ohromný problém, že je prý mají přesně napočítané a že si tedy ani nemůže za jeden knedlík navíc připlatit, protože co by dělali s tím ostatním (dost divné). Ani nevím, jak to vyřešili, ale přišlo mi to dost atypické, normálně knedlík navíc přihodí (ostatně spousta lidí chce jen dva nebo tři, tak se to srovná) někdy případně za příplatek, osobně jsem to nikdy netestoval (co mi naloží, to sním), ale vím, že ta možnost bývá. Ale to je jný případ, jenom jsem si na to vzpomněl. Neuvěřitelné povídky ze současnosti píšou různí lidé, ono se to pěkně čte, jak v obchodě (co obchodě, kutilském hypermarketu) nemůžou pochopit, že někdo shání sušák na zeď podle rozteče upevňovacích otvorů (aby nemusel vrtat) a podonbě. Ale muselo by toho být víc, aby to dalo na knihu, tohle je maximálně na nějaký blog nebo novinový sloupek.
Třeba předtím uklízeli posraný záchod. Včera jsem byla v cukrárně a pak šla na záchod a ten byl celý posraný. Tak jsem tam nešla a hned tak tam nepůdu. Přede mnou tam byl cizinec, který zřejmě neví, na co se používá štětka. Byl to záchod pro ženy i muže.
Na dveřích toalety bylo česky napsáno, ať udržujeme toaletu v čistotě. Poradím jim, ať ho napíšou i v angličtině. Snad to pomůže.
Na Vašem místě bych tam už nešla. Mně zase v mekáči nedávno dali spoustu ledu do coly.
Dobře, že jste se tam šla podívat. Takový záchod je pro cukrárnu nejlepší reklama. Uvidíte, jak to tam vypadá a podle toho, jestli je zaneřáděný, jdu z cukrárny pryč. Protože je jasné, že po těch jejich řezech, roládách a dortících se člověk zašvihne natotata. Takže v takové cukrárně si nic nedávat, nebo dopadnete stejně, jako ten před Vámi. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.