povinný školní letní cyklistický sportovní kurz na Šumavě: 80-110km denně
o 3 roky později cyklovýlet do zahraničí: 130-135 km/den asi tak 2x (snaha dohnat 50-70km z předchozího dne se špatným počasím nebo leností na průměr 100km/den)
do té doby jen ježdění kolem domu a možná tak 3 výlety kolem 30km
absolutní cykloamatér s Favoritem
---------------------------------------------
Zajímavost: obtloustlému nesportovnímu kamarádovi (asi 18? let, skoro 100kg) vysedávajícímu u PC ruplo v hlavě, sedl o prázdninách na kolo, dojel za 2 měsíce na polární kruh a zpátky a vrátil se jako namakanec se snad 65kg. Skoro jsem ho nepoznal.
Na rekordy si nehraju. Pravidelně jezdím 100+, a "rekord" mám 125km. Není sebemenší problém najet za den více, je to jen otázka zda má člověk čas. Ani 200km za den bych se nebál, jen mít dost volna...
Nezmiňuje tam jakou rychlostí a jaké převýšení, jestli na horském, nebo na silnici. Tam ty čísla pak mají úplně jinou váhu. Nejvíce za den jsem uběhl 70km za 6 hodin. Pro laika to zní možná zajímavě, ale nic hodnotneho na tom není. Více si vážím svých časů na desítku nebo na 3km za mlada. Na kole jsem sice nikdy nezávodil ale je to podobné, pohodový výlet 150km není problém ale pokud jedu s klukama co závodí tak mi ujedou kdy budou chtít.
Tak to je výkon, já ubehnu 70metrů a pes se na mě směje, jak zhluboka dýchám. Na druhou stranu 160km za pět hodin na kole s tepovkou okolo 110 v průměru po rovině, když je tam třeba 2500metrů převýšení, tak o něco déle. Ale pravda, jezdil jsem okolo 700km týdně, prakticky pět dní, protože dva dny volno. Takže kolo mně problémy nedělá.
Jestli den bereš jako 24h, pak v životě nejvíc jsem zvládnul 539 km v roce 2016 na závodě K24 v Újezdu u Brfna. Jezdily se 28 km okruhy prakticky po rovině. Asi mám i někde diplom. Jo a vítěz měl ještě MNOHEM víc!
Na kole 60km, na koni 40km, na bruslích 20km. Na kole už bych víc kvůli bolesti zadku nedala. Ale co, nepotřebuju trhat rekordy, důležitý je pro mě pravidelný tělo nehuntující pohyb. Radši si vyjedu na kole 2x v týdnu celoročně, než být sezónní jezdec. A že se jich zase vylouplo.
Pěšky, taky zamlada, dálkový pochod 53 km. Jelikož jsme cestou asi 2 x kapánek zabloudili, mohu s klidem napsat, že to bylo nejmíň 55. Dneska to dám do 20 km.
V dubnu se půjde pochod po kopcích okolo Kutné Hory, je to 22 km. Známí mě přemlouvají, ať se k nim přidám, ale rozmýšlím se. Ty 2 km je někdy směšně málo a jindy zase neskutečně moc. Jaga.
Když mi bylo tak 13- 14 dostal jsem tachometr tak jsem chtěl najet 50 km které jsem ten den najel. Necelých 100 kmjsem najel před 10 lety. jen jednou po asfaltu což mě šíleně nebavilo. Pak už jen hory rekord 70 km ale našlapano nahoru často 2000m (kecám - někdy jsem tlačil) Poslední 3 roky skoro nic není čas a energie, ale těším si až se ke kolu vrátím třeba za rok za 2. Najete km se těžkou posuzují, aspekty které to ovlivňují je výběr trasy, typ a kvalita kola.
Více než 70km za letního poledního vedra na starém Favoritu - za mlada. Nyní stejný počet km na trekovém kole Trek (tj. za stara). Ale hlavně pro nákup a na městské koupaliště (10km tam a 10km s nákladem zpět).
Jiným, holandským způsobem: Na kole mám blatníky, košík a gelové sedlo. Jako za mlada vozím pláštěnku a případně malé rádio, když je na obzoru hra nebo pohádka. Oblečení mám většinou mírně plandavé a signální vestičku. mtbiker.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.