Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Preference stran

Od: honzas1® odpovědí: 43 změna:
Dneska me trochu prekvapil volební pruzkum. Co myslíte? Dotahne to Ano nad 50%? Tak si rikam, ze mame slovaky za pitomce, Fico neustale plni titulky, ale mam obavu, ze u nas to jde smele stejnym smerem. Za dva roky se budou smat oni nam .

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

8x
Vždycky jsem volil napravo, i když vlastně moje okolí volí spíš doleva.
Výsledky minulých voleb jsem opravdu přivítal.
Po dvou letech už jsem na 100 procent přesvědčen, že volit buď vůbec nepůjdu, se všemi důsledky, které to může přinést, nebo že nedám hlas ani jedné straně současné pětikoalice a vlastně nikomu ze stávajícího politického spektra.
Důvodem je chaotické ne/řešení problémů, protichůdné komunikační výstupy, které vycházejí z řad nejvyšší politické reprezentace, včetně občasné arogance vůči oprávněné kritice. Mezi dalšími také poškozování v největší míře pouze jejich voličské základny, která podle mého názoru částečně vychází z toho, že tam lze ještě brát a částečně z toho, aby příliš nenaštvali voliče opozice, a mnoho dalších.
Minulá vláda byla opravdu strašná, nejen v rozhazování peněz v době oživení ekonomiky, později kroků v souvislosti s Covidem, včetně výměny ministrů, nesmyslně řešených zákazů pohybu, kdy ostatní státy volily jiné formy ochrany obyvatelstva, atd. Ale v rámci řešení, které nabízí tato vláda, je mi vlastně jedno, kdo po volbách sestaví vládu, protože pro mě je to na stejné úrovni. Jestli po volbách moje peníze dostane ve formě dotací nějaký holding, nebo mi je sebere někdo jiný, mi přinese stejné výsledky.
Ať si to pak po volbách přeberou, jak chtějí.

nox®
hodnocení

2x

Já jsem vlastně ani nepostřehl, proč tomu tak je. Že současná vláda neodvádí práci zrovna efektivně, budiž. Ale na to, jak ANO vadil antibabiš, nic jiného než antifiala a debata s kohoutem se ke mne nedostalo. Má ANO nějakou vizi, jak vytáhnout republiku z recese a krize? Protože naposledy to dopadlo rekordní nasraností obyvatel z covidové hysterie a rekordním zadlužením země.

...a debata s kohoutem...myslíte tu o otráveném obilí?

pepa107

Proti téhle "vládě" není snad žádná vize potřeba. I vycpaný politik bude méně škodit.

Ideální heslo na bilboard: "Nebudeme se vám plést do života." Pak ho jen dodržet.

Slyšel jsem trefné srovnání Nutelenka s Burešem - Bureš, na rozdíl od Nutelenka, potřebuje českého spotřebitele. (A ne, Bureše nevolím.)

Preference stran
nox®

I volba menšího zla je stále volba zla. Jak je u nás zvykem, volba ode zdi ke zdi.

hodnocení

2x

Dotahne to Ano nad 50%?****Ne, to určitě nedotáhne, i kdyby současná vláda konala jetě hůře.

Tak si rikam, ze mame slovaky za pitomce****Proč si to říkáte, když to není pravda, nebo kdo to říká mimo Vás. Já třeba v pondělí jedu na několik dní opět na Slovensku a žádné hlupáky tam nevidím. A to tam jezdím 8x ročně.

že u nas to jde smele stejnym smerem***doufám, že se mýlíte,

Milane to jste si fakt nevšiml že poslední dobou pár zdejších rádců něco podobného říká?
Prý je to od posledního vystoupení pana premiéra Fica

Pane Juro, co říkají?

Tak třeba že Slovensko je choré
hodnocení

Milane, to je v kontextu toho, ze si zvolili fica. Nebo se v te vlade zjevil zazrakem.? Ne. Jeho strana dostala nejvice hlasu ve volbach. No a prece si nemuzete nevsimnout toho, jak nam je prezentovan. Takoveho cloveka si prece nemuze rozumny clovek zvolit. :-D. To same bude s babisem. Kde kdo na nej kyda hnuj a pak vyhraje bez problemu. Tak kde je zakopany pes?
Co se tyce ano, tak si to taky nemyslim,.ale.zaujal.me ten trend, tak jsem polozil recnickou otazku. Mozna za to opravdu muze kohout stribrnak :-D.

Aha tak vy máte viac ako plovicu slovákou za blbcov?

hodnocení

Ja konkrétně ne (ironie). Ale nasi nekteri politici, media a nekteri zdejsi radcove evidentne ano. Ale budte v klidu. Podpora nasi vlady lidmi je temer nulova, takze tak.

007cz
hodnocení

2x
A gdě rozum? Snad si voliči všimnou šířící se nebezpečné nákazy z chorého Slovenska a pokropí ho dezinfekcí.
Tak to musíte říct nejprve naší ministryni obrany, však si od nich nechává radit ;)
007cz
Jurajo, navzdory žalovníčkům a jejich spekulacím jsem přesvědčen, že je Slovensko choré (kdo neovládá slovenštinu - nemocné) a nikoho se ptát nepotřebuji.
Ale já vám váš názor neberu.
Jen přemýšlím, co máte furt s těma žalobničkama.
Se vám zasekla klávesnice, čico?

Chorý ste vy,ale na hlavu, ak tu tak verejne urážate slovákov ktorý sa nemontujú do vašej politiky. Podľa vás,čo sa vám nepáči je choré.

007cz
Slavco, že je Slovensko choré není urážka, na většinu nemocí existuje lék. Máš pravdu, pokud se mi něco nelíbí tak to klidně zkritizuji, zkus to také, na slovensku se to ještě může. U nás se mi nelíbí třeba tohle a jeho voliči, neboj také mají spoustu kritiků určitě i na Slovensku.
novinky.cz/...

Než kritizovat Slováky, tak by sis měl zamest před vlastním prahem, co sis zvolil za idioty :) ale je pravdou, že dneska není volitelný nikdo.

hodnocení

1x

Fico svými vyjádřeními o válce na Ukrajině u mě klesnul na úplné dno. On snad ani nevidí, jak komicky působí některé jeho bláboly, že prý podporujeme zabíjení slovanů. To ale ten hňup pláče na špatném hrobečku, to musí domluvit kámošovi Putinovi, to je jediný člověk, který to může okamžitě zastavit. Jenže Fico by si to asi představoval jinak, Ukrajinu nechat na holičkách, slované-neslované, a nechat rusáky, ať si vezmou co chtějí, vždyť Slovensko není v ohrožení, protože Putin by přece Slovákům neublížil, on je jinak dobrý chlap *blee*

hodnocení

Problem je v tom, ze mas trochu pomotane kontexty. Pokud jsem dobre pochopil, tak on narazi na diplomacii, ne na to, jestli je mame nechat spolknout ruskem. Nic takoveho jsem nezaznamenal. Napriklad argumentoval tim, jak vkouril johnson do turecke mirove smlouvy, coz teoreticky mohlo zpusobit smrt spousty lidi. A argumentovat tim, ze ma putin prestat. No prali by jsme si to vsichni, ale je to hodne naivni predstava z říše snů. Ale drzim palce, at dostane rozum a hodi zpatecku. A nejlepsi byl dotaz na farskeho, co si od vyzbrojování ukrajiny slibuje. Jestli to bude znamenat osvobozeni cele ukrajiny.. a on bez mrknuti oka rekne ano. To uz je bud fanatismus nebo cira demagogie. Pripadne na to mame kazdy jiny pohled na vec..

Fico samozřejmě nezmiňuje žádné sežrání Ruskem, to nezní hezky, společně s Orbánem a spol. razí myšlenku, že když přestaneme podporovat Ukrajinu, válka skončí a nastane ten vytoužený mír. Ale co jiného to pak bude, než to "sežrání Ruskem"? Ono kdyby USA nevstoupily do WW2, nepodporovaly SSSR a chtěli se dohodnout s Hitlerem, tak by třeba také byl rychle mír. Ani nechci domýšlet, co by to bylo za mír. Dokud Ukrajinci mají vůli bojovat a umírat, tak je podporujme, vždyť nás to skoro nic nestojí, protože je podporujeme naprosto směšným objemem, kdyby západ nebyl společenství zbabělců, tak by byl (byť za cenu utáhnutí opasků) schopen nalifrovat do Urajiny takové prostředky, že už mohlo být po válce.

hodnocení

Zase píšeš akorát polopravdu. Jejich narativ je takový, že by se mělo spíš než neustále vyzbrojování pokoušet vyhledavat mírové řešení k ukončení války. Protože
evidente vyzbrojovanim maximálně, a jestli vubec, budou schopni udrzet linii tam kde je a akorat jich tam mraky zarve.. a ze by meli osvobodit celou ukrajinu, to je momentalne vlhky sen. To co pises ty, by byla defakto kapitulace a to spis naznacoval papez:-D. Mimochodem jsi celkem komik, kdyz v jedné větě napises, ze blábolí o podpore zabijeni slovanu a v druhe jsi nadseny v podpore umirani ukrajincu... Takze evidentne az tak neblaboli.

On snad Fico, Orbán a spol. vyvíjejí nějakou aktivitu směřující k vyjednání dohody, která bude akceptovatelná i pro Ukrajinu? Nehnuli v tom prstem. Jejich uvažování je zhruba takovéto: agresor je příliš silný (navíc k němu cítíme sympatie), tak zkusme donutit Ukrajince, ať to zabalí. O naše území přece nejde, celé se to odehrává někde daleko kam nevidíme (my si totiž vidíme tak akorát na špičku nosu), takže jim stopněme pomoc, pak budou muset se s rusákama nějak dohodnout. Ty tuhle vizi možná podporuješ. Dle mě je to sviňárna.
Já že nadšeně podporuju umírání Ukrajinců? Proč píšeš takové kraviny? Zřejmě máš problémy s chápáním textu. Pro tebe speciálně znovu a snad dostatečně srozumitelně: Ukrajina je napadená země, brání se a při tom umírají lidé, to bohužel k válce patří, a nikdo jiný než Ukrajinci nemají právo rozhodovat o tom, zda a kdy se pokusit vyjednávat s agresorem. A pomáhat oběti agresora volající o pomoc je správné, tak jednoduché to je.

hodnocení

No ja nevim, me prijde podle toho co pises, tak mas problem s pochopenim textu a hlavne kontextu věcí ty. Jojo to je fakt vtipne, ze to zalezi na ukrajine v kontextu toho co jsem napsal. Pokud vim, tak dva mesice po valce byla dohoda na stole. Nebo ne? A kdo to do toho zasahl? Ukrajina? Tak je to na ni nebo neni? Ja myslim, ze kdyby zapad chtel, tak se dohodnou.. ale evidentne asi nechce a ukrajina chce cele uzemi zpet, coz je nejspis nerealne.. a dalsi vtipek, ze by to melo dojednat slovensko... haha.. ted se sesli ministri a malem z toho byl konec sveta. no a ja se ptam, a co bude dal? Asi nic noveho ze? Navic se nabizi otazka, jestli na tom ukrajina nebude tim hur, cim dele se to potahne. Ja nemam vubec nic proti pomoci napadene ukrajine, ale musi byt preci svetlo na konci tunelu... A to definitivne zhaslo po neuspesne protiofenzive. Pokud teda nechces 3. Svetovou.

- Pokud vim, tak dva mesice po valce byla dohoda na stole. Nebo ne?
Válčí se dál, takže jestli někdy něco nadějného opravdu bylo na stole je nyní už pasé. V současné době nic "na stole" není.
- Ja myslim, ze kdyby zapad chtel, tak se dohodnou.
Západ by rád, kdyby se dohodli, k dohodě ale musí být dobrá vůle na obou válčících stranách, myslíš si, že tomu tak nyní je? Co jsem si všiml, tak jak Ukrajinci, tak Rusáci chtějí všechno nebo nic.
- dalsi vtipek, ze by to melo dojednat slovensko
Opět nepochopení textu, tohle nikde nepíšu, pouze jsem upozornil na to, že Fico jen plká o zabíjení slovanů a zastavení pomoci Ukrajincům, ale v reálu vůbec ničemu nepomáhá, protože nic jiného neumí, než planě žvanit a obhajovat agresora. Vyvinout aktivitu..., tím jsem opravdu nemyslel, že musí hned zvát Putina a Zelenského do Bratislavy.
- Navic se nabizi otazka, jestli na tom ukrajina nebude tim hur, cim dele se to potahne.
Je fajn, že máš takovou starost o Ukrajinu, ale tohle si Ukrajinci musí vyhodnotit sami.
- Pokud teda nechces 3. Svetovou.
Nestraš jako ten klaun Medveděv. Rusáci dobře vědí, proč pořád haraší válkou s NATO, oni dobře vědí, že západ se svými zhýčkanými a připosranými politiky a obyvateli tím vyděsí.

Ja netuším, kde pořád berete to, že Putin chce sežrat víc než Ukrajinu. To by mu proste neprošlo, a ani není jediný náznak, krom "tajných" zpravodajských služeb ze západu, že chce jít dál. Snad vidíte, proč tam udělal tu 3denni operaci, protože chce pohltit Evropu? Boha, na inteligenty tady nenarazíš. A proč asi Fico říká to co říká? Přemýšlejte trochu, je to populistický demagog.

Další co si text vykládá po svém, tedy velmi svérázně, asi inteligent :-D
Že by to určitě skončilo Ukrajinou (kdyby si ji podrobil), to si opravdu jist nejsem. Jako správný agresor si rusák dovolí jen na slabší, o žádném "pohlcování Evropy" zde nikdo nepíše, na to je tenhle rozvojový mordor slabý, ale taková Moldávie či Arménie, tam by se rusák nezdráhal. A později, až si vylíže rány, tak bůhví co se jim tam bude honit hlavou. A že jim to neprošlo? Jestli jim projde Ukrajina, tak pak už jim projde téměř cokoli. Ano, Fico je populista a demagog, ale takhle on to nejspíš opravdu cítí.

hodnocení

Populista je, o tom zadna. Na tom je zalozena cela jeho retorika. A demagog mi prijde v dnesni dobe kazdy druhy :-D

hodnocení

0x
Pamatuji jak dopadl poslední průzkum před volbami a jak dopadli volby.
Takže nějakým průzkumům nevěřím.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, jedno je průzkum volebních preferencí během vládnutí odpovědné, nerozdávačné, nepopulární/nepopulistické kroky činící vlády (ale nutné) a něco jiného jsou potom skutečné volby, kdy by měl každý volit tak odpovědně, aby mu jeho potomci později nechodili za tu jeho špatnou volbu močit na hrob. Zdravím!
doplněno 13.03.24 11:38: To kouzlo demokracie je i v tom, že vítěz voleb vůbec nemusí sestavit funkční vládu, protože má nízký až nulový koaliční potenciál (nemá kamarády, nikdo se s ním nechce podílet na vládnutí, nikdo se jím nechce ušpinit).
jendad

Mě se líbí ta mantra populistických vlád . A že ty nepopulistické to myslí s námi dobře . Jak známo v USA vyhrává ekonomika a podle toho jsou vlády oceňovány . Tedy i ty vlády v USA jsou populistické . Jen u nás je to co nakopne ekonomiku špatné a nejlepší je stagnace a ekonomický pád .To je ta pravá vláda co to s námi myslí dobře :) Vždyt spotřeba je špatná a proto jsou nejlepší spotřební daně , jak praví naše elity.

mll
hodnocení

0x

Doufejme, že ne. Jejich výkony v minulých obdobích snad ukázaly (a snad i těm, co je volili), že to není ta nejlepší strana.

Tyhle průzkumy mají za úkol přesvědčit davové ovečky, aby takové strany volili, spousta lidí se zřejmě chová tak, že dává hlas nejsilnější straně. Je to blbost, ale prý tak spousta lidí funguje a právě takové předvolební průzkumy toho využívají.

Taky nezapomeňte, kdo ovládá mediální scénu, že vydavatelství mafra je hlásnou troubou hnutí ano (to, že babiš nad ním nemá žádnou kontrolu, to ať si vykládá někomu jinému).

jendad

Všechny media patří oligarchum . Logicky musíte počítat , že hají své zájmy . A to nejsou vaše zájmy . Oni tam logicky ve svých nepíší tvrdou propagandu , ale spíše omáčku a to co se nehodí to se nezveřejní . Je potřeba se občas podívat i do zahraničí . Pak zjistíte , že peníze (daně ) jsou až na prvním místě . Proto máme takový daňový mix jak na východě a nikoliv jak na západě.

Všechny media patří oligarchum

Máte seznam?

Komu patří Čr?

Pane Milane, pamatuji jak při Spacákové revoluci v ČT (2000), tamní redaktoři vykřikovali něco jakože , "Česká televize patří těm kdo v ní pracují".

Nebude to to samé i v ČR:-D*mir*

Nebude to to samé. , páč to rozebereme ve čtvrtek v poledne?

Pane Milane něco mně uniklo, připomeňte.*nevi*

jendad

Trochu jsem zaguglil .

zpravy.aktualne.cz/...

A český rozhlas a televize mají pod dohledem politici . Ty mají zaháčkované jak známo oligarchové . Bureš je jasný a u ostatních to bude skryté . Vždyt i na socany co jsou mimo už vystartovali . A to nejsou ani v parlamentě .

seznamzpravy.cz/...

ben®
juraja - možná nefunguje Vnitřní pošta .

ben - vnitřní pošta mlčí:-D

Funguje, ale jiní by se nepobavili. Ve čtvrtek jedu z Popradu.

hhuut

čr patří oligarchům, někteří jsou vidět jak baňa (Babiš), jiní tolik ne a tahají vzadu za nitky, nenamlouvejte si, že čr je nejaký dobrý domokratický stát, je ukázkový příklad postdemokracie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]