Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opar na puse?

Od: robino127 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Už asi pátý den mě trápí zčervenalá boule u pusy, která ze začátku nijk nebolela ani nesvědila, vypadala prostě jako pupínek. No asi od neděle se mi “pupínek” začal zvětšovat a začíná bolet. Nevím zda se jedná o opar a nejo je to něco vážnějšího. Nikdy jsem totiž opar nebo něco podobného neměl.
První fotografie je začátek pupínku, asi z pátku, druhá fotografie je nyní

Opar na puse?
Opar na puse? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fram
hodnocení

2x

Bude to furunkl nebo karbunkl, ba i nežit, tj. bakteriální původ, zaberou antibiotika - zásyp. Opar se dělá na rtu.

První pomoc: Vypustit případný hnis. Vydesinfikovat - líhem, ajatinem, poté zasypat framykoinem. Malým flastříčkem v závěru ozdobiti tvář.

Někdy se vyhojí sám. Pokud se nevyhojí za týden, chce to na kožní zajíti si.

hodnocení

0x
Vypadá jako opar,ale já bych šel na kožní.
Nebo aspoň do lékárny.

nick200
hodnocení

0x
Ahojda,
no být tebou tak bych jsem si zašel na kožní, opar jako herpes vir vypadá jinak (malinkaté puchýřky na rtu nebo pod rtem), tohle vypadá na nějakou infekci.
Zkus odborníka ;)
Hezký večer přeji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]