Nejste přihlášen/a.
Zdravím chtěl bych se zeptat na dotaz, mám za sebou autoškolu u své střední školy, ale rupl jsem na technice u náklaďáku.. jinak jízdy u B a C skupiny mám prospěšné.. zajímalo by mě pokud nedám techniku ani na třetí pokus, dají mi aspoň B skupinu nebo jak to je?
Pokud si to Cčko teprve děláš a nemáš, tak by ti melo B zůstat funkční. Pokud bys měl C, a dělal třeba na motorku, měl bys obhájit nejvyšší skupinu C. A B by bylo v pozastavení. Takhle to měl kámoš, ale ten vyletěl na 14 dní, za málo bodů z testu.
No jakoby já dělám B a C zároveň akorát u C jsem udělal jízdy na PROSPĚL a u auta taky jsem PROSPĚL, ale vyletěl jsem z techniky, teď půjdu na druhý pokus.. a chtěl jsem vědět jestli pokud neudělám techniku u C skupiny tak jestli mi aspoň to B dají že jsem prospěl?
No,čo chcete počuť,že točiť kolečkom trochu viete a predpisy neovládate,lebo sa ich pravdepodobne veľmi neučíte.
@slavco31: Předpisy ovládá, ale neumí vysvětlit technická řešení konstrukce nákladních aut. Uměl bys ty?
@mikesh05: Jsem ochoten vsadit, že to B dostaneš. Na druhý a třetí pokus (každý za 200,-) máš rok, ale udělal bych je hned a až pak zažádal o řidičák.
P.S. Úplně mi nějak uniklo, že se změnil ten proces opakování (teď jen 3 pokusy, pak kurz jen na propadlou část, další 3 pokusy a pak opakování celého kurzu).
Ten teoretický test je opravdu jen jeden. To v zákoně, když jsem ho četl naposledy, také myslím nebylo.
Áno vedel by som tú konštrukciu vozidiel s určitosťou, som vyučený strojný mechanik a podľa katalógu dielov rozoberiem a poskladam auto alebo stroje ,neberme do úvahy rakety a lietadla, to by som sa musel doučiť.Priznávam sa,že elektroniku neovládam,v tej dobe ešte to nebolo rozšírené,že sa to bežne študovalo.
Teoreticky je možné, kdybys měl už nějakou předchozí skupinu (asi A1/AM/T/?) a neudělal jsi test nebo jízdy na B nebo C (ne techniku, ta s A1 nesouvisí), že můžou zahájit řízení na pozastavení platnosti existujícího řidičáku s tou A1 z důvodu pozbytí odbornosti ("zapomněl silniční předpisy" nebo "zapomněl, jak se chovat na silnici") a tento dotaz zde byl již několikrát a vždy ta diskuze skončila tím, že než řízení proběhne a opravdu řidičák odeberou, tak daný propadlík v pohodě stihne udělat všechny opravky. Prakticky by k pozbytí asi mohlo dojít, kdyby už musel ten člověk jít na ten opakovací částečný nebo dokonce až úplný kurz. To trvá měsíce od propadnutí a to už by asi celé správní řízení proběhlo.
Mistr vás asi jen chtěl strašit, že v extrému něco takového existuje, ale to se možná stalo tak jednou za celou jeho učitelskou kariéru se stovkama učňů, kteří prošli jeho rukama a ten "nešťastník" by i podle tvých měřítek byl úplný trotl, který by na řidičák neměl mít nárok.
Nebuď teda blb, sedni si nad učebnici, přesné otázky znáš (odkaz na ně je v mém jiném příspěvku), tak se to nauč, najdi si studijní materiály na internetu nebo si pujč knížku v knihovně ať už ve školní nebo městské, běž na tu zkoušku a absolutně ji ovládni. Ty otázky nejsou jen nějaké zkušební nesmysly, ale opravdu užitečné věci pro dobré, bezpečné a provozně levné řízení malých i velkých náklaďáků, kamionů a autobusů.
Tak ať to uděláš!
Kdy děláš opravku? Dříve bývávalo minimálně po týdnu, v praxi to vycházelo tak na 2 týdny, než se zkušební komisař zase dostal zpátky do té stejné autoškoly, alespoň v našem městě. Nevím, jak to vychází časově teď a zvláště pak u vás ve městě.
Předpokládám, že jsi na nějakém strojním učebním oboru, když vás nechávají dělat i C, takže ty otázky z techniky by pro tebe neměly být nic z jiného světa. Osobně myslím, že je to zajímavá oblast techniky. Nevím, z čeho jste se to učili nebo jaké máte učebnice, ale pro autoškoly vyšla spousty hezkých knížek, ze kterých se začínající neznalí mohou o autech, řízení a dopravních předpisech dozvědět spoustu zajímavých věcí. Rychlým vyhledáváním na Googlu třeba tato nebo tahle, ale najdeš tam i videa nebo už vypracované písemné odpovědi na otázky. Možná budou ty knížky v knihovně.
K té ztrátě všech skupin mě ještě napadl hypotetický případ, který se tě sice netýká, ale teoreticky by mohl vézt k nevydání ani Béčka:
1. prospěješ u teoretického testu
2. prospěješ u jízd B
3. prospěješ nebo neprospěješ na technice
4. neprospěješ u C kvůli projetí třeba STOPky nebo jinému podobnému hrubému porušení silničních předpisů
V takovém případě bys okamžitě pozbyl tu tzv. odbornou způsobilost získanou v úspěšné jízdě B a řidičák by ti asi neudělili ani na to B.
Jak jsem, není to tvůj případ.
Hodně štěstí u přezkoušení!
Já myslím, že nárok máš. Alespoň jsem nedohledal nic, co by mělo bránit.
Než na získání řidičáku na B bych se soustředil na tu malou - a upřímně řečeno lehkou - opravku a až teprve pak napochodoval s žádostí na řidičák rovnou už na B&C. Nevím, jestli se něco platí za vystavení nového řidičáku, tak třeba ušetříš tím, že tam půjdeš jen jednou, nehledě na to, že nezabiješ několik dní přípravou a docházkou na úřad na krátkodobé rozšíření na B před tím, než získáš i to C.
Nenech to Céčko propadnout kvůli neudělaným opravkám. Nevím, kolik a jestli vůbec něco za tu autoškolu platíte, když je to součást výuky, ale jestli to budeš muset jednou dodělávat po škole, tak Céčka (Déčka, Éčka, profi) jsou sakra drahá a navíc na to nebudeš mít čas, protože ti to bude lézt do času v práci ... Prostě je to na pytel. Udělej ty opravky napoprvé, spláchni ten problém ze stolu, do konce života se tím už nebudeš muset zabývat a budeš mít klid pro přípravu na závěrečky ve škole.
Díky za aktualizaci. Smůla s tím výsledkem. Snad to ještě zkusíš napotřetí za ty 2 měsíce.
Koukal jsem dříve rychle na Internetu a našel jsem částečně vypracované odpovědi k otázkám z 2016, takže něco se najít určitě dá, aby se člověk nemusel učit spoustu omáčky kolem z učebnic a knížek pro autoškoly. I když, jak jsem už psal, jsou to všechno (alespoň pro mě) zajímavé věci a rozhodně to jsou dobré věci znát pro někoho, kdo bude jednou řídit náklaďák. Bude jezdit bezpečněji a levněji a to znamená, že si ve výsledku vydělá více za ušetřené nehody, zbytečné opravy nesprávným používáním, promrhanou naftu a předčasně sjeté gumy.
Určitě to tedy ještě zkus.
Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.