Nejste přihlášen/a.
Zdravím chtěl bych se zeptat na dotaz, mám za sebou autoškolu u své střední školy, ale rupl jsem na technice u náklaďáku.. jinak jízdy u B a C skupiny mám prospěšné.. zajímalo by mě pokud nedám techniku ani na třetí pokus, dají mi aspoň B skupinu nebo jak to je?
0x
Pokud si to Cčko teprve děláš a nemáš, tak by ti melo B zůstat funkční. Pokud bys měl C, a dělal třeba na motorku, měl bys obhájit nejvyšší skupinu C. A B by bylo v pozastavení. Takhle to měl kámoš, ale ten vyletěl na 14 dní, za málo bodů z testu.
No jakoby já dělám B a C zároveň akorát u C jsem udělal jízdy na PROSPĚL a u auta taky jsem PROSPĚL, ale vyletěl jsem z techniky, teď půjdu na druhý pokus.. a chtěl jsem vědět jestli pokud neudělám techniku u C skupiny tak jestli mi aspoň to B dají že jsem prospěl?
0x
No,čo chcete počuť,že točiť kolečkom trochu viete a predpisy neovládate,lebo sa ich pravdepodobne veľmi neučíte.
@slavco31: Předpisy ovládá, ale neumí vysvětlit technická řešení konstrukce nákladních aut. Uměl bys ty? ![]()
Přesně tak, tak mě jen zajímalo zda mi aspoň to B zůstane, když neprospěju na technice po třetím pokusu..
Test byl pouze ze skupiny C a hned dále po nich technika a jízdy, ty už mám odježděné a prospěl jsem u obou
@mikesh05: Jsem ochoten vsadit, že to B dostaneš. Na druhý a třetí pokus (každý za 200,-) máš rok, ale udělal bych je hned a až pak zažádal o řidičák.
P.S. Úplně mi nějak uniklo, že se změnil ten proces opakování (teď jen 3 pokusy, pak kurz jen na propadlou část, další 3 pokusy a pak opakování celého kurzu).
Ten teoretický test je opravdu jen jeden. To v zákoně, když jsem ho četl naposledy, také myslím nebylo.
Áno vedel by som tú konštrukciu vozidiel s určitosťou, som vyučený strojný mechanik a podľa katalógu dielov rozoberiem a poskladam auto alebo stroje ,neberme do úvahy rakety a lietadla, to by som sa musel doučiť.Priznávam sa,že elektroniku neovládam,v tej dobe ešte to nebolo rozšírené,že sa to bežne študovalo.
0x
Hele mě takhle každej z okolí řekl že mi B nechají že mi dají papíry na B skupinu, ale ve škole nám mistr z dílen řekl že nám odeberou veškerý skupiny.. tak jsem chtěl se ujistit popřípadě si nechat poradit abych měl jistotu a klid, že pokud tu techniku neudělám tak mi daji ten papír na vyřízení skupiny B
Teoreticky je možné, kdybys měl už nějakou předchozí skupinu (asi A1/AM/T/?) a neudělal jsi test nebo jízdy na B nebo C (ne techniku, ta s A1 nesouvisí), že můžou zahájit řízení na pozastavení platnosti existujícího řidičáku s tou A1 z důvodu pozbytí odbornosti ("zapomněl silniční předpisy" nebo "zapomněl, jak se chovat na silnici") a tento dotaz zde byl již několikrát a vždy ta diskuze skončila tím, že než řízení proběhne a opravdu řidičák odeberou, tak daný propadlík v pohodě stihne udělat všechny opravky. Prakticky by k pozbytí asi mohlo dojít, kdyby už musel ten člověk jít na ten opakovací částečný nebo dokonce až úplný kurz. To trvá měsíce od propadnutí a to už by asi celé správní řízení proběhlo.
Mistr vás asi jen chtěl strašit, že v extrému něco takového existuje, ale to se možná stalo tak jednou za celou jeho učitelskou kariéru se stovkama učňů, kteří prošli jeho rukama a ten "nešťastník" by i podle tvých měřítek byl úplný trotl, který by na řidičák neměl mít nárok.
Nebuď teda blb, sedni si nad učebnici, přesné otázky znáš (odkaz na ně je v mém jiném příspěvku), tak se to nauč, najdi si studijní materiály na internetu nebo si pujč knížku v knihovně ať už ve školní nebo městské, běž na tu zkoušku a absolutně ji ovládni. Ty otázky nejsou jen nějaké zkušební nesmysly, ale opravdu užitečné věci pro dobré, bezpečné a provozně levné řízení malých i velkých náklaďáků, kamionů a autobusů.
Tak ať to uděláš!
0x
Děkuju moc, konečně rozumný komentář, vážím si toho,
Určitě se ozvu jak jsem dopadl na druhém pokusu techniky, pomohl jste mi a jsem nyní klidnější a jak jste psal jestli už nějakou skupinu vlastním tak vlastním skupinu T pouze.. ale i tak vám moc děkuju
Víc takových lidí!
Kdy děláš opravku? Dříve bývávalo minimálně po týdnu, v praxi to vycházelo tak na 2 týdny, než se zkušební komisař zase dostal zpátky do té stejné autoškoly, alespoň v našem městě. Nevím, jak to vychází časově teď a zvláště pak u vás ve městě.
Předpokládám, že jsi na nějakém strojním učebním oboru, když vás nechávají dělat i C, takže ty otázky z techniky by pro tebe neměly být nic z jiného světa. Osobně myslím, že je to zajímavá oblast techniky. Nevím, z čeho jste se to učili nebo jaké máte učebnice, ale pro autoškoly vyšla spousty hezkých knížek, ze kterých se začínající neznalí mohou o autech, řízení a dopravních předpisech dozvědět spoustu zajímavých věcí. Rychlým vyhledáváním na Googlu třeba tato nebo tahle, ale najdeš tam i videa nebo už vypracované písemné odpovědi na otázky. Možná budou ty knížky v knihovně.
K té ztrátě všech skupin mě ještě napadl hypotetický případ, který se tě sice netýká, ale teoreticky by mohl vézt k nevydání ani Béčka:
1. prospěješ u teoretického testu
2. prospěješ u jízd B
3. prospěješ nebo neprospěješ na technice
4. neprospěješ u C kvůli projetí třeba STOPky nebo jinému podobnému hrubému porušení silničních předpisů
V takovém případě bys okamžitě pozbyl tu tzv. odbornou způsobilost získanou v úspěšné jízdě B a řidičák by ti asi neudělili ani na to B.
Jak jsem, není to tvůj případ.
Hodně štěstí u přezkoušení! ![]()
0x
Takže když jsem neudělal žádný přestupek a z obou jízd jsem prošel tak mám nárok na B? Jízdy jsem měl prý v pořádku, jen prý škoda té techniky..
Já myslím, že nárok máš. Alespoň jsem nedohledal nic, co by mělo bránit.
Než na získání řidičáku na B bych se soustředil na tu malou - a upřímně řečeno lehkou - opravku a až teprve pak napochodoval s žádostí na řidičák rovnou už na B&C. Nevím, jestli se něco platí za vystavení nového řidičáku, tak třeba ušetříš tím, že tam půjdeš jen jednou, nehledě na to, že nezabiješ několik dní přípravou a docházkou na úřad na krátkodobé rozšíření na B před tím, než získáš i to C.
Nenech to Céčko propadnout kvůli neudělaným opravkám. Nevím, kolik a jestli vůbec něco za tu autoškolu platíte, když je to součást výuky, ale jestli to budeš muset jednou dodělávat po škole, tak Céčka (Déčka, Éčka, profi) jsou sakra drahá a navíc na to nebudeš mít čas, protože ti to bude lézt do času v práci ... Prostě je to na pytel. Udělej ty opravky napoprvé, spláchni ten problém ze stolu, do konce života se tím už nebudeš muset zabývat a budeš mít klid pro přípravu na závěrečky ve škole.
0x
Ahoj, špatně.. přijali nového komisaře.. byl na mě ostřejší, všechny otázky jsem mu odpověděl, ale prý je to slabota.. takže to odřeknu protože už auto potřebuji, skrze práci a abych nečekal teď 2 měsíce zas
Díky za aktualizaci. Smůla s tím výsledkem.
Snad to ještě zkusíš napotřetí za ty 2 měsíce.
Koukal jsem dříve rychle na Internetu a našel jsem částečně vypracované odpovědi k otázkám z 2016, takže něco se najít určitě dá, aby se člověk nemusel učit spoustu omáčky kolem z učebnic a knížek pro autoškoly. I když, jak jsem už psal, jsou to všechno (alespoň pro mě) zajímavé věci a rozhodně to jsou dobré věci znát pro někoho, kdo bude jednou řídit náklaďák. Bude jezdit bezpečněji a levněji a to znamená, že si ve výsledku vydělá více za ušetřené nehody, zbytečné opravy nesprávným používáním, promrhanou naftu a předčasně sjeté gumy.
Určitě to tedy ještě zkus.
Hodně štěstí! ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.