Nejste přihlášen/a.
mám bolesti v oblasti bederní páteře, na CT jsem z neurologie objednán na 12.3. na rehabilitaci jsem chodil , parafín e proudy a potom cvičení a měkké techniky . Nyní mám bolesti v klidu -pálení v hýždích a v kříži , v noci dobré , když vstanu , tak bolesti zad v oblasti zad do hrudního koše. léky beru , mydokalm , ipubrofen . Měl jste někdo podobné obtíže? je mi 71 let. Hýbat , chodit ale mohu bez nějakého omezení.
Musím souhlasit s @id. O nadváze sice nevím, o gauči ano. Ono spát na nějakém gaučíku o šířce pouhých 60 cm není pro páteř vůbec dobré. Šetříte na nesprávném místě a spát na podobném úzkém gauči Vám naopak možná právě ty bolesti způsobuje. Na tak úzkém prostoru nemáte žádné pohodlí, ležíte jako mumie a tělo si náležitě neodpočine.
Kupte si pořádnou, bytelnou postel, dostatečně dlouhou a širokou 80-90 cm, abyste měl pohodlí. Matraci spíš tvrdší, aby se tělo při spánku nepropadalo. Vzhledem k tomu, že ve Vašich letech můžete postel třeba nějakých 20 roků ještě používat, není to opravdu zbytečná investice. A gaučík dejte k popelnicím. /spíš ale do sběrného dvora/. Jaga.
No , já spím na gauči proto , protože chrápu a používám přístroj na dýchání při apnoe . to už je pomalu 10let , nikdy jsem ale potíže s páteří neměl. S tou nadvahou už také žiji někdy od 40let věku . Moc mi nepřidalo , zlomenina nohy před 4 roky , následná tromboza v noze , šrouby tam mám, málem jsem už nebyl na světě , byl jsem na krdiologii. Injekce do břicha jsem si píchal , ale bylo to asi slabé na tehdy 110kg chlapa.
A interně jste v pořádku? Prý se promítají problémy vnitřních orgánů do zad spíš než naopak. Jestli bolí bedra a kříž, půjde spíš o orgány pod pasem. Druhá věc je, že jsme jako komín. Když vysunete jednu cihlu, ostatní se uskupí, aby to vyrovnaly. Mydokalm Vám ve spánku rozvolní svalový krunýř a když nemáte ideální lůžko nebo polohu, tak se může páteř snáze "rozhodit". A za třetí to bývá stres. I podvědomý. Obratle jsou na povrchu spojeny mnoha drobnými svalíky, z jednoho úseku páteře vedou pod velkými svaly, úzké delší svalíky k druhému úseku. Ty všechny se stresem stahují a tím pádem mizerně prokrvené úseky bolí. Já takové občasné bolesti řeším elektrickou dečkou, prohřátím. Napište, jak CT dopadlo.
El. dečka je na bolesti zad fajn, je potřeba suché teplo, někdo leze do horké sprchy a to není vhodné.
já jsem chtěl jen rady a zkušenosti , né že mám nadváhu , kdo dneska nemá? Hýbu se a chodím denně , jím snad normálně střídmě, nepřejídám se , nekouřím , kafe nesladím , jím med . Jsou jiní v mém okolí ještě více tlustí a žádným problémem s bolestí zad netrpí. spím na gaučí , protože chrápu , používám přístroj na dýchání , mám už 5 let zjištěné ve spánkové laboratoři apnoe. operace patra by mi nepomohla na chrápání.
Mojí bederní páteři - osvalení - jednoznačně pomohlo cvičení na zpevnění břišních svalů (zádové se zpevňují zároveň). Bolesti ale byly ze sedavého zaměstnání. Bolesti mezi lopatkami způsobila ničemně léčená borrelióza - vydržely cca 8 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.