Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti zad-bederní část -zkušenosti?

Od: karolok odpovědí: 15 změna:

mám bolesti v oblasti bederní páteře, na CT jsem z neurologie objednán na 12.3. na rehabilitaci jsem chodil , parafín e proudy a potom cvičení a měkké techniky . Nyní mám bolesti v klidu -pálení v hýždích a v kříži , v noci dobré , když vstanu , tak bolesti zad v oblasti zad do hrudního koše. léky beru , mydokalm , ipubrofen . Měl jste někdo podobné obtíže? je mi 71 let. Hýbat , chodit ale mohu bez nějakého omezení.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x
V jiném vlákně píšete, že spáváte na gauči a léta máte nadváhu, s pohybem jste na štíru. Tak se nedivte, že máte problém se zády.
Jinak přestaňte ze sebe dělat staříka. 71 je fajn věk, děti jsou zaopatřeny, důchody dostačující i pro plnění radostí. Vím o čem píši.

Musím souhlasit s @id. O nadváze sice nevím, o gauči ano. ;) Ono spát na nějakém gaučíku o šířce pouhých 60 cm není pro páteř vůbec dobré. Šetříte na nesprávném místě a spát na podobném úzkém gauči Vám naopak možná právě ty bolesti způsobuje. Na tak úzkém prostoru nemáte žádné pohodlí, ležíte jako mumie a tělo si náležitě neodpočine.

Kupte si pořádnou, bytelnou postel, dostatečně dlouhou a širokou 80-90 cm, abyste měl pohodlí. Matraci spíš tvrdší, aby se tělo při spánku nepropadalo. Vzhledem k tomu, že ve Vašich letech můžete postel třeba nějakých 20 roků ještě používat, není to opravdu zbytečná investice. A gaučík dejte k popelnicím. *smich* /spíš ale do sběrného dvora/. Jaga.

asd1
Souhlas,cvičit podle rehabka/fyzio,zhubnout,pořídit vhodnější postel,pokud možno nezobat oblbovaky typu ibuprofen.. pokud to už cvičením nepůjde srovnat tak operace,což je dobrá motivace cvičení/hubnuti nesidit a opravdu na tom zapracovat
karolok
hodnocení

No , já spím na gauči proto , protože chrápu a používám přístroj na dýchání při apnoe . to už je pomalu 10let , nikdy jsem ale potíže s páteří neměl. S tou nadvahou už také žiji někdy od 40let věku . Moc mi nepřidalo , zlomenina nohy před 4 roky , následná tromboza v noze , šrouby tam mám, málem jsem už nebyl na světě , byl jsem na krdiologii. Injekce do břicha jsem si píchal , ale bylo to asi slabé na tehdy 110kg chlapa.

id
Kde je problém? Gauč vyhoďte a kupte kvalitní postel. Se šroubem v noze i lyžuji a jsem starší než vy. Jen hledáte důvody proč musíte být obézní. Upravit jídelníček a cvičit doma by taky šlo.

liska5
hodnocení

2x

A interně jste v pořádku? Prý se promítají problémy vnitřních orgánů do zad spíš než naopak. Jestli bolí bedra a kříž, půjde spíš o orgány pod pasem. Druhá věc je, že jsme jako komín. Když vysunete jednu cihlu, ostatní se uskupí, aby to vyrovnaly. Mydokalm Vám ve spánku rozvolní svalový krunýř a když nemáte ideální lůžko nebo polohu, tak se může páteř snáze "rozhodit". A za třetí to bývá stres. I podvědomý. Obratle jsou na povrchu spojeny mnoha drobnými svalíky, z jednoho úseku páteře vedou pod velkými svaly, úzké delší svalíky k druhému úseku. Ty všechny se stresem stahují a tím pádem mizerně prokrvené úseky bolí. Já takové občasné bolesti řeším elektrickou dečkou, prohřátím. Napište, jak CT dopadlo.

El. dečka je na bolesti zad fajn, je potřeba suché teplo, někdo leze do horké sprchy a to není vhodné.

karolok
hodnocení

já jsem chtěl jen rady a zkušenosti , né že mám nadváhu , kdo dneska nemá? Hýbu se a chodím denně , jím snad normálně střídmě, nepřejídám se , nekouřím , kafe nesladím , jím med . Jsou jiní v mém okolí ještě více tlustí a žádným problémem s bolestí zad netrpí. spím na gaučí , protože chrápu , používám přístroj na dýchání , mám už 5 let zjištěné ve spánkové laboratoři apnoe. operace patra by mi nepomohla na chrápání.

liska5

To je sice dobře, ale jen chůzí tělo nezpevníte. Chce to nějaká pravidelná speciální cvičení, zejména když jste se před tím soustavně aktivně nehýbal. Dají se najít na netu, ale zrovna u páteře jsou ta cvičení hodně individuální. Měli by Vás zasvětit na rehabilitaci.

id
Pán je po rehabilitaci, mimo jiné měl i cvičení. Takže cviky zná. Jen se dokopat a denně cvičit.

hodnocení

0x

Nemáte v rodině artritidu? Revma?

fram
hodnocení

0x

Mojí bederní páteři - osvalení - jednoznačně pomohlo cvičení na zpevnění břišních svalů (zádové se zpevňují zároveň). Bolesti ale byly ze sedavého zaměstnání. Bolesti mezi lopatkami způsobila ničemně léčená borrelióza - vydržely cca 8 let.

id

souhlas. Naše Mudr na rehab po svléknutí vás přivítá - bolí vás záda? za to mohou vaše rozgajdané břišní svaly. A pokud se člověk doma nenaučí doporučené cviky, pak veškerá rehabilitace je mrhání peněž ve zdravotnictví. Ono je jednodušší si lehnout na pupek a sestřičko masírujte !

nick200
hodnocení

0x
Zdravím Vás,
No, nečetl jsem sice pokračovací vlákno, no jsem masér, a Vy máte problém v bederní oblasti.
Zkusil bych více pohybu, a protahování (jestli jste docela mladý člověk), pokud Vám to nepomůže tak pak k fyzioterapeutovi.
Ano, jsem sice masér, ale fyzák s Vámi provede určitá cvičení, která nemá v kompetenci masér.
Zkuste cvičení a dejte vědět
:) :) ;)

hodnocení

0x
Mne bolí záda i klouby, když při spánku prostydnu, takže může být problém i při odkrytí těla při spánku, a to si člověk ani nemusí uvědomovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]