Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stenice v hotelu

Od: nora odpovědí: 6 změna:
V práci v hotelu jsou stenice. Postřikem se je bohužel zatím nepodařilo zlikvidovat. Jsou jen v několika pokojích na jednom patře.
Teď je bohužel noční recepční objevil i v recepci,kde ve dne pracuji. Přečetla jsem mraky článku, ale je mi divné, když se tam pořád svítí, že vylezly, myslela jsem, že vylezaji v noci a ve tmě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na to musí být firma, sami to nedáte. Navíc hrozí, že si je přinesete domů a to je teprve zábava :/

nora
hodnocení

Firma tam už je, zatím jejich postřik nepomohl.

hodnocení

0x

Štěnice jsou vůči postřikům velice odolné, zabere na ně jen nějaký speciální. Navíc se musí aplikovat několikrát po sobě.

Sají většinou v noci, ale ani světlo nemusí být na překážku. Pokud děláte na recepci, kde jsou, před odchodem domů se svlékněte, osprchujte, oblečte si jiné prádlo. Přenášejí se snadno právě ve spodním prádle a můžete si je lehce natáhnout domů. Jaga.

Tam bych tedy dělat nechtěla. Škoda, že nám nemůžete prozradit, co je to za hotel. A ubytovat už vůbec ne. Ani po té hmyzí lidvidaci. *alene*

lmgify

Štěnice do hotelu z nějakého jiného hotelu dotáhl pravděpodobně nevědomky nějaký host.

Štěnice nesouvisí s čistotou hotelu nebo domu. Živí se jen lidskou krví. Nic jiného je nezajímá. Můžete je prý chytit i v těch nejlepších hotelech a proto se doporučuje jako první věc po ubytování podívat se hned na spodní okraj matrací.

Jediný rozdíl mezi čistým a špinavým hotelem nebo domácností je, jak rychle a zásadně reagují na objev. Čím déle se vyčkává a čím méně razantní opatření se provede, tím déle tam jsou a budou se rozlézat a lidmi přenášet do dalších pokojů.

nov

Štěnice se přenášejí v jakémkoliv oblečení, nalezou např. do kufru při ubytování kdekoliv.

Ve sdíleném oblečení, tedy i ve spodním prádle se přenáší především veš muňka /filcka/.

lmgify
hodnocení

0x

> myslela jsem, že vylezaji v noci a ve tmě

Štěnice vylezou kdykoliv, když cítí teplé lidské tělo a vydechovaný CO2. Můžete spát v posteli nebo sedět na židli nebo křesle přes den za světla a ony si vás najdou. Podívejte se na spodní stranu židle a desku stolu, kde trávíte většinu pracovního času, a hledejte, jestli jsou tam jejich bobky.

> Jsou jen v několika pokojích na jednom patře.

Je pravděpodobné, že se rozlezou časem do dalších pokojů nebo se svezou s pokojskou při úklidu několika pokojů najednou.

doplněno 25.02.24 07:39:

Evidentně už se ty štěnice svezly s některým hostem nebo pokojskou z infikovaných pokojů až na recepci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]