Nejste přihlášen/a.
4x
Tohle je dlouhobě známý fenomén v ekonomii, ekonomice a marketingu. Čeština pro to přejala slovo z angličtiny a říká tomu smrskflace (smrsknout + inflace). V anglickém originálu shrinkflation ( obrázky ze světa).
2x
Opravdu si myslíte že když p. Babiš zlevní cenu svých výrobků, že to samé udělají i ostatní výrobci,dovozci,preprodejci a ty různé Hyper/Super markéty?
Jen dotaz, znáte podíl vyrobených,dovezených, prodaných potravin dle majitelu, vyroben a výrobků v Česku?
Rád bych si o tom něco přečetl.Dik
Proč neslevni ostatní výrobci, dodavatelé, atd..., To by přece donutilo Babiše taky zlevnit, jinak by byly jeho výrobky neprodejné?
Proč neslevní Babiš? Měl by přece podstatně větší obrat, lidi by kupovali u něj a tím by donutil zlevnit i ostatní ...
Aha on vlastně je úplně chudák, nevlastní pekárny, jatka,drůbežárny, zpracovny masa, chemičky..a třeba DEZU v životě neviděl
Nejvíc křičí a přitom má jako jeden z mála možnost něco reálně změnit "od zdroje" : Jenže proč by to dělal, je lepší všechno kritizovat, počkat až bude zase ve vládě a pak všechny uplácet,aby si mohli kupovat předražené potraviny z ne-jeho zpracoven .
Prostě se zde člověk jen na něco zeptat a hned se na něj musí snést kritika a zesměšňování. Už jsem si toho u vás ben zvykl.
Nic nového pod sluncem.
Odpovím jen na to, co se vám zrovna hodí a ostatní taktně přejdu.
Ale to nic, jak říkám, už jsem si zvykl.
Ale mýlil, jenže si z odpovědi vyberete co je vám politicky milé a nepřemýšláte dostatečně sebekriticky ![]()
Říkám,čím více jsem zde na poradně,tím více se učím.
Vy myslite, že v tom řetězcocém kartelu nejsou domluveni? Jednodušší lidé nadávají jen na Babiše, protože ten to populisticky prezentuje ve sněmovně.
" I malá změna může mít velké dopady. Důležité je se změnou začít. Obal na Pierot fungoval přes 20 let a samozřejmě panovala obava, jak zákazníci na redesign zareagují. Všechny nás potěšilo, že nejen prvotní reakce na sociálních sítích, ale i následné prodeje ukázaly, že český zákazník je schopen změnu akceptovat, když v ní vidí smysl,"říká o obalu na populární jogurt Pierot Ivo Benda, jednatel společnosti Greiner Packaging Slušovice. Nový obal uspoří 40 tun plastu ročně a v rámci logistiky s nimi vyjede o 120 kamionů ročně méně.
zdroj: https://www.ceske-novinky.cz/2023/12/13/obaly-na-oblibeny-jogurt-pierot-fungoval-ypres-20-let-aneb-i-mala-zmena-muze-mit-velke-dopady/
PS: Oba mají 175g ![]()
0x
Vloni se udála spousta změn. Kostka másla nebo sádla už neni 1/4 kila (250 gramů), ale podle drzosti výrobce 200-230 gramů, myslím, že jsem viděl i 195 (zajímavé, že vloni v itálii, to jsme speciálně sledovali díky zkušenostem v ČR, nic takového nezkoušeli, prostě měli na výběr 1/8, 1/4 a 1/2 kila jako vždy, třeba to tam dorazí pozdějc). A skoro všechno se zmenšilo, výrobci prý myslí na naše zdraví, abysme se nepřejídali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.