Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věříte na geopategonní zóny?

Od: jarin® odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

zajímal by mě Váš názor, jestli věříte na geopategonní zóny. Já bych třeba ani nevěděl, že něco takoého existuje. Ale před 15 lety, byl u babičky takovej borec a nějakýma dvouma hůlkama ji tam ty zóny hledal, vzal si za to 500 Kč, ani nevím, jestli tenkrát něco našel... z mého pohledu dítěte mi připadal trochu jako šarlatán.

Nicméně jsem si na to nějak vzpomněl, protože mám postel u zdi v rohu a pamatuju si, jak týpek říkal, jak ty zóny jsou v bytech ještě horší jak v rodinných domech, tak jsem si o tom něco našel a nečekal bych to, ale píše o tom dost webů a né zrovna neověřené a je o tom dost materiálů. Tak nevím, jestli tomu věřit nebo ne. Případně jestli mohu dál spát s hlavou u zdi nebo stěhovat postel jinam radši, ale moc nemám kam. Spát u PC stolu kde mám stolní PC a repráky bych si nepomohl. Jinak nemám žádné příznaky nevyspalosti ani jiné z toho co tam uvádí, spíš je to na zamyšlení a možná jsem trochu pověrčivej.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Pro mne GPZ existují. Mám o tom i nějakou literaturu. Dá se to fyzikálně vysvětlit. Někteří lidé je dokážou vnímat. Obecně jsme v tomhle ohledu zakrněli. Zvířata to cítí. A některá se v GPZ rády vyskytují, jako třeba kočky. Společenský hmyz se tam usazuje - mraveniště, rojení komárů, včely myjí větší snůšku. Před stovkami let prý nechali dobytek v ohradě, a tam kde pravidelně odpočíval, bylo příhodno stavět dům. Jsou i rostliny, kterým se v GPZ daří, ze stromů např. dub. Pozvala jsem kdysi takového maníka, který mi GPZ popsal v domku /zdarma/ , a trefil se. Aniž by věděl, půlka domku měla základy na skále, půlka v původním řečišti /dnes zahrada/ a on tu hranici našel napříč obývákem.

Někdy stačí přesun a už se lépe spí, když ji ale celou dostanete ze zóny. Postel by měla směřovat k severu, pokud teda není v zóně. To je další vylepšení. Jsou známy domy s velkou nemocností a rakovinami obyvatel. Tam bývalo třeba původní řečiště nedaleké řeky.

hodnocení

5x

To není o víře, na geopatogeních zónach není nic tajemného, to z toho dělají jen lidé, kteří zrovna chyběli na hodinách fyziky. Jedná se jen o geomagnetické anomálie na přirozeném gemagnetickém pozadí, způsobené nehomogenitou geologického podloží. Skladba geologického podloží ovlivňuje hustotu a tvar magnetických siločar, které jsou pochopitelně všude kolem nás. Na některých tzv. geopatogeních zónách ukazuje i kompas špatně. Pochopitelně, pokud se takový prostor výrazně intenzitou vymyká, tak to na zdraví má také vliv.

hujer

Pro porovnání: Spolupracovnice taky řešila geopat. zony, že jí bolí hlava. Chodili k ní do bytu co pamatuji snad každých 14 dní hledači. Paní P.. musíte si posunout postel o 3cm vlevo, pak jinam, pak předělat. Antény, rušiče na deskách plošných spojů, různé cívky a rezonanční obvody. Hlava jí bolela ještě další 3 roky, pak se na to vybodla .

Pokud někdo věří na nějaké rušičky, tak to je potom těžké.

hodnocení

3x
Jo, věřím.
Ve starém bytě kde jsem bydlel,tak jsem nemohl spát v ložnici (takový divný pocit)
Až jsme ji přestavěli,tak v pohodě.

hodnocení

3x
Je to pí..., teda blbost. Vzduch, světlo, hluk, otřesy, mají nějaký vliv na žití, ne tahle hov..., teda blbost.
liska5

Ono pro nás neregistrovatelné záření pochází z podzemních vodních žil, i hlubokých tektonických poruch, často v místech terénních zlomů. Něco jako tření vody o strukturu horniny v jejích vrstvách.. Sem patří i kanalizace, vodárenské či elektrické sítě. Živočich to místo, či pásmo vycítí, my ne, ačkoliv mitochondrie našich buněk na to mohou reagovat. Jsou samy mikrogenerátory energie pro buňku.

hodnocení

3x
Někdy o tom přemýšlím, proč si můj pes nikdy nelehne hlavou do směru,kam míří moje hlava, ale vždy opačně

hodnocení

3x

Verim, ze existuji lide, kteri na podobne vymysly skutecne veri.

hodnocení

1x

určitě existují.. třeba u mne v obýváku, když spím na divanu, tak mne ráno bolí hlava

mate59
hodnocení

1x

Na ČT běžel dokument Investigátoři,asi 6 dílů,mrkněte na to z archivu a hned budete vědět vo co gou.

hh

Zajímavý, díky za upozornění, tohle před že jsem vyrobili i pro slovenskou televizi ve slovenské verzi, Tak jsem zvědav, co bude v české verzi jinak

hodnocení

0x

U známých měli jednou nějakého věhlasného proutkaře na tyhle zóny, tak jsem se tam předem rozhlédnul, kam bych je dal, kdybych byl podvodník - jako že určitě takhle pod tu židli u pracovního stolu, před postel, na té posteli/palandě nebylo jasné kde má hlavu a kde nohy, tak pro jistotu na obě strany, tak asi středem hlavy a dost, ať to není moc přeplácané.

Proutkař potom přišel a po chvíli proutkování našel zóny přesně na těch místech, co jsem si tipoval. No důkaz to není, co kdybych na to byl nějak citlivý a nevěděl o tom a tak, kdesi cosi, ale najdete-li v mléce pstruha, je to již důvvod k zamyšlení.

Proutkař pokračoval na zahradě a našel všechny zakopané trubky, ale zase jsem viděl, že tam je vidět vývod ze zdi, lehce propadlá dlažba nebo podobné náznaky. Ale sledoval jsem ho při tom pozorně a na těch místech mu virgule reagovala zřetelně, jinde nic. Pak mám to půjčil, ať si to zkusíme taky, ono nebylo úplně jednoduché tu vrguli udržet správně a v klidu, tak se to lidem kroutilo, zvlášť na místech, která označil a kde se zastavovali a zkoumali, jestli se jim to kroutí nebo ne.

Tak jsem to zkusil taky, na tu virguli stačilo docela zlehka přitlačit takhle a tak a začala se kroutit, tak jsem pomalu pročl tu trasu, sice jsem nic necítil, ale na těch místech jsem to lehce přimáčknul a on se radoval, jak mi to hezky jde a funguje. Ale pak jsem na místě, kde o n neměl široko daleko nic to taky trochu přimáčknul, stejně jak před tím a pokračoval dál a "objevil" i ostatní místa, která jemu vyšla. Což ho zaujalo a znejistělo, nechal mě to opakovat, já to udělal stejně, tak nad tím chvíli mrmlal, pak vzal tu virguli a prošel to tam jednou a nic moc a podruhé a to už mu trochu reagovala a potřetí (a počtvrté) už tam reagovala naprosto jasně. Určitě tam něco bylo, ale nikdo z místních nevěděl, co by to tak asi mohlo být.

Ale virgule přece nelže, že ano?

---

Takže tohle byl můj vlastní záčitek s virgulí a věhlasným odborníkem. Hádejte, jestli na geopatogení zóny věřím :-D

sempai

Tohle mi připomnělo ten příběh o žákovi, který se přišel učit u mistra kjúdó (japonské lukostřelby). Mistr mu řekl, že při správném rozpoložení mysli vydá tětiva specifický tón. Žákovi se to nedařilo, tak ho napadlo, že ten tón napodobí hlasem. Nějakou dobu to cvičil, až mu to celkem šlo, ale když se s tím předvedl mistrovi, ten ho poslal pryč.

hh
hodnocení

0x

Údajně gpz rezonance ze země jsou na podobné frekvenci (harmonické?), jako kočičí vrnění.

Proto se říká, že kočky si do toho lehají, a psi právě naopak...

Ono to nebude o víře, ono to je spíš o tom, že někdo na to je, a jiní na to není citlivý. Zkrátka někdo to registruje, jiný to neregistruje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]