No takto, klidně ať je poplatek za návštěvu pohotovosti třeba 10tis Kč. Doktor by ale posoudil, zda je návštěva pohotovosti u daného člověka nutná a pak by se celý poplatek vrátil. No a u simulantů, případně lidí, co si pohotovstí nahrazují návštěvu praktika, těm bych nevracel ani korunu.
Jinak mi prosím řekněte, kolikrát tak zhruba za rok navštívíte pohotovost? Já za posledních 10 let 2x a v obou případech to bylo nezpochybnitelně akutní.
Dále bych k tomu ještě podotkl, že jsem znal člověka, který chodil za lékařem tak často a s takovými hovadinami, že bych ho snad "utratil" přimo v čekárně.
id
I dnešní pohotovost za 90,-Kč takto funguje. 2 x jsem byla vloni na pohotovosti. V ruce peněženku a čekala na výsledky krve. Sestra posléze říķá, nic platit nebudete neboť si vás zde necháme.
duch
@Martincakl V praxi by to nešlo, kdo by řešil reklamace, konflikty. Navíc, s 10 000 chodit na pohotovost když se vám zrovna něco stane na ulici? Anebo by se to pak vymáhalo dodatečně?
smode2
Id: hrůza. To bych snad raději urychleně zaplatil a ještě rychleji zdrhnul. Jak se jim dostanete do ruky, už vás mají.
id
Smode, já také chtěla zaplatit, něco předepsat, ale s CRP 145 se moc zdrhat nedá
smode2
Strašné. Rychle se uzdravit a utíkat pryč co to dá..
Nemám problém za pohotovost zaplatit víc než aktuální stovku, nebo kolik to je. Jenže když se o bude třeba tisícovka, pro někoho je to prd a pořád tam bude chodit s neakutními věcmi, a pro někoho to bude moc a radši tam nepůjde vůbec a počká si i s akutní věcí na ordinační hodiny. Obojí je špatně.
Když nebudu zneužívat, nebudu platit. Pokud mě týden bolí zub a nebo v krku, nenechám to lajdácky být až na víkend na pohotovost. Jdu s tím hned. Takže je to asi taková pokuta.
Pokud mi opravdu bude něco vážného, což může ohrozit život, myslím si, že poplatek vymáhat nebudou. Protože bude na ošetření v náhlém případě nárok.
Myslím si, že je to proto, aby odnaučili lidi s rýmičkou navštěvovat pohotovost a zdravotníci měli tak víc času na záchranu těch, kteří to skutečně neodkladně potřebují. Jaga.
Běžná praxe. V budoucnu nás čeká plně západní systém - stejně jako například v Americe. Tam nemá zdravotní pojištění přes 10% občanů a zubaře dokonce 40%. Účast na pojištění bude sice dobrovolná, ale kvalitativně několikastupňová (podle bohatství občana), peněžní spoluúčast se bude zvyšovat a zdravotnictví bude stále více dostupné pouze pro bohaté, chudí budou čím dál častěji zcela bez pojištění a tedy bez zdravotní péče.
2000Kč chtít je vyložený nesmysl, zase neví co vymyslet a jak okrádat lidi. Lidé tady platí zdravotní pojištění a pořádně nemají zubaře a ještě jim vzít základní péči, to už přehánějí. Za chvíli budou chtít at si ldé platí všechno sami. Nahrabáno nemají asi dost, jak lékaři, vedení nemocnic a hlavně naše vláda. Hnus chce se mi zvracet z toho co se děje.
anonym689 - je to jen názor/návrh tiskové mluvčí nemocnice v Kladně (pokud chcete věřit TV Nova), tak to není vůbec "směroplatné" a o vládu se otíráte předčasně.
Anonyme, "zase neví co vymyslet a jak okrádat lidi"
o kom konkrétně píšete? Hnus, chce se mi zvracet z toho co se dějelidi nevymyslí...
duch
@anonym689 Tak dobře, pro ty co si skutečně platí zdravotní pojištění, tak nechat vše při starém, ale pro důchodce a další co neplatí zdravotní pojištění (resp za ně platíme my), dát 2000 kč - Pak už budete souhlasit?
Může byt, když ta péče a pristup bude odpovídat. Protože momentálně je člověk, který navštíví pohotovost prudič. Osobně pohotovost nevyužívám, ale s dětmi to bohužel někdy jinak nejde. Uz jsme zazili i hledání diagnozy na googlu. To pak člověka berou mdloby.
Já bych byl spíš pro to, aby takový poplatek byl za sanitku. Spousta důchodců se syndromem víkendové návštěvy vnuků, kdy v pondělí "už určitě umírají" bych nechal zpoplatnit okamžitě. To samé feťáci s absťákem, co pak hned po příjezdu do nemocnice zdrhnou...
No jestli se to bude aplikovat jako to dnešní dveřní vstupné, kde se s váma kdokoliv odmítne bavit, dokud nezamáváte lístečkěm z automatu, tak to bude opravdu drsné. Nejdřív najít dvoulitr a pak se teprve vypravit na pohotovost nebo volat 112, případně čekat až přijde důchod a pak teprve volat.
Teda moje zkušenost je trochu starší, to ještě byly papírové padesátikoruny, ten automat je dostal od krve, jak jinak, když jsem krvácel (doufám, že s tím měla nemocnice aspoň pořádné problémy, protože podle i tehdy platných pravidel je bankovka od krve nevyměnitelná a banka ji zadrží bez náhrady, zpracovatel hotovosti ji zadrží bez náhrady a odvádí bance atd. viz cnb.cz/... , ale obávám se, že na nemocnice jiný metr).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.