Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za pohotovost 2tis.Kč v nemocnici. Co si o tom myslíte?

Od: zdenek26 odpovědí: 40 změna:
Co si myslíte o tom že by se měla platit lékařská pohotovost v nemocnici za min.2tis.Kč?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

No takto, klidně ať je poplatek za návštěvu pohotovosti třeba 10tis Kč. Doktor by ale posoudil, zda je návštěva pohotovosti u daného člověka nutná a pak by se celý poplatek vrátil. No a u simulantů, případně lidí, co si pohotovstí nahrazují návštěvu praktika, těm bych nevracel ani korunu.

Jinak mi prosím řekněte, kolikrát tak zhruba za rok navštívíte pohotovost? Já za posledních 10 let 2x a v obou případech to bylo nezpochybnitelně akutní.

Dále bych k tomu ještě podotkl, že jsem znal člověka, který chodil za lékařem tak často a s takovými hovadinami, že bych ho snad "utratil" přimo v čekárně.

id
I dnešní pohotovost za 90,-Kč takto funguje. 2 x jsem byla vloni na pohotovosti. V ruce peněženku a čekala na výsledky krve. Sestra posléze říķá, nic platit nebudete neboť si vás zde necháme.
duch

@Martincakl V praxi by to nešlo, kdo by řešil reklamace, konflikty. Navíc, s 10 000 chodit na pohotovost když se vám zrovna něco stane na ulici? Anebo by se to pak vymáhalo dodatečně?

smode2

Id: hrůza. To bych snad raději urychleně zaplatil a ještě rychleji zdrhnul. Jak se jim dostanete do ruky, už vás mají.

id
Smode, já také chtěla zaplatit, něco předepsat, ale s CRP 145 se moc zdrhat nedá
smode2
Strašné. Rychle se uzdravit a utíkat pryč co to dá..

hodnocení

5x
Nemám problém za pohotovost zaplatit víc než aktuální stovku, nebo kolik to je. Jenže když se o bude třeba tisícovka, pro někoho je to prd a pořád tam bude chodit s neakutními věcmi, a pro někoho to bude moc a radši tam nepůjde vůbec a počká si i s akutní věcí na ordinační hodiny. Obojí je špatně.

hodnocení

3x

Když nebudu zneužívat, nebudu platit. Pokud mě týden bolí zub a nebo v krku, nenechám to lajdácky být až na víkend na pohotovost. Jdu s tím hned. Takže je to asi taková pokuta.

Pokud mi opravdu bude něco vážného, což může ohrozit život, myslím si, že poplatek vymáhat nebudou. Protože bude na ošetření v náhlém případě nárok.

Myslím si, že je to proto, aby odnaučili lidi s rýmičkou navštěvovat pohotovost a zdravotníci měli tak víc času na záchranu těch, kteří to skutečně neodkladně potřebují. Jaga.

hodnocení

2x

Milá Zdeňku, neříkám nic, jen to, že se určitě mýlíte, nebo ...

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, uveďte ověřitelný zdroj této informace. Jinak je to poplašná (a tudíž trestná) zpráva. Zdravím!
bene stačí vám to takhle?:-D
tn.nova.cz/...

...Někde by chtěli...

Já bych toho chtěl...ale každý občan v ČR ví, že je to nesmysl. Přesněji, možná si to někdo myslí, že to není nesmysl..

ben®
juraja - ne, já si počkám na vyjádření autora dotazu (nedělejte mu tiskového mluvčího).
Milane a já s tím souhlasím, pohotovost není obvodak, a zneužívání je fakt problém.
Bene- nedělám, já to zrovna četl taky.
Tak sem to sem jen přidal, nic víc nic míň:-D

Pane Juro, 2000Kč za pohotovost, nebo že 90 Kč je málo?

Nebo s čím (ne)souhlasíte?

Milane ano že zneužívání je problém.
A každý kdo pohotovost zneužije, tak klidně za 500kc

Tenká je hranice, mezi zneužitím a využitím pohotovosti. Najde se lékař, který to rozhodne? Co když druhý lékař s tím nesouhlasí?

Pamatuji, že proběhlo několik odsouzení "pacientů" kteří si nemoci vymýšleli, pobyli si v nemocnici několik dnů a za půl roku v jiné opět...

.

Dobře Milane, u těch, kde to bude "nerozhodně", tak se bude vracet polovina částky:)

OK, polovic za poloviční názor.

:)

Musí to být ekonomicky průchodné. Podobně se řešilo i procento ze mzdy či důchodu, (u pokut), ale opět neprůchodné.

Máte pravdu.
Taky pamatuji tu dobu
"Za návštěvu lékaře 30kc"
Najednou jsem musel na kontrolu i třikrát týdně.:-D

riva
hodnocení

2x

Pokud se odpovídajícím způsobem sníží zdravotní pojištění, tak klidně.

hodnocení

0x
No v Polsku je vše možné;)
Ale zase se divím, prý je tam levněji než v Česku.
zdenek26
hodnocení

Ceny vzrostly tady o dost.
duch

Stejně jako DUCHody.

smode2
hodnocení

0x
Běžná praxe. V budoucnu nás čeká plně západní systém - stejně jako například v Americe. Tam nemá zdravotní pojištění přes 10% občanů a zubaře dokonce 40%. Účast na pojištění bude sice dobrovolná, ale kvalitativně několikastupňová (podle bohatství občana), peněžní spoluúčast se bude zvyšovat a zdravotnictví bude stále více dostupné pouze pro bohaté, chudí budou čím dál častěji zcela bez pojištění a tedy bez zdravotní péče.
anonym689

Bohužel je to pravda.

anonym689
hodnocení

0x

2000Kč chtít je vyložený nesmysl, zase neví co vymyslet a jak okrádat lidi. Lidé tady platí zdravotní pojištění a pořádně nemají zubaře a ještě jim vzít základní péči, to už přehánějí. Za chvíli budou chtít at si ldé platí všechno sami. Nahrabáno nemají asi dost, jak lékaři, vedení nemocnic a hlavně naše vláda. Hnus chce se mi zvracet z toho co se děje.

ben®
anonym689 - je to jen názor/návrh tiskové mluvčí nemocnice v Kladně (pokud chcete věřit TV Nova), tak to není vůbec "směroplatné" a o vládu se otíráte předčasně.

Anonyme, "zase neví co vymyslet a jak okrádat lidi"

o kom konkrétně píšete?
Hnus, chce se mi zvracet z toho co se dějelidi nevymyslí...

duch

@anonym689 Tak dobře, pro ty co si skutečně platí zdravotní pojištění, tak nechat vše při starém, ale pro důchodce a další co neplatí zdravotní pojištění (resp za ně platíme my), dát 2000 kč - Pak už budete souhlasit?

hodnocení

0x
Může byt, když ta péče a pristup bude odpovídat. Protože momentálně je člověk, který navštíví pohotovost prudič. Osobně pohotovost nevyužívám, ale s dětmi to bohužel někdy jinak nejde. Uz jsme zazili i hledání diagnozy na googlu. To pak člověka berou mdloby.

hodnocení

0x
Kde jste na to přišel, včera se psalo, že toho lidé zneužívají a je nutno s tím něco udělat a dnes někdo šíří poplašné zprávy,

Jj někdy to tak je! Na jednom konci města si uprdnete a na druhém máte ... "bláto" až za ušima!

hodnocení

0x

No ak lekári chcú ešte poplatok za pohotovosť, tak chleba by som im predával asi 5-krát drahšie,za pohotovosť pekára v noci.

dylin
hodnocení

0x
Já bych byl spíš pro to, aby takový poplatek byl za sanitku. Spousta důchodců se syndromem víkendové návštěvy vnuků, kdy v pondělí "už určitě umírají" bych nechal zpoplatnit okamžitě. To samé feťáci s absťákem, co pak hned po příjezdu do nemocnice zdrhnou...

Vy máte přehled, že sanitou se vozí ve většině případů ti důchodci?

id
Ale prd má dylin přehled. Jen ho děsně štve, že nemá odpracováno minimálně 35 let, že nemohl plnit státní kasu a nemá se tak dobře jako my důchodci.

id, taky si myslím, že jen zavidí, jak jsme si dokázali zařídit život na stáří.

:)

mll
hodnocení

0x

No jestli se to bude aplikovat jako to dnešní dveřní vstupné, kde se s váma kdokoliv odmítne bavit, dokud nezamáváte lístečkěm z automatu, tak to bude opravdu drsné. Nejdřív najít dvoulitr a pak se teprve vypravit na pohotovost nebo volat 112, případně čekat až přijde důchod a pak teprve volat.

Teda moje zkušenost je trochu starší, to ještě byly papírové padesátikoruny, ten automat je dostal od krve, jak jinak, když jsem krvácel (doufám, že s tím měla nemocnice aspoň pořádné problémy, protože podle i tehdy platných pravidel je bankovka od krve nevyměnitelná a banka ji zadrží bez náhrady, zpracovatel hotovosti ji zadrží bez náhrady a odvádí bance atd. viz cnb.cz/... , ale obávám se, že na nemocnice jiný metr).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]