Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doručení pozastaveného balíčku?

Od: flodur® odpovědí: 8 změna:

Zdravím ,obdržel jsem zprávu ze DPD: DORUČENÍ POZASTAVENÉHO BALÍČKU
Ahoj,
Máte (1) balíček čekající na doručení. Použijte svůj kód k jeho sledování a přijímání.
́jte ̌́ ̌ ́̌ ́́, ̌̌ , ̌ .
Vaše sledovací číslo: #293341Naplánujte si doručeníPozdravy,Služby zákazníkům Image
Chtějí zaplatit Clo 25 Kč. Kartou z mého účtu? Máte někdo zkušenost zda platbu provést? Mám obavy jestli se nejedná o podvod. Sice jsem si objednal nějaké zboží na TEMU, které jsem předem zaplatil. Tudíž jsem na rozpacích zda se jedná o zaplacení cla konkrétně balíčku který očekávám?

Doručení pozastaveného balíčku.odt 508.85 kB
Informace o balíčku.odt 230.43 kB
Poplatky za doručení.odt 228.98 kB

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nebuď na rozpacích a ujasni si co sis objednal a případně kontaktuj prodejce s dotazem na to, kterou přepravní službou balíček cestuje.

Clo se neplatí na základě nějakého e-mailu! Takže toto je pokus vylákat od tebe přihlašovací údaje k účtu nebo údaje z platební karty. Smaž to a hotovo.

Clo platíš přepravci v okamžiku doručení a převzetí zásilky. Taky jsem kdysi objednával dražší zboží z číny a musel jsem zaplatit clo. Cenu zboží jsem zaplatil ihned při objednání. Pak jsem přepravní službě zaslal doklady ke zboží, které potřebovali k proclení a vypočítali clo. A když mi dopravce přivezl zásilku, tak jsem musel doplatit stanovené clo a pak mi předal zásilku.

hodnocení

0x
Je ta zpráva opravdu hodně z DPD?
Kdo je přesně odesílatel?
Oslovuje podobná firma "Ahoj"?

hodnocení

0x

Zrovna před chvílí jsem pár takových nedoručených balíčků hodil do spamu.

Nevím jak se ještě někdo mna toto může ptát, a ještě horší , otevírat to! Když něco pořídím, tak vždy vím dopravce a pak vím že to není to očekávané nebo jsem si nic nepořizoval a tuplem je to podvod

hodnocení

0x

Já bych se s tímhle osobně nezabývala. Vůbec se mi to nelíbí. Navíc,Temu nevyžaduje žádné dodatečné poplatky a v případě , že máte nějaký problém,tak odpovídají. Hlavně nic neplaťte,stačí, co už na intermetu o vás vědí.

hodnocení

0x
Podobné podvody dostávám často

hodnocení

0x

V 99% případů stačí se podívat na webovou adresu odesílatele. NIKDY to není DPD!

Kromě toho, mně už těch zpráv přišlo stovky. Kupodivu všechny mají stejné sledovací číslo, a to jako máte vy: 293341!

hodnocení

0x

Jak se nenechat podvést:
Základním pravidlem je, že v případě, kdy si nejsem jist o co se jedná (tedy neodhalím hned podvod), zjistit si z internetu oficiální kontakt na toho, jehož jménem někdo něco požaduje, a zavolat tam či napsat mejl. Pokud 100% nevím kdo mi to píše, tak nikdy neodpovídat na mejl, na nic neklikat a nekomunikovat skrze nějaké v mejlu nabídnuté možnosti.

hodnocení

0x
Umíš se podívat na hlavičky zprávy, sedí spf a dkim? Vč alignmentu?
Víš preci track.číslo.
Nicméně poslední trend v podvodech je že falešný kurýr přiveze balík kdŽyž zrovna čekáš nějaký.
Zamysli se, na jaký kontakt p4išla zpráva? Jak jemožnéže na tento kontakt dorazila zpráva.
Mě těchto zpráv přišlo p4esně nula za 10 let a jak vidíš clověk to pozná, stačínmít selský rozum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]