Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,obdržel jsem zprávu ze DPD: DORUČENÍ POZASTAVENÉHO BALÍČKU
Ahoj,
Máte (1) balíček čekající na doručení. Použijte svůj kód k jeho sledování a přijímání.
́jte ̌́ ̌ ́̌ ́́, ̌̌ , ̌ .
Vaše sledovací číslo: #293341Naplánujte si doručeníPozdravy,Služby zákazníkům Image
Chtějí zaplatit Clo 25 Kč. Kartou z mého účtu? Máte někdo zkušenost zda platbu provést? Mám obavy jestli se nejedná o podvod. Sice jsem si objednal nějaké zboží na TEMU, které jsem předem zaplatil. Tudíž jsem na rozpacích zda se jedná o zaplacení cla konkrétně balíčku který očekávám?
![]() |
Doručení pozastaveného balíčku.odt | 508.85 kB |
![]() |
Informace o balíčku.odt | 230.43 kB |
![]() |
Poplatky za doručení.odt | 228.98 kB |
Nebuď na rozpacích a ujasni si co sis objednal a případně kontaktuj prodejce s dotazem na to, kterou přepravní službou balíček cestuje.
Clo se neplatí na základě nějakého e-mailu! Takže toto je pokus vylákat od tebe přihlašovací údaje k účtu nebo údaje z platební karty. Smaž to a hotovo.
Clo platíš přepravci v okamžiku doručení a převzetí zásilky. Taky jsem kdysi objednával dražší zboží z číny a musel jsem zaplatit clo. Cenu zboží jsem zaplatil ihned při objednání. Pak jsem přepravní službě zaslal doklady ke zboží, které potřebovali k proclení a vypočítali clo. A když mi dopravce přivezl zásilku, tak jsem musel doplatit stanovené clo a pak mi předal zásilku.
Jak se nenechat podvést:
Základním pravidlem je, že v případě, kdy si nejsem jist o co se jedná (tedy neodhalím hned podvod), zjistit si z internetu oficiální kontakt na toho, jehož jménem někdo něco požaduje, a zavolat tam či napsat mejl. Pokud 100% nevím kdo mi to píše, tak nikdy neodpovídat na mejl, na nic neklikat a nekomunikovat skrze nějaké v mejlu nabídnuté možnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.