Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
Kde můžu zjistit a doložit dopravci ŽSSK zpoždění které měl, při žádosti o odškodnění.
Nejlépe nějakou webovou stránku, která dopravci přide dostatečná.
Děkuji za odpověd.
Zkuste si zajít na pokladnu, oni vám vystaví zpožděnku (teda asi to jde nějakou omezenou dobu), její sken přiložíte do žádosti. Ale jinak oni snad vědi, že měli zpoždění, i jaké měli, pokud to byl jejich vlak (a podle mě i pokud ne). Mohla by stačit i fotka příjezdové tabule.
Na zssk jsem nikdy nežádal, rakouské dráhy to chtěli docela podrobně (takže jsem si musel vymýšlet i nějaký skutečný odjezd (kromě toho, že jsem hledal číslo vlaku a takové drobnosti), který namísto 23:50 byl až cca 0:15 dalšího dne a potom teda skutečný příjezd, který byl na zpožděnce na 150 minut, dostal jsem tehdy půlku jízdného zpátky). Rakouské dráhy dávají zpožděnky online 14 dnů (já jsem si ji v zájmu uznání jízdenky v pozdějším vlaku (měl jsem zugbindung, ale prošlo to, aniž by průvodčí cokoliv namítal) stáhnul hned po příjezdu na vídeňské nádraží), italské asi týden. Ale slovenské neznám. Regiojet měl zpoždění přímo v detailu jízdenky. Českým drahám jsem posílal sken zpožděnky, kterou jsem dostal někde v Maďarsku, ale zase byla to porucha vozu, takže oni dobře o těch 4 hodinách věděli (přičemž ty 4 hodiny byly hlavně protože nepočkal přípoj, doslova ujel před nosem, i když bylo čekání prý domluvené, jinak by to byly jen 2).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.