Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodná sms?

Od: pepan321® odpovědí: 30 změna:

Dobrý večer,

dnes ráno přišla synovi sms, že mu Česká pošta bude doručovat balík, jeho označení, kód pro převzetí a kontakt na řidiče. Protože si syn nic neobjednával, zjistil jsem nejprve na internetu, že číslo je opravdu České pošty, když jsem na něj zavolal, ozvalo se, že je řidič právě zaneprázdněn. Pak jsem odjel z domu, ve 12h přišla synovi další sms, že zásilku se nepodařilo doručit a je na poště, která je k nám nejblíž. Přitom ve schránce žádný lístek o dodání není. Jedná se o podvod? Omyl? Nebo něco jiného?

Děkuji za rady a názory.

Pepa

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, pokud si syn žádné zboží neobjednal, tak to ignorujte a nechte to být - žádná objednávka, žádná platba, žádný balíček, žádná starost. Zdravím!
doplněno 02.02.24 21:43: pepan321 - že by syn o balíčku lhal, je asi zcela vyloučeno, ju?
hodnocení

Synovi věřím. Je mu 12 let. Když dříve něco chtěl, domluvili jsme se a objednal jsem mu to na sebe. Je divné, že ve schránce nebyl žádný lístek, jen na mobilu sms s kódem a heslem.

hodnocení

2x
Máte číslo balíku,tak ho zadejte zde.
Hned zjistíte co a jak.
postaonline.cz/...
hodnocení

Zadal jsem to a vyjela mně historie, kde bylo mimo jiné níže uvedené. I kdyby si něco objednal, nebyl by schopen to zaplatit, nemá ve svém věku bankovnictví. Nemůže to být podvod, že to převezmu zdarma a tím se zavážu něco rok odebírat a pak platit?

Typ zásilky: Balík Do ruky,

Hmotnost zásilky: 2,65 kg,

Velikost: S,

Výše dobírky: 0 Kč,

Počet kusů: 1 kus,

Zásilka uložena do: 20.2.2024

Výše dobírky 0 Kč může znamenat že už je zaplaceno.
Pokud sí váš syn nic neobjednal, tak nic nepřebirejte.
Ono je taky možnost, že se ten co si zboží objednal, tak se přepsal v tel. čísle.

hodnocení

0x

Může se jednat jen o vadně doručenou SMSku. Prostě vám byla nějaká doručena a někomu zase bude chybět. Ten bude něco očekávat a tak se bude pídit a až se dopídí, pozná, že je balíček někde uložen na poště. To je celé. Řidič pracuje pouze s SMSkami nebo sám zavolá až bude potřebovat, nebo se na to vyprdne a strčí to na nejbližší poštu. Tak to oni dělají. Hodně mejlových správ padá do Spamu. Tak ty mažu hned taky.

ivan*
hodnocení

0x

Podvod to nebude, ale každý snad ví co si objednal a toto vypadá zaplacené předem. Šel bych na poštu s tím kodem a zjistil nejprve odesílatele a případně nepřebral.

smode2
hodnocení

0x
Možná si něco objednal v sex shopu (nebyl by v tomto věku první ani poslední) a teď zatlouká (pochopitelně). Dojde si tam v klidu třeba cestou ze školy. Jsou věci které se rodičům neříkají ani když jsou vztahy dobré (protože je dle přírody už nyní dospělý a zcela jistě mu ani vy nemáte v plánu líčit svá sexuální témata stejně jako on vám - je to soukromá věc každého). Nechte to být, vyšumí to.
hodnocení

Aha, to mne nenapadlo:) Když se zeptám na té poště, tak mně před převzetím řeknou, kdo ten balík posílá? Nebo na tuto informaci nemám právo?

smode2
Těžko říci. Kdykoliv jsem však objednával ze sex shopu něco já, nepamatuji si, že by to kdy obchod poslal jinak než aby by byl odesílatel nějaká neznámá fyzická osoba. Takže stejně byste se patrně nedozvěděl nic.

Nevím, kam ten svět spěje,ale ve 12 letech objednávat v sexshopu? Bičík, pouta, houpačku? Zeptala bych se na poště a brala to jako podvod, dnes si dávám hodně pozor. Když si nic neobjednával,pošta to vrátí odesílateli, pokud napsal špatně adresu,tak to pošle znovu správně.

smode2

Svět nikam nespěje. Pohlavní zralost jedince ve 12 letech je naprosto normální a přirozená. Přírodu vůbec nezajímají nějaké nesmyslné světské zákony a omezení. V tomto věku již člověk není dítě, ale z hlediska přírody plně dospělý jedinec. Tak to je a to že s tím má mnoho rodičů problém, je jen jejich problém a jejich nepochopení situace.

Docela mě pobavilo : ve 12 letech pomůcky ze sex- shopu,v 15 letech oficiálně soulož, pokud projde, tak v 16 letech volby a rozhodování o budoucnosti , v 17 letech řízení s mentorem, v 18 letech trestní zodpovědnost. Nemělo by to být trochu přehozené? Pokud ve 12 letech potají budou děti plodit děti, kde je nějaká zodpovědnost? Já vyrostla v jiné době,omlouvám se.

otrok

@lenulakr Vibrační anální kolík

@smode2 tys ho taky objednaval?

@lenulakr aha, ty neznáš našeho smoda2 :) Jak on to jenom říká, kdyby příroda chtěla, aby se lidi množili od 18, tak by nezařídila holkám menzes ve 12.

ltz
hodnocení

0x
Kdyby si ale kluk opravdu něco tajného objednal a přišla mu SMS a kód, že si balík může vyzvednout, tak nebude přece tátu o SMS informovat. Půjde na poštu, zásilku vyzvedne a nikdo jiný nebude o tom vědět.

uno
hodnocení

0x

Mohl někde něco vyhrát, nebo mu poslal balíček někdo jiný.

hodnocení

0x

Mně chodí každou chvíli mail, že mi bude pošta doručovat balík s dobírkou přes 900,-, když to bylo několikrát, odesílatele jsem zablokovala a mám pokoj.

hodnocení

Jasně, ale tady v sms nebyl žádný odkaz na zavirované/podvodné stránky, sedělo číslo na řidiče pošty a u vyhledávání balíku se ukázalo, že na poště balík je i s historií.

hodnocení

Byl jsem na poště a je to vyřešeno. Balík tam byl, ale psaný na nějakou firmu - kterou neznáme, adresa jiná, jen to telefonní číslo bylo synovo (chybné).

Firmě měl přijít ještě e-mail, takže jsem se s panem na přepážce domluvili, že tam nechá zásilku a firma si ji nejspíš vyzvedne podle pokynů v mailu.

Děkuji všem za rady a odpovědi.

03.02.24 12:11

Super !

ivan*

Pepan : však jsem psal, že to tam chce zajít a zjistit odesílatele a hned je to jasné.

hodnocení

Tím ale záhada nekončí. Firma, na kterou byl balík objednán, má stejné mobilní číslo jako syn. Jak je tohle možné?

Jako že jsou dvě simky se stejným číslem?

Když zavoláte synovi, tak se ozve cizí firma?

To je mi nějak divné...

hodnocení

Je to velice divné. Elektro firma, co sídlí ve stejném městě, má na webu stejný kontakt, jako je číslo mého syna. Buď udělali chybu operátoři anebo to má na webu blbě. Zkusím mu zavolat.

id
Ve městě 30 km od nás otevřeli novou cukrárnu a na webu měli moje tlf číslo. Z počátku jsem nemohla přijít na to proč po mě lidi chtějí dorty. Musela jsem do cukrárny zajet, jiný kontakt nebyl uveden. Za chybu na webu jsem jako omluvu dostala dort já.
hodnocení

Asi je opravdu chyba na webu.

otrok

Zajímavá náhoda, a nedělali m váš syn webový stránky? Jaká je pravděpodobnost, pokud teda nejste z Prahy, že někdo splete stejný telefonní číslo ve stejným městě... to si zaslouží minimálně klíčenku, tak ještě době hni do té firmy a informuje o té chybě, třeba taky něco dostaneš

Asi tak stejná jako u mně;)

Na své tel. číslo jsem začal dostávat obědnávky pro Algidu. a hádejte co špatné číslo, nekdo se na webovkách v Algidě přepsal z posledním číslem.

Já 123 456 789

Algida 123 456 788

hodnocení

Už komunikuji s majitelem firmy, mají to blbě na webovkách. To číslo prý měl jeho spolupracovník, který ho pak asi nechal zrušit a mobilní operátor ho po čase dal znovu do oběhu. A tak se dostalo k mému synovi. Majitel tvrdil, že to dá do pořádku. Tak uvidíme. Ale dort ani nic jiného jako kompenzaci nenabídl, škoda:)

Ho si nevšímej té,zase jeden známý mnohonickový prudič.
Každý den jiný Nick.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]