Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit sebevědomí

Od: adam6 odpovědí: 4 změna:
Chtěl bych se zeptat, jak zvýšit sebevědomí. Je mi 22 let a pořád jsem sám, většina kamarádů má přítelkyně. Tuším, že mým problémem je nízké sebevědomí a že tím působím hodně nepřitažlivě. Snažím se s tím něco dělat - sportuju, cvičím, snažím se mít pravidelný režim a dobrý pocit ze sebe. Ale stejně mi to nepomáhá, jsem pořád nervní, vystrachovaný, bojím se budoucnosti atd. Nedokážu se od toho všeho oprostit, být nad věcí a cítím, že nedokážu dosáhnout zdravého sebevědomí. Poradíte mi, co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

0x
Moc se nesoustředovat na to, že ještě nemáte holku a ostatní ano. Žijte si zatím život takový, jaký zrovna máte. Ono až to prijde, tak to přijde. Nějaká vhodná holka na vás taky někde čeká, třeba zrovna někde na dovolené se zadaři.Je pravda, že někdy má člověk obavy z budoucnosti co bude, nebude, jsou i starosti a strach jak vše vyřešit. Ve svém věku ale máte hodně síly věci kolem sebe řešit a měnit, abyste se cítil lépe. Asi budete i slušný, šikovný v určitých věcech a hlavně máte chuť pro sebe něco dělat. Není třeba cítit se méněcenný.

lmgify
hodnocení

0x

Sebevědomí přichází samo s nedávnými osobními úspěchy, na které jsi pyšný. Třeba se ti podařilo něco vyřešit ve škole, dopsat semestrální práci, referát, test, uspět v práci, dostat přidáno, být povýšený na vyšší pozici, získat pozici v mnohem lepší firmě, dokončil jsi nějaký svůj hobby předmět nebo činnost, na které(m) jsi usilovně pracoval, někam se ti podařilo vyjet nebo vycestovat, kam jsi se už dlouho chystal a co jsi dlouho plánoval, ... Cokoliv z toho ti automaticky zlepší náladu, začneš se nevědomky usmívat, přestaneš se mračit, kabonit a hrbit a optimistický výraz ve tváři spolu s napřímenou propnutou postavou vyzařují sebevědomí a to přitahuje lidi.*palec*

doplněno 27.01.24 02:39:

Další možným zdrojem dobré nálady vedle nedávných úspěchů je také mít nějaký plán do budoucna, na který se těšíš a jehož přípravě a uskutečnění jsi věnoval úsilí.

pb®
Nesouhlasím, že sebevědomí přchází s dobře odvedenou prací. Sebevědomí buď člověk má nebo nemá a nezavisí to od toho, co se mu povedlo či nepovedlo. Mnoho lůzrů má sebevědomí až do nebe. Tlustěny sebevědomě vystrkují tučný teřich v crop topech a zadky v průsvitných legínách a myslí si jak jsou krásné. Sebevědomí je odraz toho, jaký vztah máme sami k sobě. Kdo se má rád, má i zdravé sebevědomí.

hodnocení

0x

Moc bych ti chtěla pomoci, ale nejde to. Fakt to nejde.

Jak zvýšit sebevědomí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]