Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volby prezidenta

Od: jendad odpovědí: 69 změna:

Rozhodnutí Ústavního soudu a odmítnutí zrušení podstatného snížení valorizace důchodu dle receptu vládní garnitury - se dalo čekat.

Pro zamítnutí hlasovali pouze a jedině jmenovaní soudci stávajícím prezidentem. Ta nepodstatná hrstka soudců (3), která nehlasovala tak jak se čekalo, tak ty jmenoval minulý prezident a tudíž mohli mít odlišný názor a nemuseli být za své jmenování generálovi patřičně vděční.

Rozsáhlé vysvětlování, proč nedošlo ke zrušení zákona, který snížil důchody o 1 000 korun měsíčně, bylo hodně poučné. Věta, že vláda (hlavně asi ministr financí) nemohla předvídat dostatečně včas, že inflace dosáhne nečekaných výšin - vyřčená ústavním soudcem, jednoznačně usvědčuje ministra financí z totální neschopnosti, nebo pokročilé hluchoty a slepoty.

Je to na zamyšlení , až budete příště volit prezidenta . To jen pro připomenutí . Nehodnotím výšku penzí a zda a jaký vliv mají na budouctnost , ale spíše odklon od vymahatelnosti práva k správnému názoru (mužete si dělat co chcete)

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku

69 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

8x
Tak se ukázalo, že p. Schillerová z lepší vlády je ještě mizernější právník než ekonom. Bohužel ani tento z mnoha debaklů neodradí zaměstnance ANOsekty v cíleném honu za hlasy voličů i za cenu nehezké budoucnosti generací budoucích.
jendad
hodnocení

Já , tam v uvodu vyslovně píši o inflaci (zduvodnuji) . Naprosto nerozporuji nezávislost soudního rozhodnutí . Ale když to vezmu jako laik , tak vláda nezastropovala ceny energií u výrobce , jako to udělala třeba francie co má inflaci pár procent . Ale dala bianco šek výrobcum (majitelum zboží) což udělalo tu inflaci . Zaplatí to spotřebitel .

Navíc vláda seká stamiliardové schodky což dále tlačí inflaci nahoru . Ke konci volebního období muže klidně celkem nadělat sekeru k bilionu . A to se zase určitě propisuje do inflace . A teď si vemte , až Bureš s Pitomiem se dostanou k veslu , že mohou klidně tlačit káru dál . Klidně další dva , tři biliony sekery na dluh . Vypadá to , že lidé ještě radi budou prstíčkem škrabat za ojro . Ale třeba to je ono.

007cz
Já mám informace o snaze nynější vlády o snížení deficitu státního rozpočtu. Tam vidím veliký rozdíl od konání vlád minulých. O inflaci, zastropovaní cen čehokoliv u kohokoliv nebudu spekulovat, nerozumím tomu ale věřím, že odborníků, makroekonomů je v řadách občanů určitě mnoho.
007cz
Mimochodem, stávající prezident jmenoval 7 soudců, pokud se pletu opravte mě.

prezident jmenoval 7 soudců

Jý slyšel podobné, s tím, že jmenoval skoro polovinu soudců.

Ale nehledal jsem to, není důvod brát tazateli jeho názor.

Dneska je to již 8 soudců, 4 muže a 4 ženy.

Pro zamítnutí hlasovali pouze a jedině jmenovaní soudci stávajícím prezidentem. ***Takže je vidět, že se mýlíte...

jenik
hodnocení

5x

Proč by důchodcům tolik navyšovali, když se státní tolik rozpočet topí schodkem. Vláda si může trochu dovolit protože: Čeští důchodci jsou na tom celkově desátí nejlepší na světě, v materiálním blahobytu dokonce první novinky.cz. Populismus ANO staví na důchodcích.

ivan*

Já bych spíš s jistotou řekl, že STAN okrádá (nejen) důchodce a brzy za to zaplatí.

STAN? Já myslel, že o tom rozhodoval parlament a senát.

Proč se nadává tedy na prezidenta, když to udělal STAN?

ivan*

Protože si tam ten komunista Pávek s IQ 107 dosadil svoje lidi.

ben®
ivan - navrhovat (a po volbě v Senátu) jmenovat nové lidi do Ústavního soudu je jedna z mála pravomocí prezidenta. Dělo se tak v minulosti a dělal to i komunista (abych použil Vaše názvosloví) Zeman a ti "jeho" lidé tam stále částečně jsou.
ivan*

Ben : to jistě, ale Pávek si tam dosadil likvidační četu, asi jako je STAN. Brzy se budou zodpovídat.

ben®
ivan - soudce Šimíček, kterému je nyní spíláno, se k Ústavnímu soudu dostal v roce 2014, tak ho tam jmenoval jiný komunista a k tomu si běžte stěžovat do bungalovu.

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, nesnažte se zpochybnit rozhodnutí Ústavního soudu - stačí ho respektovat. Pozorně jsem ten rozsudek poslouchal a byl brilantně pravdivý, přesně formulovány a zcela výstižný. Tím "nastavil zrcadlo" opozici a tomu, co vyprávějí "jediní správní ochránci seniorů, vdov a sirotků", pánové Babiš a Okamura ve svých dlouhých, blokačních projevů ve Sněmovně. Jako bonus bylo hezké vidět ten kamenný obličej (jinak usměvavé) paní Schillerové po vynesení rozsudku. Bohužel, opozice je nyní jen nas*aná a bez známek sebereflexe či uznání toho, že to s blokací Sněmovny přehání. Ta blokace Sněmovny je výrazně dražší, než libovolný večírek. Zdravím!

asd1
hodnocení

4x

A Ty sám jsi předvídal že rusák rozpoutá největší válku od druhý světový a až na vyjímky to všichni využijou jako záminka ke zdražení? Viz např. cena elektřiny kolik stojí vyrobit + dopravit a kolik se účtuje.

A soudci sympatický Zemanovi, proč se nepodbízet když v příštích volbách hodí hlas komoušům.

Platy zaměstnanců rozhodně nestouply o inflacia důchodcům by se mělo zvýšit? To by byli ve výhodě. Spíš bych řešil platy a výhody politiků, je krize a oni místo skromnosti a zvýšení úsilí pořád žerou, mlaskaj, dohadujou se o nesmysly a důležitý věci se neřeší...

hodnocení

3x

se dalo čekat.****ale i opozice tvrdila, že je to 50:520, jen Vy jste to čekal.

Nejste sám, co nesouhlasí s rozhodnutím soudu, ale je ho třeba respektovat. Takto a podobně to sděluje i paní stěžovatelka, JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

cnn.iprima.cz/...

že by někdo uplatit výzkum?

ben®
milancukrar - a hlavně je to dobrá zpráva pro děti a vnuky současných důchodců, že bude i na důchody pro ně. Důchodce, který není sobecký, to takto pochopí.

Pane Bene, ano, dokonce jsem někde zaslech výsledky výzkumu, kde se podobně starší osoby tak vyjadřovali.

Ale jako vždy u každého výsledku jsou lidé (ne)spokojeni.

hodnocení

3x

Nebudu tady rozebírat politiku. Obvykle to dopadně totiž tak, že se lidé různých stanovisek vzájemně znectí, co se do nich vejde a stejně se NAKONEC ničeho nedoberou. Vadí mi u Vás jiná věc.

Nejsem opravdu příznivcem SPD. Vadí mi ale Vaše oslovení PITOMIO. Každý člověk má přece jméno a příjmení, proč ho tedy neoslovíte jeho jménem? Vadilo by mi to u každého člověka být k ostatním neuctivý.

Jak by se Vám líbilo, kdyby tady o Vás lidé psali a oslovovali Vás JendaD Ebil? Nebo JendaD Ement? To že nemáte někoho v oblibě, neznamená, že jej budete zesměšňovat. Ať je to, kdo je to. Snad si to už budete pamatovat. *bzum* Jaga.

Ano, přidávám se a 100% souhlasím.*palec*
No zase je fakt. Někde jsem četl, že už staří vůdcové (vládcové) dávali svým nepřátelům, různé hanlivé přívlastky a taky je různé zesměšnovali.
Prý se jich jeho poddaní, když šli proti nim do války míň bály.
Takže počítám, že toto bude něco podobného.
007cz
Tady se musím Jendad zastat, označení Pitomio přesně charakterizuje p. Okamuru což ostatně potvrdil i nejvyšší soud.
novinky.cz/...
Tak, když máte tak rádi Ústavní soud. ;)
ceska-justice.cz/...
007cz
Aktuální stav causy "Pitomio" je tedy jaký?
Chápu. No soud nějak rozhodne, no a někteří lidé si to vezmou za své, stejně jako opičky, budou pomalu v každé diskusi stále dokola a dokola ...,Pitomio, Pitomio,Pitomio.
Jen pro upřesnění, já pána Okamuru nevolil,nepodporují.
To já jen tak, aby si zase někdo něco podobného nemyslel a hned nepsal;)
007cz
Soud rozhodnul. Pokud se vám nelíbí některá slova tak je nečtěte nebo je přehlížejte v případě náhodného přečtení je rychle zapomeňte. Případně si založte svoje diskusní fórum a určete slova která se smí používat.

Chápu některé slova (nadávky a urážky) jsou zde povolené a některé ne,e.

Záleží z jakého politického spektra jste,že?

A když se vám to nelíbí, založte si vlastní web.

Dvojí metr;)

007cz
Co je tu nepovolené? Kdo to nepovolil?
Lžete?
Ano máte pravdu, trošičku jsem to zvelicil, Tak pro upřesnění, nejsou zakázána ale pro někoho přímo nevhodná.
Když jsem zde nějak pojmenoval vládní petikoalici ,nebo p. prezidenta, tak okamžita reakce a útoky co si to dovoluji.
No je zajímavé, že pro druhou stranu to neplatí a ještě přiživují.
Ale tohle je na jinou diskusi.

Clovek ma casto vice jmen. Jedno obcanske a dalsi vyslouzile. Ty vyslouzile obycejne sveho nositele charakterizuji mnohem verneji nez to obcanske, jelikoz jsou dany okolim dle toho, jak se jedinec jevi - a tedy, jaka jmena si sam vlastnimy ciny nebo chovanim vyslouzil.

Poeticky to lze tedy oznacit za Okamurovo indianske jmeno.

Hop Trop: Jméno si každej vysloužil a bral ho stejně jako pravý. Vždyť na tom jakej kdo z nás byl, stálo jak bude přiléhavý...

007cz
"Když jsem zde nějak pojmenoval vládní petikoalici ,nebo p. prezidenta"
Takže vy také dáváte svým nepřátelům různé hanlivé přezdívky?...:)
Asi toho necháme, žejo.
Ano,dávám, ale od jisté doby si je nechávám raději pro sebe... Takova autocentura, ostatně žádné překvapení.
Jak se nám ta doba vrací.:-D
No máte pravdu, raději toho necháme.

jiofa
hodnocení

1x

Položte si tuto otázku. Když Vás někdo vybere a pochválí, že jste ten pravý, dále schválí Senát na karierní post nejvyšší, půjdete za několik dnů či měsíců proti němu?

ivan*
hodnocení

1x

Již byl přejmenován na antiústavní. :-D

hodnocení

0x
Tak jedno je jisté.
"S jídlem roste chuť"*modla*

hodnocení

0x

Jsem velice rád a šťasten , že Ústavní soud rozhodl tak jak rozhodl.

Nechtel bych, aby na mně v budoucnu někdo pořvával, že jsem prý zavinil nějakou hospodářskou škodu státu....atd...atd...,

A jsem velice štasten, že moji vnuci a pravnuci, ....no ti co pujdou za 50-70 let do důchodu, tak kvůli mně nebudou bydlet pod mostem, nebo hůř neumřou hlady.

Tím ti Ustavní soude, z celého srdce děkuji.

Uf, to mně spadl kámen ze srdce.

ben®
juraja - z Vašeho, již druhého příspěvku v této diskuzi, je cítit nedůvěra v Ústavní soud, ironie a faleš. Prostě to jeho rozhodnutí, tak bolavé pro opozici, přijměte důstojně.
Bene ale to se mylite
Já svůj příspěvek psal z úsměvem na rtu a z radosti v srdci.
A jsem upřímně šťasten, že to takhle dopadlo.
Že Ústavní soud rozhodl, tak jak rozhodl.
A že sem se v něm nemýlil.

ivan*
hodnocení

0x

Stalo se nemožné! Soud v Haagu nařídil Izraeli okamžitě ukončit genocidu tedy Izrael byl soudně usvědčen z genocidy. U nás ta informace vyšla dnes na den obětí holokaustu, což je masakr č.2 přesněji paradox paradoxů.

Mýlíte se,

opravdu to takto sdělil?

okamžitě ukončit genocidu.

Nebylo to jinak?

Udělejte vše, abyste zabránili genocidě v Gaze

Agentura Reuters poznamenala, že soud v pátek nerozhodoval přímo o tom, jestli Izrael v Pásmu Gazy páchá nebo nepáchá genocidu. V úvodu zhruba 45minutového čtení rozhodnutí uvedl, že se tímto obviněním bude i nadále zabývat.

Soud v Haagu nařídil Izraeli zabránit genocidě. Válčit ale nezakázal

idnes.cz/...

U nás ta informace vyšla dnes***opět se mýlíte..již v pátek, on line, se informace šířila médií

Ale jako vždy, jedna zpráva každý si jí vykládá po svém.

ivan*

Ne nepletu se a že páchá genocidu snad vidí každý a že to vyšlo včera večer u nás jsem si nevšiml, ale nic to nemění na věci.

ivan*

Novinky, Reuters a HovníkN no tos mě rozesmál Milane. *smich*

Ale ivánku. Klidně se můžete podívat i na jiní tisky, třeba zahraniční. Žádně demokratické tiskoviny nepíšou to, co Vy.

Ale klidně věřte, čemu chcete.

Omlouvám se, že jdu od téma otázky, již nebudu.

jiofa

Není podstatné co se píše, ale co se děje reálně ať je to kdekoliv.

ale co se děje reálně***ale to pak musíte být na všech místech, nebo si to někde přečíst, někam kouknout na zprávy.

ivan*
hodnocení

0x

Nové info : vypadá to na ilegální volbu prezidenta. Dál se to zjištuje již se vyjádřily úřady. Kdo by asi volil estebáka a komunistu a gumu? A necenzurovat to není žádná lež.

Nějaké info?...Tak prozraďte, nenapínejte, přehánějte... ;)

Nebo zase jen nějaký výkřik*zmateny*

ivan*

Juraja : vyčkej vše se očividně řeší a já nechci uvádět něco mylného. Hezky v klidu a pomalu, aby nedošlo k nějakému dezinfu. Pávek poletí do oblak.

ben®
ivan - co si představujete pod tím pojmem ilegální?
nox®
Vždy mi připadá vtipné, jak lidé, kteří to dotáhli maximálně na diskuzní trapáky, uráží člověka, co má nejspíš vyšší vzdělání, jak většina diskutérů dohromady a dostal se až na nejvyšší státní postavení.
pavek

nox: Urážkou může být jen jeho označení za estébáka, vzhledem k čisté lustraci. Vojenské zpravodajství a StB ale měly podobnou náplň a totožné ideologické - totalitní - vedení. Komunista a guma (kariérní voják) byl bezesporu. Jeho zvolení ukázalo kádrové zoufalství EU a USA, které nedokázaly nominovat nikoho lepšího. Tupá a zkorumpovaná blondýna to jen potvrdila.

Volby prezidenta
Volby prezidenta #2
ivan*

Pavek : asi tak a jen bych opravil tu jednu frázi na jeho neprůhledné zvolení protože kdo by ho volil že jo. Lidé jsou sice ovce, ale ne až takové, aby si zvolili totalitu a komunistu. Stejné je to s ústavou z které si udělali záchodový papír. My jsme fakt Československo stále. Potvrdili to i nějací politici a to na ČT. Ano v televizi. Rozdělit zem bylo možné pouze přes referendum.

ben®
ivan - tohle se moc nepovedlo. Nespím celou noc v očekávání toho nelegálního objevu a Vy jen recyklujete již mnohokrát použité. Zkuste prudit jinak a lépe/být originálnější. I bavit/lhát se musí umět, jinak je to trapnost.

bene,

Zkuste prudit jinak

to nezvládne.

ivan*
hodnocení

0x

Rudý bonus.

Volby prezidenta #3

Ivánku, hezký, ale co ta ilegální volba? Dej více info.

ben®
ivan - díky, to je úžasný posudek (jestli to není fejk), ze kterého musí mít každý náš občan radost, jakého máme prezidenta. A porovnejte IQ pana Pavla s tím svým (hlavně, aby číslo Vašeho IQ bylo kladné).
ivan*

Jenyk: Už jsem přece psal, že až bude info tak dám. Pracuje se na tom. Pomalu a jistě.

A bude nějaké info? Asi ne, viď?

Ale já si počkám, neboj.

ben®
ivan - to asi překládáte kremelské "noty" z azbuky do češtiny, že ?
ivan*

Jenyk : Bude ... zatím se zeptám : ty jsi volil Pávka?

Koho jsem volil, po tom ti je úplnej prd.

ivan*

Jenyk : takže Pávka. Pak se neptej na informace.

Ivánku, kamaráde, proč bych se nemohl ptát?
nox®

ivan: Mohu jen vědět, proč tu ten obrázek s hodnocením vkládáte? Jaký to má význam nebo určení? A případně, když se ptáte ostatních, koho jste v prezidenstké volbě podpořil vy?

ivan*

Jenyk : protože jsi komunista a volič Pávka a zkoušíš jen tahat rozumy. Bylo to vidět hned, ale nyní jsem si jist. Trapný a překabátěný Pávek má zájmy jen válku. Včera bolševik - dnes si hraje na demokrata. Brzo bude končit a pak už aby seděl před soudama jako celá vláda

Ivánku, že se ti někdo nelíbí, je jen a jen tvůj problém. A budeš to muset nějaký ten rok ještě vydržet.
Mnoha lidem se taky vůbec nelíbil Miloš a museli to vydržet dokonce dvakrát.
S tím komunistou jsi to opravdu vůbec neodhadnul.
Ale komunistický myšlení přesně sedí na tebe.
asd1
Je vtipný že Pavel vadí komunistický luze:D
Nic jiného na něj nemaj a pořád to omilaj dokolečka. Že tak nervali když prezidentoval opravdovej komous jak Zeman tak klaus...

ivan*
hodnocení

0x

Akorát tady kluci si spletli dobu trochu. :)

Volby prezidenta #4

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]