Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím do vězení

Od: nesty4® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,bohužel mě brzy čeká nástup do vězení (na 5 let) a chtěl bych se zeptat na pár otázek,je to tam nejak rozdělení?Je mi teprve 19 let myslíte že budu s mladšími nebo půjdu rovnou ke starším?A jak je to se vstupní prohlídkou a jaké věci si tam můžu vzít a jaké ne? Doufám že nás bude na cele míň nebo že tam budu ideálně sám protože se nemůžu moc prát ale kdyby došlo k nějakému konfliktu ochrání mě vězeňská služba nebo ne? Má někdo z vás podobnou zkušenost? Moc doufám že to nebude tak hrozné nechci a dost se bojím tam jít.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nástup trestu do /... - nějak se v tom "prohrábněte", je toho dost, ale snad aspoň něco pomůže.

hodnocení

4x

Záleží, kam nastupujete. Když řeknete bližší info, napíšu Vám přibližně, co Vás čeká.

ltz
hodnocení

3x
Člověk který má na to, že spáchá zlo druhému, ten je přece frajer a necita. Takovy přece nemůže mít strach ani z vězení.

kare
hodnocení

2x

youtu.be/...
PS: vložky si balit nemusíš, snad ti to i tak pomůže...

daniela1
hodnocení

2x

Ano, rozdělené to je. Z odkazu výše jde čerpat, nicméně sám na cele velmi pravděpodobně nebudeš.

Ve výzvě k nástupu trestu, která přijde od soudu, je taky leccos popsáno.

Vězeňská služba před konflikty neuchrání, nejsou všude a pořád. Nicméně tě můžu uklidnit, že násilí ve věznici se moc nevyplácí, takže nějaké bitky rozhodně nejsou na denním pořádku.

Ale ačkoliv obyčejně nejsem mravokárce, neodpustím si poznámku, že pokud jdeš na 5 let, tak asi chtělo dřív myslet na to, jak hrozné to asi bude nebo nebude. Tuším, za jaké trestné činy je asi tak 5 let (do věznice s ostrahou).

Danielo, souhlasím. Ani já nechci moralizovat. Ale v 19 letech se mladí rozhlížejí po světě, vstupují poprvé do nové práce, učí se komunikovat s lidmi - a chlapec si půjde na 5 let sednout. To opravdu dobře neodstartoval. ˇZáleželo na výchově, na rodičích, na prostředí...Navíc, taková dlouhá doba, to jistě nebylo jen za dva ukradené rohlíky. Nejhorší je to, že 5 let je velice dlouhý čas, za který se mladík od ostatních ostřílených vězňů může naučit i to, co zatím neuměl. A pak se to potáhne celý život. Je mi ho líto, vykročil špatně. Ale pokud to má v hlavě srovnané, mohl by si říct - Už nikdy více. Přeji mu rozumné uvažování. Jaga.

A pokud se bál provést trestný čin, neměl by se teď bát ani následku. Za každý špatný čin následuje trest, s tím musí každý z nás počítat.

Oprava: nebál provést

hodnocení

0x
To záleží na konkretni veznici. Pokud tam bude hodně tmavo, tak se může lehce stát, že to nebude procházka růžovou zahradou..

luxpe
hodnocení

0x
Zjišťuji, že se zde ptá i nějaký mladý šmejd který si velmi brzy zkazil život což je moc dobře, protože v 25 letech což bude za chvíli už bude mít zkažený život. Záznam v rejstříku trestů napořád. Rozhodně to bude zkažených pět let což se zapíše do života narušením psychiky a fyziky. S velkou pravděpodobností vznikne větší zlo po skončení výkonu by to chtělo do psychiatrické léčebny. Kontakt s blízkými, přátely a kamarády skončí ve většině případech. V cele je to bez okolního světa. Pokud budete chtít udělat v životě restart tak budete muset jít do horší práce úklid ulic, třídění odpadu což je placené 60 Kč/hod. zbytek je zajištěn na jídlo a ubytování na ulici vás sociální služby nenechají, ale pro město budete muset pracovat často Po-So: 3:30 - 11:00.
mnich

Může ten čas použít ke studiu, sebe rozvoj, modlitbě, posilování těla ducha, držící, nebo ne?

PS: ať napíše jirkovi Kajinkovi, udělá pro nej video :)

hodnocení

0x

Ahoj, @nesty4,

přečetla jsem si Tvou další otázku /tedy spíš konstatování/, které syslík ukončil a převedl sem. Myslím si tak trochu, že nám kapánek hraješ na city. Nezdá se mi totiž pravděpodobné, že by se provinilec v tak kraťoučké době dokázal polepšit a sypat si popel na hlavu. Spíš to jsou jen fráze...které Ti moc neříkají. Ale mohly by pomoci.

Tak jsi tedy na Pankráci, chovej se tak, jak je psáno ve vězeňském řádu. Když ses neuměl řádně chovat na svobodě, budou Tě to nyní učit ve vězení. Nedá se nic dělat, vše sis měl rozmyslet dřív, než byl spáchán trestný čin. Tehdy jsi neměl žádné výčitky svědomí, že děláš něco špatného. Proto je teď pozdě bulit nad rozlitým mlékem.

Poslouchej, spolupracuj. Je možné, že všechno zvládneš a pak si řekneš - UŽ NIKDY. To bych Ti přála. Ve vězení se lidé mohou:

1/ napravit a snažit se už nikdy se tam nedostat.

2/ přiučit se špatným věcem a pokračovat v trestných činech dál, patřičně vyškolený starými kriminálníky.

Je jen na Tobě, abys rozhodl, na kterou cestu se dáš, co bude pro Tebe lepší. Zahrabat se v 19 letech není vážně to pravé. Určitě máš na víc. Tak se drž! Jaga.

hujer
hodnocení

0x

A to tam ještě nejsi? Já myslel, že nám odtamtud píšeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]