Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důchody nejsou navýšeny o 360Kč?

Od: karolok odpovědí: 35 změna:

Já teda nevím , ale všude bylo řečeno a psáno , že od nového roku bidou navýšeny důchody všem stejně o 360Kč.,

a dnes nám přišel důchod a máme oba s manželkou navýšení jen o 249Kč.? tak si z nás dělají p...l?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Podíval bych se pořádně na částku důchodu, Těch 249 Kč, není to jen doplatek od prvního do dneška?
Prý přišli dvě částky

nov
hodnocení

5x

Nejedná se o doplatek valorizačního zvýšení?

Vzhledem k tomu, že zvýšení důchodů náleží podle zákona již od 1. 1. 2024, obdrží klienti samostatně ještě doplatek valorizačního zvýšení za období od 1. 1. 2024 do dne předcházejícího dni jejich lednové splatnosti.

cssz.cz/...

hodnocení

5x

Tak schválně, přišla Vám jedna platba, nebo dvě? Jaký datum máte výplatní termín?

Nemáte tam podobný text?

Doplatek valorizace důchodu od 01.01.2024 do 15.01.2024. Zákl. výměra se od 01.01.2024 zvyšuje o 360 Kč měsíčně, u dílčích důchodů poměrně.

nov

Pokud jim chodí důchod na účet, vždy je vyplácen o něco dříve, čili výplatní termín mají buď 20. nebo 22. ledna.

asi na účet, páč na poště by jim to sdělili. Jen se kouknout na účet pořádně. Na termín výplaty řádného důchodu.

Ale jednodušší je začít nadávat na druhé..

nov

Uvidíme jestli tazatel přizná svoji chybu...;)

to nemusí být chyba, jen to neví a řádný důchod teprve přijde...

to lze i spočítat, ale počkáme.

Přeji krásný víkend, podle Vašich představ.

Do DS mi přišlo oznámení: od 1.1.2024 se navyšuje o 360kč, a spolu s lednovou splátkou doplatek za období od 1.1 do 13.12024 ve výši 154kč.

Přesně jak píše p.Milan !*palec2*

JInak osobně výplatní den mám 14 den každého měsíce.

karolok
hodnocení

já mám termín 21 v měsíci a nerozumím tomu , už ani nechodí písemné oznámení o navýšení důchodu , to mi ale nevadí , to stojí také peníze .

Takže se kokněte na výplatní termín do banky, že Vám přišla vyšší částka, jak minule, pak dejte vědět.

Všiml jste si textu v doplatku?

Proto jsem psal že do DS datové schránky, pokud zde pohledáte tak toto chodí do DS a kdo má na složence tak tomu písemně, ostatní pak jen ve výpisu na účtu!

To co jste dostal je za období od 1.1 do Vašeho výplatního termínu, další termín v únoru budete mít celou sumu tedy + těch 360kč !

hlavicka

karolok
hodnocení

Klidně přiznám svoji chybu , protože tomu nerozumím.

nov

Podle Vašeho nicku "karolok", nemá to souvislost s pobíráním důchodu ze Slovenska? Jakože jste část života pracovali na Slovensku a pak v ČR? Vyčkejte na rádkyni inžinýrka, ta je v této problematice erudovaná.

okolik
hodnocení

0x

Čemu nerozumíte? Jak uvádí Diesel nejprve vám poslali doplatek navýšení od prvního ledna do termínu výplaty vašeho důchodu tj. 249,-Kč dolatek za jednotlivé dny 249 si podělte dnem výplatního termínu. Už jste pochopil? Zřejmě pobíráte s manželkou důchod ve stejný den.To byly peníze navíc. Dostanete ještě 360,-Kč.

karolok
hodnocení

Ano, děkuji za vysvětlení, a omlouvám se .

Karle, OK, důležité je, že je to v pořádku a důchod budete mít zvýšený.

Pane Karle, řádný důchod, zvýšený o 360 kurun Vám již došel a v předhledu výpisu to již vidíte. Je to tak?

okolik

Karolok, neomlouvejte se. Hřeje mne u srdce,;) že jste mé vysvětlení pochopil. Rozumím i tomu, že jste čekal na písemné oznámení a ono se letos nekoná.

fram
hodnocení

0x

Lze velmi jednoduše požádat o papírové důchodové oznámení, přijde poštou do schránky do týdne. cssz.cz/...

hlavicka

Ano, lze si to nechat zaslat poštou a mám to osobně vyzkoušené s tím, že jim to trvá trochu déle než do týdne. Mne to přišlo za asi 12 nebo 13 dnů. Jinak ten stejný odkaz na to jsem už tu dával včera 21.01.24 18:57.

fram

Mně to přišlo do týdne (naše skvělé hlavní město). Také toto důchodové potvrzení vydají při osobní návštěvě ČSSZ hned.

hlavicka

fram: To ale neznamená, že to zasílají všen do týdne. Možna někdo u ČSSZ se spletl a odeslal ti to hned místo aby to trochu pozdržel. *smich* Na svých stránkách má ČSSZ uvedené, že "my vám oznámení zašleme přibližně do 14 dnů na adresu evidovanou u ČSSZ.".

karolok
hodnocení

Nevím , musím se podívat na e bankovnictví od Monety.

Já myslel, když dneska dorazil důchod, že vidíte, že je částka zvýšena o 360 Kč, a ta menší část je jen za období od prvního do dneška.

Páč kdyby uzákonili (což nejde), že bude zvýšení od prvního výplatního termínu každého, tak někdo dostane přidáno na začátku měsíce, někdo až na konci.

karolok
hodnocení

Asi jsem natvrdlej ,je mi 71 let , ale ve výpisu mám , že se mi navyšuje důchod o 360Kč. můj termín je 21 v měsíci ,tak těch 360 dostanu až 21.2.2024?Te=d v lednu jsem dostal 249Kč.

Ano, 360 Kč to bude až v únoru. Za měsíc od 21. ledna do 21. února.
Teď to je jen poměrná část z těch 360 Kč od 1. ledna do 21. ledna.

Ale pane Karle, to bude OK. Dostal jste v lednu dvě platby. První částka je 249Kč, pak máte v lednu ještě jednu platbu, Normální důchod.

Ten jste již dostal 21.1. Koukal jste na něj? Máte ho na účtě?

Jenyku, asi všichni důchodci dostali, nebo teprve dostanou v lednu důchod zvýšený o 360Kč. Ale od 1.ledna do data výplaty důchodu dostanou jen část, to je v tomto případě těch 249.

Páč důchod se nevyplácí za kalendářní měsíc, ale od data vzniku nároku, takže to máme každý jinak. Někdo dostane třeba 10tého, jiný 15tého , jiný 20tého atd...

Milane, ten chlap si z vás dělá srandu.
Vždyť mu stačí vlest na účet a porovnat důchod z minulého měsíce a toho to.
Minulý měsíc 10 000kc, tento 10 360kc +249
nov

Spočítejte si to podle přiložených kalkulaček. :)

kurzy.cz/...

kurzy.cz/...

Juro, možná máte pravdu, taky mne to napadlo, když jsem četl od něj o zubaři...

Když já jsem tak důvěřivý a věřím mu.

nov
22.01.24 16:34
Důchody nejsou navýšeny o 360Kč?

nov, 1* a *palec*

To již pan Karel určitě pochopí.

nov

Děkuji, pane Cukráři. :)

Není zač, šikovnost se musí chválit.

*pivo*, nebo kafe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]