Nejste přihlášen/a.
Já teda nevím , ale všude bylo řečeno a psáno , že od nového roku bidou navýšeny důchody všem stejně o 360Kč.,
a dnes nám přišel důchod a máme oba s manželkou navýšení jen o 249Kč.? tak si z nás dělají p...l?
Tak schválně, přišla Vám jedna platba, nebo dvě? Jaký datum máte výplatní termín?
Nemáte tam podobný text?
Doplatek valorizace důchodu od 01.01.2024 do 15.01.2024. Zákl. výměra se od 01.01.2024 zvyšuje o 360 Kč měsíčně, u dílčích důchodů poměrně.
Pokud jim chodí důchod na účet, vždy je vyplácen o něco dříve, čili výplatní termín mají buď 20. nebo 22. ledna.
asi na účet, páč na poště by jim to sdělili. Jen se kouknout na účet pořádně. Na termín výplaty řádného důchodu.
Ale jednodušší je začít nadávat na druhé..
to nemusí být chyba, jen to neví a řádný důchod teprve přijde...
to lze i spočítat, ale počkáme.
Přeji krásný víkend, podle Vašich představ.
Do DS mi přišlo oznámení: od 1.1.2024 se navyšuje o 360kč, a spolu s lednovou splátkou doplatek za období od 1.1 do 13.12024 ve výši 154kč.
Přesně jak píše p.Milan !
JInak osobně výplatní den mám 14 den každého měsíce.
já mám termín 21 v měsíci a nerozumím tomu , už ani nechodí písemné oznámení o navýšení důchodu , to mi ale nevadí , to stojí také peníze .
Takže se kokněte na výplatní termín do banky, že Vám přišla vyšší částka, jak minule, pak dejte vědět.
Všiml jste si textu v doplatku?
Čemu nerozumíte? Jak uvádí Diesel nejprve vám poslali doplatek navýšení od prvního ledna do termínu výplaty vašeho důchodu tj. 249,-Kč dolatek za jednotlivé dny 249 si podělte dnem výplatního termínu. Už jste pochopil? Zřejmě pobíráte s manželkou důchod ve stejný den.To byly peníze navíc. Dostanete ještě 360,-Kč.
Lze velmi jednoduše požádat o papírové důchodové oznámení, přijde poštou do schránky do týdne. cssz.cz/...
Ano, lze si to nechat zaslat poštou a mám to osobně vyzkoušené s tím, že jim to trvá trochu déle než do týdne. Mne to přišlo za asi 12 nebo 13 dnů. Jinak ten stejný odkaz na to jsem už tu dával včera 21.01.24 18:57.
Mně to přišlo do týdne (naše skvělé hlavní město). Také toto důchodové potvrzení vydají při osobní návštěvě ČSSZ hned.
fram: To ale neznamená, že to zasílají všen do týdne. Možna někdo u ČSSZ se spletl a odeslal ti to hned místo aby to trochu pozdržel. Na svých stránkách má ČSSZ uvedené, že "my vám oznámení zašleme přibližně do 14 dnů na adresu evidovanou u ČSSZ.".
Asi jsem natvrdlej ,je mi 71 let , ale ve výpisu mám , že se mi navyšuje důchod o 360Kč. můj termín je 21 v měsíci ,tak těch 360 dostanu až 21.2.2024?Te=d v lednu jsem dostal 249Kč.
Ale pane Karle, to bude OK. Dostal jste v lednu dvě platby. První částka je 249Kč, pak máte v lednu ještě jednu platbu, Normální důchod.
Ten jste již dostal 21.1. Koukal jste na něj? Máte ho na účtě?
Jenyku, asi všichni důchodci dostali, nebo teprve dostanou v lednu důchod zvýšený o 360Kč. Ale od 1.ledna do data výplaty důchodu dostanou jen část, to je v tomto případě těch 249.
Páč důchod se nevyplácí za kalendářní měsíc, ale od data vzniku nároku, takže to máme každý jinak. Někdo dostane třeba 10tého, jiný 15tého , jiný 20tého atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.