Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvládnu prodat garáž sama nebo rovnou přes realitku?

Od: baruteuberova odpovědí: 12 změna:

Ahoj, máme garáž a jelikož šlo o dědictví, nemáme pro ni využití... myslíte že běžný člověk zvládne prodat sám nebo máme oslovit realitku? Budou chtít asi velkou provizi že? Lokalita Olomouc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Nevidím jediný důvod, proč by to normální člověk nezvládl sám. Jediný co bych si nechal udělat je smlouva. To napíše právník, notář...

okolik
hodnocení

3x

Buďte opatrná v případě, že by realitka nabízela ,,Exkluzivitu,,.

Ano..Ono to totiž znamená, že jste jim dala zcela volnou ruku a NESMÍTE si pak garáž prodat sama,ikdyby se našlo deset jiných kupců! Naúčtovali by vám různé pokuty a sankce.

tj bacha nato

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, to záleží i na tom, jestli máte čas se tím zabývat a nejde moc o cenu - potom to zvládnete (sehnat kupce, sepsat smlouvu, zápis do KN). Dobře vybraná/dobře hodnocená realitka je schopna nabízet své služby profesionálně a kompletně. Bude se snažit prodat za vyšší cenu a provizi ji platí kupující, takže nikoliv Vy (Vy dostanete cenu dojednanou s realitkou). Zdravím!
doplněno 21.01.24 16:04: Jenom k té provizi. Nerad se chlubím, ale když jsem přes realitku prodával nemovitost já, tak dojednala lepší cenu (natáhla kupujícího v můj prospěch) a kupující zaplatil vše - já jsem jen inkasoval domluvenou vyšší částku. Proto píšu o dobře vybrané realitce, kde není problém se na tu provizi zeptat a případně si vybrat jinou.

iooo
hodnocení

1x

Pokud máte kupce, tak realitku k ničemu nepotřebujete.

Pokud nejste schopná dát dohromady kupní smlouvu, a vyřešit peníze, tak navštivte notáře, ten to zařídí lépe a levněji než advokát.

Pokud ale nemáte ani kupce, a neumíte vytvořit nabídku, no tak bude asi lepší realitka, to si vezme asi tak 5%, případně 30 000 Kč.

hanes
hodnocení

0x
Určitě to zvládnete sama. Nechte si za pár tisíc korun sepsat smlouvu právníkem. To určitě doporučuji. Prodej samotný pak realizujte prostřednictvím vývěsky ve městě třeba v obchodním centru, přes sociální sítě apod.
Nic na tom není a ušetříte hromadu peněz za provizi realitce.
ben®
hanes - u "normální" realitky platí provizi kupující. Tazatelka je prodávající, tak ji provize nezajímá.
looo

Nene, provizi platí prodávající v případě prodeje. Proč by platil kupující provizi?

V případě nájmu, obvykle platí provizi právě zájemce, budoucí nájemce ... Nicméně poslední dobou realitky chtějí peníze i od pronajímatele, někdy dokonce od obou současně, oni chtějí mít těch svých 20 000

Je vcelku jedno, jestli provizi realitce platí prodávající, či kupující. V každém případě to jde z peněz kupujícího.
Ale na garáž realitka není potřeba.

hodnocení

0x

A máš už kupce nebo ne? Pokud máš kupce solidního, zašel bych na úřad a poptal bych se. Pokud ne tak jedině přes realitku, jakpak chceš schánět kupce a prezentace taky bude důležitá. V Olomouci znám realitku krasabydleni.cz/... sídlí na adrese Tylova. Před rokem jsem potřebovala audit, byl to fofr tak zkus.

ivan*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]