Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem garáže

Od: oskar48® odpovědí: 6 změna:

Vážená poradno, 9 let jsem pronajímal garáž, nájemce platil pravidelně. V listopadu 23 ukončil nájem garáže a při předávání garáže přivedl nového zájemce o pronájem. Myslel jsem si, že nový zájemce bude tak solidní, jako jeho předchůdce. Předal jsem mu klíče s tím, že mi zašle informace důležité k sepsání smlouvy. V došlých informací mi sdělil, že nemá účet a že bude platit nájem účtem svého kamaráda. Bylo to pro mne velice divné. Současný stav k 17.1.24 je ten, že nezaplatil nic a neustále se vymlouvá, že mi dá nájem osobně, ale že je tak vytížen, že nemá čas. Upozornil jsem ho, že garáž využívá protizákonně a pohrozil jsem policiíČR. Garáž nechci svévolně otevřít, aby pak nenahlásil škodu většího rozsahu.

Dotaz: jaké máte zkušenosti a co mi poradíte

Děkuji, Oskar48

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Písemná smlouva, zdá se, není. U ústní dohody nikdo nezaujatý asi nebyl, tak se nekonala. Upozornil jste ho jak? Ne písemně, mailem, smskou? Potom bych to viděl tak, že jste někde ztratil klíče a tak zlomil zámek své garáže a nahradil ho jiným. Pokud by tam bylo něco ne mého - tak se tam asi vloupali bezďáci... Ustojíte podobnou verzi?

hodnocení

0x

Hrozit policii je nesmysl, tím nic nezískáte.

Jestliže chcete jednat podle práva, musíte se obrátit na soud. Pak jsou jiné nelegální možnosti, od mírných, výměnu zámku, zatarasení vstupu panelem, atd.

A co ten bývalý nájemník, ten na něj nemá vliv?

doplněno 24.01.24 15:55:

Nebo i takto:

idnes.cz/...

Proč hned soud? Pán zatím nezaplatil ani korunu, o žádný nájem se tedy nejedná a na bezplatném zapůjčení garáže se nedohodli. Smlouva o pronájmu, pokud nějaká je, je podle mě v takovém případě neplatná.

xd
hodnocení

0x

Nejsem právník, ale řekl bych, že musíte hrozit soudem a ne PČR, protože Vám způsobil finanční škodu. Já bych to vyřešil tak, že bych jeho auto dal někam pryč (postrkoval ho tak dlouho i přes případně zataženou ruční brzdu, dokud by nebylo mimo areál garáží, nedávat před vjezd do jiné garáže, pak hrozí pokuta a odtažení!), vyměnil zámek a pronajmul to někomu jinému. Pokud nedal jeden dva nájmy, pak bych to neřešil. Stálo by ale za to nejdřív zkusit přijet před jeho dům a zavolat mu. Může být vytížen, ale jít otevřít dveře baráku a předat peníze může trvat maximálně 5 minut.

el
hodnocení

0x
Pronajímal jsem garáž asi 5 ti různým lidem z toho 3 lidí jsem musel pořád uhánět o platbu.
Sdělte tedy stávajícímu nájemci že máte nového, nebo že garáž třeba prodáváte a dne xx měníte fabku ať si ji do té doby vyklidí.
On sice třeba hned přijde s penězi a bude slibovat a vymlouvat se .. ale je velmi pravděpodobné, že ho budete v budoucnu uhánět zase o platbu.
Takže doporučuji se mu už vyhnout.
Po dalších zájemci chtějte nájem rok, nebo půl roku dopředu. Jestli vám někdo poví že tolik peněz teď nemá tak pravděpodobně nebude mít často penize aby vám pravidelně platil za nájem.
el
Klidně tu garáž otevřete, je to vaše garáž. Omylem zůstala otevřená a mu se z ní vytratí věci to není váš problém přeci... možná ji otevřel někdo jiný, vy ne...Chápeme se ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]