Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to bezpečné - poslání údajů pro balikovnu

Od: astik odpovědí: 3 změna:
Někdo chce mé údaje pro poslání balíčku, přes balíkovnu (viz foto). Je to tak v pořádku? Už spoustu lidí mě chtělo podvést. Nejsem si ani tentokrát jistá.
Je to bezpečné - poslání údajů pro balikovnu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud někdo posílá balík přes Balíkovnu, musí vyplnit údaje (potřebné k doručení) na této adrese:

balikovna.cz/...

Jste-li příjemce, tak mu tyto údaje klidně poskytněte. Avšak v žádném případě už nesdělujte jakékoliv údaje související s vaší platební kartou, na tom jsou totiž nejčastěji podobné podvody založeny.

Pokud jste prodejce, nechte si platbu zaslat předem na svůj účet a údaje pro balíkovnu vyplňte sama.

xd
hodnocení

0x

Mám živnost a moje hlavní náplň je prodej věcí. Co se týče FB marketplace, tak u každé věci mi napíše falešný/kradený účet, jestli chci, aby mi DPD, Balíkovna atd. pro tu věc přijela a pošle falešný link, kam vyplníte údaje a vyluxují Vám účet (není moje zkušenost, já na to neodpovídám).

Jinak Balíkovna je podobně založena jako Zásilkovna, takže je potřeba jméno, příjmení, mail, telefon a adresa Balíkovny.

astik
hodnocení

To mi chodí často - zaplatím a pošlu k vám kurýra. Drzost lidí je neomezená! Když napíšu, že kurýr NE!, tak se už neozvou. Je dnes těžké rozlišit grázla od slušného člověka. Únavné. Nechápu, proč na tyhle lidi není zákonný bič. Jinak děkuji za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]