Nejste přihlášen/a.
Já jako "slídil" netuším, že si rád denně dáte alkohol. Připadá mi, že chcete slyšet, že jste alkoholik pohodář. Já vám tento přívlastek nedám, prostě jste alkoholik. Vyzkoušejte měsíc být na suchu, když to vydržíte, ráda se omluvím.
V kontrastu jak to píšete je samozřejmě lepší první možnost. Ono je to také dosti ošemetné, neboť mezi sebou máme spoustu přejídačů závislých na jídle, či na sladkém (sacharici), co si ničí zdraví a peněženku daleko více než kdejaký člověk co si dá každý večer 3 piva. Navíc zkuste založit vlákno o uzeném, jitrnicích, jelitech, tlačence apod. 99% lidí vás podpoří v obžerství a děsivě nezdravém způsobu života. To stejné sladké - nedávno třeba vlákno o cukroví. Všichni si notují. V tomto kontrastu jste zase daleko normálnější a zatímco sacharici a obžerové budou jistojistě dávno pod drnem (rakovina, cévy, klouby, cukrovka, tlak, srdce atd.), vy své pivo budete pít bez následků každý den pravděpodobně dalších několik desítek let. Tak to vidíte. A pak se bavme o tom co je ve skutečnosti závislost Některé strašlivé a zabíjející závislosti jsou obecně tolerované, ne-li podporované a jiné přísně odsuzované. O alkoholu to alespoň každý ví, ty ostatní jsou daleko rizikovější.
denně pár piv.
Mám od doktora, jaka pan nunici, doporučení na pitný režim, s poznámkou, "pivo vhodné". Takže denně vypiji večer dvě piva.
No a co? Nic se neděje.
Slušné chování je základ slušného člověka, ale ne každý je slušný.
Pane Bobane, nevysvětlil, já se neptal, ani ne jako značku mám pít, páč to by bylo asi dlouhé, nežli probereme varianty piv.
NO ono je potřeba alkoholiky rozlišovat podle toho, v jakém světle slova smyslu ten termit použít.
Někdo může chlastat, bez problémů v sociální oblasti. Neničí mu to rodinu, práci, koníčky a tak. Prostě chlastá a funguje úplně normálně stejně jako zapřísáhlý abstinent.
A pak jsou ti, kteří se ožerou jak hovada, mlátí ženu (nebo žena muže, aby bylo genderu učiněno zadost), válí se po příkopech, mají problém dojít do práce...
Můj soused učitel například včera přišel, no přišel-spíše se tak tak doplazil domů a nemohl normálně artikulovat, když jsem se ho zeptal, proč se snaží odemykat můj byt, když ten jeho je vedle a musel sem mu jej otevřít. Přitom to není bezzubý prorussssský dezolát, ale intelektuál.
Alkoholismus je nemoc, takže stavět otázku "Alkoholik versus slušný člověk" je nesmysl. To když je někdo nemocný, tak automaticky není slušný? Slutečně je to tak jak říkáte. Spousta lidí si dá denně dvě piva a to už je považováno za alkoholismus. Přitom na tom člověku ty dvě piva nikdo nepozná. A pokud jde o ty sliby a pod. znám lidi, kteří jsou úplní abstinenti a sliby neplní, takže dávatt na jednu misku vah alkohol a na druhou slušnost podle mě nedává smysl.
BTW stalo se vám někdy, že za vás opilý člověk zaplatil útratu? Mě ano, ale střízlivý za mě nezaplatil nikdy, takže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.