Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechávate své děti krájet cibuli třeba na guláš?

Od: renata odpovědí: 29 změna:
Dobrý den zajímal by mě váš názor zda necháváte své děti krájet cibuli. Já dceru ano pálí jí oči a stěžuje si že spolužačky jí prý krájet nemusí tak zajímalo by mě jak to máte vy?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

11x
Dobrý den, naučte dceru, že se při krájení cibule nemá nad ní naklánět, ale hlavu držet zpět a více natáhnout ruce - potom by už drobné dráždivé kapénky šťávy z cibule neměly doletět až do očí. Čím dál budou oči od cibule, tím lépe. Zdravím!

hodnocení

10x
Mám dva syny a jak cibuli,tak i česnek,nebo brambory.
Stačí vám to takhle?

hodnocení

10x

Ať se dívčina naučí všechno, bude za to jednou ráda. Bude to potřebovat po celý život. Podobné pocity má člověk při strouhání křenu a jak je to potom s ovárkem prima. ;)

Nebude za ni dělat všechno pořád jen mamka. Já jako děvče jsem nikdy nechtěla umývat napálený kastrol. Vztekala jsem se a hubatila: "Já v tom NIKDY NEBUDU VAŘIT!" Mamka se mě ptala: "A v čem teda budeš vařit?" Odpovídala jsem: "To ještě nevím, ale v těch pitomejch kastrolech rozhodně NE!" A jak to dopadlo? V kastrolech vařím a drhnu je sama. Jo, jo: Odříkanýho chleba...:-DJaga.

Ja som raz nastrúhal veľkú misku chrenu na nakladanie a potom som ho poriadne ovonial, myslel som si,že mi hlavu roztrne a nemohol som sa ani nadýchnúť,taká rána to bola.

hodnocení

7x

Stačí si dát plavecké brýle a žádný problém se slzením/pálením není.

hodnocení

7x

Neporovnávejte své nároky na dceru s jinými. Vy určujete pravidla. Pálení očí je snadno řešitelné, tak ji to naučtě vyřešit. Kromě zde zmíněných rad, funguje také nůž opláchnutý horkou vodou.

hodnocení

6x

Pokud ji pálí oči a slzí, tak příště dejte OSTRÝ nůž.

lmgify
hodnocení

1x

Ta vaše otázka nějak nedává smysl. Píšete, že dceru necháváte krájet cibuli a přitom si dcera stěžuji, že spolužačky ji krájet nemusí. Tak chce ji krájet nebo ne? Spíše to vypadá, že ne. Až bude mít jednou zájem nebo to bude potřebovat, tak ji určitě začne krájet sama a zeptá se Vás nebo si na Internetu dohledá, jak to dělat správně, rychle, bezpečně a bez slz.

michalverner
hodnocení

0x
Prostě při krájení cibule pálí oči-to je toho. Nakrájet a jde se dál. Vůbec nechápu proč něco tak banálního sáhodlouze rozebírat a řešit.

třeba proto, že chce znát názor druhých.

Pokud se Vám to nezdá, tak nemusíte přeci reagovat, nebo Vás někdo nutí?

Přeji krásné odpoledne.

michalverner
Milancukrar...jde o to, že se poslední dobou dělá z komára velbloud. Banální záležitosti se rovnají složitosti stavby jaderné elektrárny.Z dětí se dělají přecitlivělí psychicky slabí jedinci, které naprosto vše vyvede z míry.
Co se týká toho že mě usměrňujete abych nereagoval pokud se mi něco nezdá.Mohl bych se Vás zeptat proč to tedy častokrát děláte také. Vy jste cenzor, či určujete kdo na co a jak má reagovat?

že se poslední dobou dělá z komára velbloud.

Pokud myslíte "poslední dobou" několik století zpět, tak ano, máte pravdu.

Již za Žižky se toto říkalo..

michalverner
Milancukrar...pouze reprodukuji názor dětských psychologů. "V dětskych psychologických ordinacích narůstá počet pacientů.Jedná se o současný fenomén,kdy se současná generace absolutně nedokáže vyrovnávat s problémy každodenního života...sebemenší problém se pro ně stává neřešitelným...záležitosti které byly
běžnou rutinou je nyní třeba dlouze rozebírat na sezeních s mnohdy nejasným výsledkem..."

Klidně napište i něco u zubařích, kteří neříkaní nic o velbloudech..

michalverner
Milancukrar...?
okolik

Michal Verner to byl od pana Milana humor.

michalverner
Okolik... ještě před 10-ti lety bych to tak chápal taky, ale dnes si nejsem jistý. Kolikrát slyším cosi co považuji za extrémní bizár a dotyčný to přitom myslí vážně a věří tomu. Navíc je to takový nucený humor za každou cenu.Takový "když dojdou argumenty budeme raději žertovat".

id
hodnocení

0x
Stačí dýchat pusou a neslzím.

renata
hodnocení

Myslím tím že jí musí krájet nechce ale musí
lmgify

No a kolik jí je? Třeba ještě nemá přirozený zájem o vaření nebo pečení.

Jestli ji už do něčeho musíte nutit, tak bych spíše zvolil brambory nebo mrkev se správnou (tahací) šrabkou a ne ten zálesácký způsob loupání nožem.

olaf

Renato a tobe je 30? Kam smerujete vasi otazku? Na vychovu dcery? Ze se dcera vpouzi ve 14 letech znamena, ze puberta je v plnem proudu.

Zákaz ji krajet cibuli a hned bude chtit krajet :)

Myslim ze to musite vymyslet tak, aby mela prirozeny zajem o neco, treba se zminit, ze jeji nesikovne spoluzacky nebudou umet uvarit chlapovi gulas, budou z nich neschopne fifleny a tak... Nebo si nastudovat triky pro krajeni cibule a naucit ji to (spejle mezi zuby apod.) Proste Schola ludus

renata
11.01.24 17:16
hodnocení

Je jí 14
lmgify

Zní to spíše jako že jste jí cibuli znechutila a bude se jí v budoucnu při svém vaření zbytečně dlouho vyhýbat, protože jste ji do krájení nutila a nevysvětlila jí, jak se to má dělat správně a že to jde i bez výraznějších nepříjemných pocitů.

hodnocení

0x
Spíš než pálení očí bych řešil něco jiného..Důležité je, aby se dítě u toho nepořezalo! Nějaké pálení očí je až to poslední;)
kdosi

Dceři je 14.

Jestli neumí oloupat a nakrájet hrnec cibulí aniž by se pořezala, je toho s ní špatného mnohem víc, než jen nechuť k práci.

Zas bych nebyl tak přísný. Je jedno jestli dvě nebo celý hrnec..Spíš jde o to, jestli pomáhá obecně..Že bude frflat je logické..Někdo frflá,když musí cokoliv dělat i v dospělosti a někdo i ve stáří..*smich*

farm
hodnocení

0x

Rady: Při slzícím cibulovém krájení oči na chvíli nad páru...

Je tu trik šéfkuchařů, který souvisí se správným odkrojením spodní části cibule. Tam je totiž nejvíce složek, které nás dráždí. Tato část by se neměla odkrojit vodorovně. Nožem se musí zajet šikmo do hloubky a odstranit část ve tvaru kužele. Zbytek cibule se pak oloupe a nakrájí tak, že spodní část, kde jsme udělali otvor, stále stojí na prkýnku, aby se zbylé plyny nepřenášely.

hujer

Jo a bacha na sociálku, práce dětí je prý v ČR zakázána...

makk
hodnocení

0x

Kdo má ostrý nůž a krájí s ním, toho cibule nepálí. Když ji místo krájení sekáte a k tomu ještě tupým nožem, nemůžete se divit, že pálí. Někdo se to naučí hned, někdo se to nenaučí za celý život. Takže není důležité, kdy s tím začne, ale jak k tomu přistupuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]