Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s pamětí

Od: spacer73 odpovědí: 24 změna:
Dobrý den,už asi tři měsíce pozoruji, že se mi zhoršuje paměť. Zkouším Ginko,ale je to k ničemu,mohli by jste mi poradit něco na přírodní bázi? Děkuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, ano. Sudoku, křížovky, rébusy, osmisměrky, testy a kvízy - zkrátka tu paměť cvičit. Zdravím!
doplněno 10.01.24 11:52: Jestli jste vyššího věku, tak je to skoro normální a začíná to jmény osob (např. si nevybavujete jména herců ve filmu, který sledujete). Potom si vzpomenete na příhody z dětství, ale už nebudete vědět, co bylo včera k obědu. Říká se tomu stáří.
To nepomůže

Logika a paměť je nejspíš synonymum

ml1

Ono se to nezdá, ale ona krátkobodá paměť se na sudoku i osmisměrky dobře využije. Teda pokud je neluštíte jako stroj, který to dělá čistě prohledáváním a aplikací logiky.

hodnocení

3x

Já bych Ginko nebrala, kdysi mi ho můj vynikající neurolog silně nedoporučil kvůli většímu riziku mrtvice.

Nepíšete kolik je vám let, jestli 73 jak máte v nicku, tak to není nic neobvyklého, v tomto věku, i dřív, zapomíná kdekdo.

Já denně na tabletu luštím křížovky a různé kvízy. Je mi 73.

okolik

Ginko je zcela neúčinné. Pouze reklamní produkt.

petrm
hodnocení

1x

Pozoruji problém s pamětí u stále více lidí, především těch, kteří mají pocit, že musí stále všechno sledovat a o všem být informován. Jsou zahlceni zprávami z internetu, sociálních sítí, TV...Mozek není neomezený, takže pak začínají některé důležité informace vypadávat. Moc se mi líbil rozhovor Ebena s Kasparovem, který je schopen hrát simultánně mnoho šachových partií najednou, ale když jde nakupovat, napíše si seznam na papírek.

Mohou za to prý dveře. Jakmile projdete dveřmi z jednoho pokoje do druhého, okamžitě zapomenete, co jste tam chtěl. Mám to také, projdu dveřmi z kuchytě na chodbu a nevím, pro co jsem šla, ale je mi 73.

liska5

Právě ty dveře musíte projít zpátky, aby si hlava vzpomněla.

Vrátit se k místu, kde myšlenka vznikla. Vo, vo, vo tom to je*bzum*

ml1

Což když jsou to jen dveře doma, to si zajdete jen pár metrů. Ale co když jsou to dveře do obchodu na druhém konci města. Tam ten reverzní proces taky funguje, ale až dost daleko od odbchodu. Prostě co neni na papíře, jakoby nebylo (možná dnešní mladí mají nějakou mobilní aplikaci, já jsem staromódní).

hodnocení

1x

Taky to u sebe pozoruji, že si pamatuji čím dále, tím méně. Například cukr máme ve staré dóze s nápisem strouhanka, kdežto sůl s nápisem mouka a někdy si to spletu.:)

Gingo mě nepomáhá. Roste mi sice na zahradě a nejvíc ho ožírá můj pes. Tomu to jde k duhu, začal jsem ho učit hrát karty a celkem dobrý. Akorád poker je problém. Jakmile dostane dobrou kartu, tak začne vrtět ocasem a tím se prozradí.

spacer73
hodnocení

0x

Tohle všechno dělám. Navíc pracuji jako ostraha,takže mozek mi neustále jede na plné obrátky. Ale poslední tři měsíce sleduji na sobě změny,paměť se zhoršuje,zapomínám.

Keď sa o týždeň ozvete v novom vlákne s rovnakým dotazom, bude to možné brať ako dôkaz, že sa s Vami niečo deje. Len nezabudnite, že to bolo na poraďte.

spacer73
10.01.24 11:52
hodnocení

0x

Je mi 50

No tak to je trochu brzy, ale já bych se nejdřív poradila s lékařem, než kupovat různé potravní doplňky. Je to vesměs všechno jen reklamní trik a útok na naše pněženky.

koule

To na alzheimera a demenci je statisticky brzy, ale jeden nikdy nevi, po 50 mazejte k obvodakovi.

Pokud ale nezapominat kdy vam prijde vyplata a v kolik mate byt v praci, tak to jeste ujde, ale pokud uz vypravite po seste v hospode ten stejny vtip, tem samym lidem, nejspise jde o alzheimer

hodnocení

0x

Jak moc se zhoršuje? Co třeba zapomínáte? Upřesněte.

ml1
hodnocení

0x

Zcela na přírodní bázi je papír. A asi nebudete vymačkávat duběnky, takže použijete normální propisku, která teda už neni na přírodní bázi. Prostě papír a tužka to jistí. Co neni na papíře, to jakoby nebylo. Já teda mám paměť dobrou, nebo si to myslím, ale radši to taky jistim poznámkama na papíře.

liska5
hodnocení

0x

Jestli si toho nenabíráte moc, nechcete moc...? Pokud něco užívat, tak co pomáhá na čisté, pružné cévy a stárnutí tkání. Česnek, borůvky, pohanka, ořechy, zelená pertžel, zelenina vůbec, celozrnné výrobky, ovoce, luštěniny, zelený čaj... Z lékárny vitamín E, D, C , B6, B1, Mg, Zn. Nekouřit, omezit těžká jídla s živořišnými tuky a konzervanty. Ginko není pro každého. Našla jsem kdysi v tabulce podle krevních skupin, že ho taky nemám užívat.

okolik
hodnocení

0x

Klasika neuvádíte, životní styl, sportujte nebo klidnější ráz. Užíváte nějaké léky?

Štítná žláza je v pořádku?

hodnocení

0x
Někomu se zhoršila paměť po covidu.

Respektive po očkováni :)

smode2
Infantilni: ani nehovořte. Jeden mi po domluvě volá za měsíc jak se teda domluvíme znovu a vůbec si nepamatuje že už jsme se domluvili. Nebo kamarádka: po 2 měsících si nepamatuje že si jiná kamarádka nabarvila vlasy (tak že by si toho všiml málem slepý) a za každou cenu popírá že by to kdy věděla*ee*

okolik
hodnocení

0x

Arw,i má svatou pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]