Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy rostou konvalinky v lese?

Od: konvalinka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

má cenu se v nejbližší době vydat na konvalinky do lesa? Pamatuju si jako malá na místo,kde rostou, ale nevím zda už je po nich nebo terve porostou a navíc to počasí je letos podivuhodné. Jsem z jižní moravy...

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Pokud vzpomínám tak počátkem května

jabraka*
hodnocení

0x

Letos to určitě bude až v květnu.

JABRAKA

barth*
hodnocení

0x

Kvetou začátkem května, neodnášejte z lesa celé rostliny, to je zakázáno. Nadzemní část se sbírat smí.

hodnocení

0x

Podle polohy květen - červen. Výjimečně i na začátku července.

doplněno 30.03.13 19:18:

Nezaměňujte konvalinky se sněženkami. Ty letos kvetou právě teď.

doplněno 30.03.13 19:20:

"má cenu se v nejbližší době vydat na konvalinky do lesa?"

Proč ne, Maruška šla taky pro jahody v lednu *smich* .

salamos*
hodnocení

0x

Nespěchat. Zatím vyrážejí jen lístečky, ale na květ je ještě brzy. Chce to trošku tepla. Alespoň tady pod Krušnýma horama. Máme své místo, kde je konvalinek, kam oko dohlédne, ale chodíme se jen kochat a foťit.

hodnocení

0x

Na konvalinky chodím každý rok v rozmezí 10 - 20. května. Bydlím v Polabí, nevím, jak je to jinde. Kytičku pro maminku, kytičku pro sebe a kytičku na hřbitov. Zbytečné rvaní mi vadí, takže opravdu jen tak s citem a pro radost.

Pozor, kovnalinky jsou jedovaté, všechno na nich - listy, květy, stonky. Takže si po trhání pořádně umýt ruce.

Mám taky "svou rezervaci" s bledulkami. Je velká asi 2 ha, vlhký olšový les a kam oko dohlédne, koberce bledulí. Tam ale netrhám vůbec, jenom fotím. Myslím, si totiž, ža takových bledulkových míst už mnoho v naší zemi není. A to je obrovská škoda. Jaga.

Kdy rostou konvalinky v lese?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]