Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
má cenu se v nejbližší době vydat na konvalinky do lesa? Pamatuju si jako malá na místo,kde rostou, ale nevím zda už je po nich nebo terve porostou a navíc to počasí je letos podivuhodné. Jsem z jižní moravy...
Díky
Na konvalinky chodím každý rok v rozmezí 10 - 20. května. Bydlím v Polabí, nevím, jak je to jinde. Kytičku pro maminku, kytičku pro sebe a kytičku na hřbitov. Zbytečné rvaní mi vadí, takže opravdu jen tak s citem a pro radost.
Pozor, kovnalinky jsou jedovaté, všechno na nich - listy, květy, stonky. Takže si po trhání pořádně umýt ruce.
Mám taky "svou rezervaci" s bledulkami. Je velká asi 2 ha, vlhký olšový les a kam oko dohlédne, koberce bledulí. Tam ale netrhám vůbec, jenom fotím. Myslím, si totiž, ža takových bledulkových míst už mnoho v naší zemi není. A to je obrovská škoda. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.