Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spánek

Od: cccc odpovědí: 6 změna:
Problém se spánkem jdu spát a ono to nejde usnu ale až kolem 2 ráno co by mohlo pomoci a prosím nepište že léky na spánek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Bylinné čaje n. kapsle, Mg, nejíst na noc, a večeře jen lehké. Přes den aktivity, pohyb. Jelikož spánek je v 1,5 hodinových cyklech, tak si odpočítat od doby vstávání násobky 1,5. Pak chodit ve stejnou dobu do postele, ale počítat s nějakou dobou na čtení. Někomu se podaří usnout metodou 4,7,8. Na 4 doby nádech, 7 dob zadržet dech a 8 dob pomalinký výdech víckrát opakovaně. Postupně klesne hladina kyslíku v krvi a mozek se utlumí. Nepíšete věk, léky, nemoci, stresy a starosti. Seniorům se doba spánku zkracuje. Někomu stačí 4,5. Mně 6 hod. Pak třeba vyvětrání, teplota a tma v místnosti, myšlenky, nejít do postele rozhádaní, co zítra udělat, to si napsat před spaním na papírek. Mobily a obrazovky dál od sebe...Je toho moc...

hodnocení

2x

Před spaním vypít čaj z meduňky. Pomáhá prý i sklenice teplého mléka. Před spaním se oprostit od starostí, myslet raději na něco příjemného. Jaga.

Pokud byste začal s prášky, často vzniká závislost a člověk pak bez nich už neusne.

hodnocení

2x

Kozlíkové kapky (z kozlíku lékařského). V lékárně bez předpisu.

hodnocení

2x

Mi pomáhá, když vypnu mozek. Dříve jsem před spaním četla a ta literatura mě odstřihla od prožitého dne. Teď mi v posteli čtení nejde, tak ve 22 hodin poslouchám, se sluchátkem v uchu, čtení na pokračování a pak Mikroforum. Někdy usnu se sluchátkem, někdy ho vyndám, ale rádio hraje. Soustředím se na to, co tichounce slyším v uchu. Nesmím mozku dovolit přemýšlet. Pak už je zle. Jsou i nějaké uvolňovací techniky na vypnutí mozku, dýchání, postupné uvolňování, zelená tabule a ještě něco. Ty jsem používala, když jsem sezbavovala Hypnogenu. Je třeba najít a vyzkoušet. Ale sranda to není, to je fakt. Než jsem našla ten systém, založený na dodržování času. I detektivku 21.55 vypnu, aniž bych se dozvěděla, kdo je vrah.

liska5

To zas vedle v sousedním domě bydlela asi 60 letá paní, co neusnula bez televize. Celou noc v okně modré světlo. Nevím, co měla puštěný za program a nakolik zvuk, ale říkala, že to tak musí mít, jinak by nespala.

hodnocení

0x
Únava a sport dělají divy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]