Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anketa - školní předměty

Od: listonos odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

již na začátku se omlouvám, pokud jsem dotaz umístil do nesprávné kategorie.

Rozhodnul jsem se vytvořit anketu s cílem získat jisté informace týkající se předmětů vyučovaných na druhém stupni základních škol a všeobecných gymnáziích. Samozřejmě mám v plánu vyrazit ven a vyptávat se přímo studentů osobně, ale domnívám se, že není na škodu položit dané otázky i dalším rozmanitým skupinám lidí, které zde zajisté naleznu.

Anketa má tyto tři části:

1. Jaký je/byl Váš nejoblíbenější školní předmět?

2. Jaký je/byl Váš nejméně oblíbený školní předmět?

3. Jaký školní předmět je dle Vašeho mínění nejvíce užitečný v běžném životě?

Upozorňuji, že třetí otázku je nutné vztáhnout na běžného občana, bez ohledu na vykonávanou profesi nebo osobní zájmy; prosím tady o maximální objektivnost.

Mnohokrát všem děkuji za účast, těším se na vaše odpovědi, případně i diskuzi!

Hezký večer.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
1. Dílny.
2. Branná výchova.
3. Psaní, čtení.
doplněno 02.01.24 20:50: + matika, aspoň malá násobilka
liska5

Jurajo, na 2.stupni psaní a čtení už nebylo

Když my probírali na prvním stupni abecedu jenom jenom po "H":-D
No jo,prehlidl jsem.*mir*
Když on se ptal na užitečnost, né na výuku.
ml1

Na druhém stupni už nebyla ani branná výchova (ta skončila dlouho před revolucí, naposledy tak dva roky před revolucí jsme na sebe navlíkali masky, pláštěnky a pytlíky). Ale to čtení tam bylo. Česky a slovensky a na známky (a to bylo krátce po rozdělení federace, však taky mladším spolužákům slovenštinu kompletně zatajili). Teda hlavně v páté a šesté třídě. Pak už to byl spíš dějepis a četlo se méně.

liska5

Já měla brannou výchovu i na gymplu / od 1965/

liska5
hodnocení

0x

1) zeměpis, biologie a TV

2) chemie

3)matematika

liska5

Ono je to často o osobě učitele. Třeba chemikář se rád napil. Pak nestál za nic. Než ho vyměnili, byla jsem už na jiné škole. Ještě bych si napsala mezi ty elitní i VV a sloh.

Nemůžu říct, že by mě něco extra nebavilo,bavily mě postupně celkem všechny předměty ve kterých byl dobrý kluk, který se mi líbil. Nakonec jsem chodila s úplně jiným,který se mnou do školy nechodil.

hodnocení

0x

1 - dějepis, přírodopis

2 - dílny/pozemky, tělocvik

3 - čeština a matematika

hodnocení

0x

1. Dílny, spíše pozemky. Možná zeměpis když se dal okecat u mapy. To mi šlo.

2. Matika! Skončil jsem s ní před rovnicema.

3. Asi Fyzika. Technicky. Pro mě dobrá, dokud se taky dala okecávat. Jak se začalo počítat, tak problem!

Na národce, je v začátku do dalšího života, nejdůležitější počítání přez desítku a násobky. V ČJ vyjmenovaný slova a shody.

hodnocení

0x

1 a 2 uz nevim.

3) stejnou merou cteni s porozumenim, psani se schopnosti vyjadrit myslenku a aritmetika. Bez toho je kazdy nahranej a vraci se do stredoveku. A ihned za tim anglictina.

matys
hodnocení

0x
1.matika
2.hudebka (zpívání :D
3.AJ, IT (inf.tech.)

id
hodnocení

0x
Matematika slovní úlohy a fyzika.
Zpěv a dějepis.
Čeština.

fram
hodnocení

0x

1. čeština ZŠ, fyzikální chemie VŠ

2. ruština, chemie obecná

3. Všechno ze všeobecného vzdělání, tj. určitý způsob přístupu k informacím, celoživotní vzdělávání

slovan
hodnocení

0x
1. Čeština, Fyzika, Dějepis, Zeměpis
2. Matematika, Chemie
3. Čeština, Fyzika, Dějepis

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]