Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký technický průkaz 2024

Od: thomasss odpovědí: 19 změna:

Zdravím,

po přihlášení přes identitu občana jsem zjistil, že v digitální podobě velkého technického průkazu mám dost málo informací o autě. Zejména v kolonce kola, pneumatiky. V papírové formě velikost kol 13 - 15 včetně rozměrů pneumatik. V digitální pouze jedna velikost!

Tohle se podle mě zase trochu nepovedlo.

Jaký na to máte názor?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak jsem se dneska kouknul na to, co o mých autech ví stát. A zjistil jsem, že u jednoho přívěsu, z roku 1993, na kterém jsem dělal přestavbu na bržděný, skříňový s výměnou RZ, a pravidelně s ním co dva roky chodil na TK, tak je stále veden pod původní, 30 let starou, SPZ.

Tak to jsem zvědav, jak se s tím stát srovná. Další STK mám letos v únoru.

hodnocení

1x

Tak sem zrovna z portalu obcana zjistil, ze mam jednonapravove auto.

Hned se radeji pobezim podivat, jestli mi tu druhou nikdo neukradl.

O alternativnich rozmerech kol ani nemluvim...

JJ zatím je v tom trochu hokej.Já místo z výroby 16"kol jen 15" ... pojištění údajně u ČPP a druhé kola sice sedí ale poj Alianz, ... tak nevím kde toto vzali!

hodnocení

0x

Už se to zde řešilo. Zatím v digitální formě, ať na identitě občana, tak i na kostce, nejsou uvedeny varianty kol a pneumatik.

Dokonce i na kostce byly chyby, třeba že jsem neměl závěs a další, ale okolo 27.12. byla několikahodinová odstávka a pak to bylo opraveno.

Ale kola zatím ne.

doplněno 03.01.24 14:52:

podle dostupných informací, které jsem získal, by měl úředník, který to bude zpracovávat zapsat do elektronického systému všechny informace co jsou v papírovém technickém průkazu.

zdroj: mdcr.cz

asd1

Klasika českej bordel, drahý, nedotažený a plný chyb..

Na tu kostku jsem koukal na dvě auta a chyby u obou. U jednoho mám všechny varianty kol u druhýho jen jednu. Prostě chaos totální. Vtipný je že když ztratim velkej techničák, tak ty chyby z registru vyskočí a vyhodí mě z technický *ua*

Proč Vás vyhodí? Třeba již nebudou kontrolovat rozměry pneumatik...,

co máte jiného na kostce, nežli v registru?

Vy v digitální podobě máte alternativy kol?

Já nikoliv, ani v jednom.

asd1

Blbě mají např. emisní třídu.

Jo u jednoho mám i všechny alternativní kola (asi pět rozměrů), u druhýho jen jedny základní kola.

Rozměry kol se budou kon trolovat určitě, dá se předpokládat že nezapsaný = vyhazov a sháněj si typovej list (originál D techničák skartovanej)

Milancukrar.. Proč vás vyhodí? Protože za nesoulad s údaji vs realita vyhazují již několik let..A kola jsou to první po čem jdou..Pokud by dnes nebo zítra auto chtěl prodat a někdo ho chtěl koupit, tak na úřadě seberou TP a pak už auto neprojde ani evidenčkou natož stk! To je docela problém,ne! To jako budeme čekat, že se to "vypiluje"? A do té doby bude-me bez auta? Nebo jezdit s prošlou stk? Nebo každý den koukat na kostku a portál, jestli už "se to vypilovalo"?

Co uděláte? okopírujte si techničák?

A je vyřešeno.

Protože za nesoulad s údaji vs realita vyhazují již několik let..A kola jsou to první po čem jdou..Pokud by dnes nebo zítra auto chtěl prodat a někdo ho chtěl koupit, tak na úřadě seberou TP a pak už auto neprojde ani evidenčkou natož stk! To je docela problém,ne! To je docela možné, že tak se budou snažit zlikvidovat starší auta se spalovákem, neustále se přitahují šrouby kde to jde takl nevím proč se vůbec divíte!
Diesel..Já se nedivím.Mě je předem jasné, že to tak bude..Za pomoci tohoto podvodu..pardon digitálního zlepšováku zlikvidují starší auta..Jak říkám, nedivím se,ale jsem dost nas*aný,ptž mám stará auta rád..

Zajímavá teorie, jak tedy zničí, vyřadí stará auta, která budou mít kola dle techničáku?

Lehce máte jen jedna kola a ty zrovna nebudou psaná? koupilt na leté auto diskly za pár tisíc kus a k tomu ještě pneu? Pak bude pozbývat smasl auto provozovat neboť náklady budou takové že se to neoplatí a auta se sešrotuji...Ale to je jen úvaha na nějakém základu, který ač jste trošku starší než, já asi nevidíte jak vše znepříjemňuje život a nejen motoristů?!

kupuji auto a zkontroluji si to, nebo ne?

Už jste někdo někam psal, ptal se, jak to bude třeba na stanici TK? Nebo zda se časem zápis rozšíří?

A co nová auta, již bez techničáku, (ne)mají alternativy v rozměrech?

hodnocení

0x

Dneska jsem byl na STK a nechtěli po mně velký tk ani jsem nedostal do něho razítko s datumem celkem nezvyk jenom protokol o adsolvovani stk

hodnocení

0x

Čerrstvé inormace, ověřené z několika registrů.

Tak jako v minulosti, při změně programu vedení dat, tak i tentokrát budou úřednice na přepážkách ručně doplňovat údaje do registru, aby tam bylo vše uvedeno.

Jediný problém (jak pro koho), že zmizla kolonka na jediném novém techničáku, datum první registrace.

Příklad, vozidlo registrováno v Německu 1.2.2000, první registrace v ČR 1.3.2020. Až vozidlo prodáte, tak v novém techničáku nebude již údaj o registraci v Německu.

doplněno 04.01.24 09:48:

Další registr vozidel,

"kluci z technické posílají řidiče, kteří mají jiná kola k nám na registr. My to opravíme a hotovo"

Díky za info, Milane..Nevím, zda jásat nebo brečet..To je super, že si všichni můžou vzít další dny volna a z technické si vystát frontu či se objednat na registr, kde milé hodné paní opraví jejich bordel v záznamech..hurá;) A pak hurá zpět na technickou, kde to hodní kluci třeba nechají projít díky doplněným záznamům,které už existovaly..teď neexistují a až si to oběhnu a objedu,tak zase budou existovat..Paráda *smich* Ať žije pilování digitalizace po Česku *smich*

Pane Doutnáku, brečet nikoliv, jásat už vůbec ne. Jen se s tím smířit, páč za to nemůžou "politici", ale úředníci, kteří to měli na starosti. Já jako laik v IT problematice, bych zadal požadavek, vše z tištěného techničáku, který je i v elektronické podobě, musí být zkopírováno do nového programu. Pak to jen zkontrolovat a po odzkoušení doplatit za službu.

Pamatuji dobu, asi před 8-10 lety, kdy se převáděli data do jiného programu a taky byl nepořádek v datech. jen to úřednice opravili, mají jiný program a opět stejné chyby.

IT Česko bude problém ještě dlouho.

Stavební povolení v Estonsku vyřídíte z gauče za měsíc. V Česku musíte čekat 246 dní

Přeji hezký den.

datová kostka zase nejde, asi doplnují info...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]