Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může si kluk koupit Fiat 500 nebo Volkswagen New Beetle?

Od: davidi odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, Je mi 18 a dokončil jsem řidičák a hledám si nějaký auto a dost se mi líbí Fiat 500(ten novější od roku 2007) a VV New Beetle z roku 2001, ale nevím jestli to nejsou spíš autíčka pro holčičky :)... protože prej když si to koupí kluk tak je prý takový... ehm... no víme.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

8x
Samozřejmě že může, stejně jako se může stát hrdým majitelem čivavy. Není nic, co by to zakazovalo. Ovšem u výše zmíněných aut bych si dala pozor, nejsou nic moc. Dále auto se nevybrá podle toho jak se mi líbí kastle, ale podle konstrukce motoru. A i když je vše dle mých představ, před koupí vozu si člověk nechá ukázat motor a dát auto na zvedák. Kolikrát kastle pěkná bez rezu a ze spoda to má vyteklé tlumiče, prasklé péra a urezlý výfuk. V kterém autobazaru odmítnou auto zvednout, pěkně se rozloučit a jít dál.
davidi
31.12.23 10:12
hodnocení

Ok :)
daniela1

Tak v New Beetlu snad ani žádný úplně problémový motor nebyl, když už je řeč o motoru. :) Z naftových je volba skoro jasná, protože silnější TDI (81 kW pro "rotačku" a 96/110 kW pro PD) se do VW NB ani nemontovaly. No a z benzinových, to už je otázka volby, ale 2.0 benzínu bych se snažila vyhnout, protože to nejede a žere. :-D Doporučovala bych spíš 1.6 pro fajn poměr spotřeby + výkonu + spolehlivosti a servisní náročnosti, nebo rovnou 1.8 T (ať už 110, nebo 132 kW pro Sport S) pro výkon a vlastně i relativně slušnou spotřebu.

S kontrolou celkového stavu nejde než nesouhlasit, asi stejně jako u každého auta. Nicméně na New Beetlu (hlavně do roku 2000) jsou i určitá specifika, takhle z hlavy mě, speciálně pro VW NB napadá třeba důsledně zkontrolovat, jestli neprší do kufru, jestli drží všechny plynové vzpěry, jestli správně funguje čidlo teploty motoru...

A k otázce tazatele - New Beetle je obecně tak trochu holčičí auto, ale to přece neznamená, že si s ním nemůže jezdit i kluk. *hi* Případně vybrat správnou barvu a vyladit tak, aby byl klučičím autem, fantazii se v rámci legálnosti meze téměř nekladou. *slunce*

S Fiatem 500 už bych tak striktní nebyla, prostě fajn autíčko, no, a takhle jako New Beetla ho zhodnotit neumím. :)

hodnocení

4x

Může, co by nemohl. Jen musí být dostatečně psychicky odolný, aby unesl ty kecy okolo (a fyzicky se tam vejít). Mně se tyhle pseudoretro auta líbí taky.

hodnocení

4x

Nevím, co řešíte. Podstatné jsou 2 věci: jestli máte řidičák a jestli máte peníze. Jinak vůbec nezáleží na značce a typu vozu, hlavně když jezdí, nemá velkou spotřebu a neprší na Vás.

Měli jsme velkého Forda Mondeo. Kvůli zaměstnání jsme potřebovali další auto. Jenom prostě na tu dopravu. Tak jsme někdy v roce 2007 koupili za 10 tisíc Malucha. Jistě víte, co to je. Polský maličký Fiátek 650, říká se mu "nákupní taška". Jezdila jsem s ním já i manžel, podle potřeby. Všude jsem zaparkovala bez problémů. Měl i autorádio. ;) Jen mi do něj trochu pršelo. Na střeše byl totiž šíbr a ty gumy nějak netěsnily. *smich*

Když jsem jela sama, bylo to v pohodě. Když jel manžel /nebo oba dva/, občas se nám lidé smáli. Když si představíte chlapa, 120 kg, jak se souká postupně opatrně z Malucha, chápu, že se jen málokdo udrží.

Kupte si, co chcete, žádné auto není pro smích. I to sebehorší je lepší, než jít pěšky. Jaga.

Může si kluk koupit Fiat 500 nebo Volkswagen New Beetle?

To je on? Máte jej ještě? Některé střešní okna nejsou utěsněna a zatékání do interiéru způsobuji ucpané-upadlé hadičky na odtoku

Další auto, které bych bral. Jen tak, pro radost...*ua*

@diesel: Už ho nemáme. Sloužil nám asi do roku 2015, kdy jsem šla do důchodu a do práce přestala jezdit. Koupil si ho velice levně nějaký invalida až kdesi od Hořic a už jsem ho nikdy neviděla. Ale ráda si na něj vzpomenu, dovezl mě v pohodě vždycky. Jaga.

@berger a co panda nebo seat marbella. To je retro :)

Gumídku, ono to je trochu o autech, která jsem kdysi řídil a zbavil se jich. Teď je tak mít... Tatra 603, škodárna 1000 MBG, fiátek 850, nějaká sportovní verze fiatu (možná spider), maluch, i ten blbý trabant... Že já je poslal do světa anebo do šrotu...*zed*

No nevím, kolik by mi muselo být let, ale o Favoritu už bych nechtěl ani slyšet :). I když do menšího terénu to bylo supr auto.

hodnocení

2x

Jde o to, co od toho auta chcete. Já bych chtěl původní pětistovku, původního brouka už mám, jenže ne na běžné ježdění. Vy tím asi chcete běžně jezdit a hlavně se učit, bo čerstvé papíry. Ta auta někdo vymyslel jako dyzajnovku, něco, co nemá každý. To znamená, že díly budou dražší. NB je mslm obyč pětka, možná šestka golf, jen má jiný plechy. Takže pro radost - New Beetla anebo líp Beetla, na ježdění šestku golfa...

daniela1

New Beetle je ještě G4, po faceliftu už má i něco z Golfa V a v obou případech má ještě cosi z "duše" starého "Käfera". :)

Jinak souhlasím s tím, že prostě design. Obě auta, ať už Fiat 500 nebo VW New Beetle, mají svoje mouchy, ale jsou krásná... *hi*

Není spíš new beatle Audi TT?

hodnocení

2x

Úplně klidně. "Pane, jak se do takového auta nasedá?" *** "To je jednoduché. To se oblíká jako svetr."

U takového auta se kupec raduje 2x. 1/ když ho koupí 2/ když se ho zbaví. Velká spotřeba, poruchovost u opotřebovaných částí.

hodnocení

2x

Určitě je mi přes 40 a lítám s citroënem C3 rv. 2002 paráda ;)

hodnocení

1x

Ano, můžete, klidně, pokud na to máte peníze, tak klidně i dvě auta- Není holčičí a klukovské autíčko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]