Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarudnutí oka po použití kontaktních čoček

Od: teri odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, již rok a půl používám kontaktní čočky. Poslední tři měsíce mi však po použití celkem dost zarudnou oči (zejména pravé) a následující den nadměrně slzí. Napadlo mne že je třeba jen nosím často (ačkoliv jsem je v očích měla max třikrát do týdne) a na nějakou dobu přestala používat úplně. Dnes jsem čočky však po asi měsíci opět nasadila ( byli jsme na horách, takže kvůli lyžování jsem neměla moc na výběr) a bumbác červené oči jsou spět ve stejném meřítku. Na hygienu jsem si dneska dávala sakra pozor, ale přesto to nepomohlo. Používala jsem asi rok měsíční, ale začátkem léta se objevil podobný problém a oční mi doporučil dát na léto jednorázové. K tomu mi ještě přidal umělé slzy a celé léto to bylo celkem v pohodě. S příchodem podzimu jsem přes něj objednávala znovu a dohodli jsme se opět na měsíčních. Napadlo mě zda třeba nemám prostě vyschlé oči, protože měsíční čočka je přeci jen širší a oko se tudíž méně okysličuje, ale nevím. Očního samozřejmě informuji hned co mu skončí dovolená. Ani bych to tak neřešila a místo čoček nosila normálně brýle, avšak lyžařská sezóna je tu a brýle se prostě pod lyžařskými mlží. Děkuji předem každému kdo má nějakou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x
Třeba je nesnesete. Každý jsme jiný a co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Moje známá - oční lékařka, ta by si do oka čočku nikdy nedala, zřejmě ví proč. Co zkusit vyměnit lyžařské brýle za helmu se štítem a dioptrické brýle před lyžováním ošetřit sprejem proti mlžení.
teri
hodnocení

Spreje proti mlžení jsem minulý rok vyzkoušela asi tři, avšak žadný nefungoval podle představ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]