Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakující se opary

Od: elii odpovědí: 6 změna:
Zdravím,prosím o radu či typ na opakující se opary.2tydny zpět v nose v levé dirce,týden zpět v pravé dírce dnes na rtu.Beru bkomplex a asi nestačí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Virus oparu máte v těle stále, vždy se projeví, když jste oslabena bud psychicky, nebo fyzicky. Samotné béčko asi nestačí, může vám poradit dobrý lékárník. Možná zajděte k praktické lékařce, at vám udělá základní rozbor krve, možná dá radu, nebo třeba píchne B12. Neprodělala jste chřipu nebo covid?

hodnocení

1x

Univerzální rada neexistuje.

Kdo na opary trpí, tak se s nimi naučí nějak fungovat.

Musíš vědět sama, jestli se ti opar na tom místě vytvořil a nebo sis ho na to místo přenesla.

Z vitanínů já beru Riboflavin. Když se mi vyrazí opar nebo cítím pálení, tak místo natírám mastičkou na opary z lékárny.

Minimum je samostatný ručník a důkladná hygiena rukou (případně i desinfekce rukou). Opary na rtu si do ručníku neutírám, používám jednorázový papírový kapesník nebo papírovou utěrku a pouze na místo s oparem. Při oparu v nose to chce taky natírat mastí a při smrkání zakrývat nosní dírky místo mačkání nosních dírek z boku.

A hlavně vydržet a opar nedrápat, nerozpouštět strup, neztrhávat strup, prostě nechat v klidu vyhojit.

hodnocení

0x
Zaměřte se na játra, jezte zdravější stravu, žádné smažené, tučné, uzené, atd...
Pijte kopřivový čaj, alespoň litr denně a s týdenní pauzou v měsíci. Každé ráno vypijte dvě dcl teplé vody s jednou polévkovou lžíci jablečného octa. Doporučuji ten z drogerie DM. Je bio a nefiltrovaný. Pokud možno, jezte často česnek.

liska5
hodnocení

0x

Opar hlásí naše oslabení. Spící virus se probudil. Třeba v období menses, stresu kolem Vánoc, konzumací sladkostí a alkoholu, nebo určité potraviny. Často přispěje sluneční záření... Potírat šalvějovou tinkturou, nebo jestli nejste alergický na včelí produkty, tak sotva místo začne brnět, tak natřít propolisem, na rtu i medem. B-komplex ano, hlavně B6, ale i C vitamín. Pak zinek /ve formě masti/ a ve stravě flavonoidy a hořčičný olej. Proto obohaťte svůj jídelníček o křen, řeřichu zahradní, brokolici, česnek, třešně a jablka a pijte zelený čaj...V lékárně maji drahé mastičky s acyklovirem např. Herpesin. Nemáte nějaké chronické onemocnění. Větší náchylnost k oparům mají ti, co se někdy setkali s planými neštovicemi. Tohle by měl vidět lékař. Možná dostanete injekci B 12. A odpočívejte a hodně spěte.

jenda123123
hodnocení

0x

Dobrý den, trpím na to stějně jako Vy, jako prevence proti oparu je super groprinosin. Prodává se v Polsku. Vždy když když jedu do Polska a už nemám tak si jej tam kupuji volně prodejně v lékarně. Určitě se dá objednat, pokud nebydlíte u hranic. Lék se dává ještě PŘED vypuknutím oparu, pokud už opar máte tak si to nedávejte, protože pak ho akorát budete mít strašně dlouho. Vždy když cítím, že se mi asi druhý den opar udělá, tak si dám večer tabletku a ráno nemám díky tomu nic.

allegro.cz/...

elii

Ano bydlím kousek od hranic děkuji za typ.Jinak opary mám z extrémního stresu,zinek mám béčka taky,acyklovir mast,echinaceu,nekouřím,alkohol nepiji,jíme zeleninu ,losos,kuřecí,v podstatě piji bylinky zejména mučenku,medunku,mátu.Problém zdravotní budu vědět vysledky až v březnu.Děkji Vám lidičky jste moc hodní ,že jste věnovali svůj čas.Pěkný den přeji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]