Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměnný pobyt

Od: nonamegirl® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, je mi 14 a chtěla bych na výměnný pobyt. Za rok budu dělat přijímačky, a tak mě zajímá, kdybych jela příští školní rok, jestli bych musela devítku dodělávát.
doplněno 27.12.23 15:08: JustGo totiž nabízí pobyty už od 12-14 let.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Jestlii umíš německy, tak škola v Pirně (u Drážďan směrem na Ústí nad Labem).

hodnocení

1x

Nejdriv si dodelej zakladni skolu. Chces delat prijimacky na stredni a bez toho to nepujde. A mej na pameti, ze do 18 let si nemuzes delat co te napadne. Maji za tebe plnou odpovednost rodice.

lmgify
hodnocení

0x

Dělají výměny na střední školy ( FAQ). Nic o 12 letech jsem tam v rychlosti nenašel.

hodnocení

justgostudium.cz/...
A navíc do Irska bych nemusela mít pas a vízum.
lmgify

Ceny té výměny začínají na 13200 € (330 000 Kč). To je úplný nesmysl.

Problém je, že teď ještě plníš tzv. povinnou 9-letou školní docházku. To od školy vyžaduje poskytnutí žákům státem požadovaného rozsahu znalostí, případně ministerstvem uznané ekvivalentní vzdělání v zahraničí. To nevím, jestli Irsko nebo ty irské školy mají. Zákon

Mnohem větší možnosti výměn a návštěv se otevírají po ZŠ.

Na tvém místě bych asi spíše zkusil nějaký pobyt v létě přes prázdniny. Třeba i individuálně, ne přes agenturu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]