Nejste přihlášen/a.
Já se přiznám i bez mučení že do Tří králu a to každoročně.
Ne, jde mne o to, že jsem včera (25.12.) vynášel odpadky a u popelnice dva vánoční stromky.
Jeden dokonce ještě nazdobený, baňky, čokoládové figurky,bonbony, atd...
To už se vánoce některým lidem scvrkli na 24.12. a šlus.?
Máme stojan na vodu, takže stromek nám vydrží dlouho. Dávám ho pryč krátce po polovině února, kdy mám narozeniny. Je to už takový vžitý termín. Místa máme dost, stromek nám nevadí. Když už si dá člověk práci s tím zdobením, bylo by mi líto vyhodit jej za pár dní. Jaga.
Večer u televize vždycky stromek rozsvítíme. Je to milé doplnění atmosféry.
Znala jsem jednu stařičkou paní, která měla menší stromek na stolku celoročně. Ale byl umělý. Paní vždycky před Vánoci jen ofoukla prach a výzdoba byla připravena. Jaga.
Souhlasím s @pb. Pokud dojde k velké tragédii, tak se někdo na vánoční stromeček, symbol "radujme se, veselme se", nechce dívat. A jak emoce pracují, tak nebohý stromeček jde z domu i se vším, co na něm bylo. A druhý případ, stromeček u popelnic bez ozdob, může mít příjemnější důvod. Rodina si stromeček neodpustí, ale hned po Štědrém dnu odlétá někam do teplých krajin. Nechávat ze stromečku nějakých 14 dní opadávat jehličí na koberec není potřeba.
Já budu odstrojovat na Tři krále. Nebo tak nějak plus mínus den dva.
Neviděl bych v tom nic divného, namátkou dva z mnoha možných scénářů - rodina si udělá vánoce a pětadvacátýho odlítají na dovolenou. Tak stromkem šlehnou u popelnice, co jiného? Než se za měsíc vracet a uklízet oschlý koště... - anebo rozvedení rodiče. Chlapovi zůstal byt, kde je jen občas a na svátky má děcka. Tak jim třiadvacátýho udělá "vánoce u tatínka" a den po to vyhodí...
To u nich asi byly divoké vánoce, raději mít stromek dýl a mít pohodu. Nebo je možné,že odjížděli třeba do ciziny a nechtěli mít doma všude jehličí. Nebo jim nikdo nepřišel, tak ze stresu a smutku stromek vyhodili. Jinak, po svátcích ,když se mi zdá, že už je nejvyšší čas, tak ho uklízím, většinou kolem poloviny ledna.
Každoročně bývá u popelnic několik stromků ještě před čtyřiadvacátým, také to nechápeme. Poslední roky sundaváme stromek po 3 králích, většinou plus nějaký týden, ale byly doby, kdy jsme jej mívali i do března. A jednou i kapra ve vaničce do února, teda já to pamatuju jen mlhavě jako malé dítě. Od té doby kupujeme, teda pokud kupujeme, kapra radši už zabitého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.