Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy máte nazdobený vánoční stromek?

Od: juraja® odpovědí: 18 změna:

Já se přiznám i bez mučení že do Tří králu a to každoročně.

Ne, jde mne o to, že jsem včera (25.12.) vynášel odpadky a u popelnice dva vánoční stromky.

Jeden dokonce ještě nazdobený, baňky, čokoládové figurky,bonbony, atd...

To už se vánoce některým lidem scvrkli na 24.12. a šlus.? *nevi*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nejdřív na tři krále. Nevíte, co se stalo, že Ti lidé vyhodili i nazdobený stromek, ani nic příjemného a měli k tomu důvod.

hodnocení

7x

Máme stojan na vodu, takže stromek nám vydrží dlouho. Dávám ho pryč krátce po polovině února, kdy mám narozeniny. Je to už takový vžitý termín. Místa máme dost, stromek nám nevadí. Když už si dá člověk práci s tím zdobením, bylo by mi líto vyhodit jej za pár dní. Jaga.

Večer u televize vždycky stromek rozsvítíme. Je to milé doplnění atmosféry.

Znala jsem jednu stařičkou paní, která měla menší stromek na stolku celoročně. Ale byl umělý. Paní vždycky před Vánoci jen ofoukla prach a výzdoba byla připravena. ;) Jaga.

Té staré paní *palec2*

hodnocení

6x

Do tří králů.

smode2
hodnocení

4x

Do začátku února, kdy si jako již tradičně děláme první víkend tzv. Druhé Vánoce. Nadělíme si pod stromek nějakou drobnost, usmažíme rybu (kapra už ne), k ní bramborový salát, podíváme se na nějakou pohádku. Většinou večer sekt. V neděli pak uklízíme.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, takto brzo vyhodí vánoční stromek zřejmě někdo z kategorie lidí, kteří "ctí" svátky klidu a míru výbuchy petard (a že jich bylo slyšet i o Štědrém večeru dost). Člověk nemusí být zrovna věřící, ale stačí uznávat tradice a nechat klid jiným. Zdravím!

Bene,za toto vám dávam verejne body.

ben®
slavco31 - dík.
pb®
Bene a co když se v té rodině událo něco, že nepovažují za vhodné dále slavit? Třeba mi 21.12. zastřelí debil 19 letou dceru na fakultě, po čemž následuje psychický kolaps a když mě 25.12. propustí z nemocnice, půjdu a první co udělám, vyhodím stromek i s ozdobama. Nemám už pro co žít a už vůbec ne pro co slavit. To vás nenapdlo, že se v té rodině mohla stát tragedie? Jak se říká, nesuď člověka, když nenosíš jeh kabát.
ben®
pb - máte pravdu. Když se v rodině stane nějaká fakt hodně velká tragédie, tak je první starost likvidace vánočního stromku a petard. Asi jsem (naštěstí) odtržený od reálných/Vašich zkušeností.
pb®
U lidí po velkém traumatu nehledejde racionální chování.

Souhlasím s @pb. Pokud dojde k velké tragédii, tak se někdo na vánoční stromeček, symbol "radujme se, veselme se", nechce dívat. A jak emoce pracují, tak nebohý stromeček jde z domu i se vším, co na něm bylo. A druhý případ, stromeček u popelnic bez ozdob, může mít příjemnější důvod. Rodina si stromeček neodpustí, ale hned po Štědrém dnu odlétá někam do teplých krajin. Nechávat ze stromečku nějakých 14 dní opadávat jehličí na koberec není potřeba.

Já budu odstrojovat na Tři krále. Nebo tak nějak plus mínus den dva.

hodnocení

3x

Neviděl bych v tom nic divného, namátkou dva z mnoha možných scénářů - rodina si udělá vánoce a pětadvacátýho odlítají na dovolenou. Tak stromkem šlehnou u popelnice, co jiného? Než se za měsíc vracet a uklízet oschlý koště... - anebo rozvedení rodiče. Chlapovi zůstal byt, kde je jen občas a na svátky má děcka. Tak jim třiadvacátýho udělá "vánoce u tatínka" a den po to vyhodí...

jenik
hodnocení

2x

do Hromnic

tyler
hodnocení

2x
Nazdobené vánoční stromky u popelnic hned na druhý den, to je "nádherné" vyobrazení dnešní konzumní společnosti.
Kdyby si měl každý jeden z těchto lidí ten strom sám uřezat a dopravit (samozřejmě ne na černo, ale nějakou ofiko cestou), vážili by si ho mnohem víc.
Jako společnost jsme však rozděleni do určitých kategorií a dokážu si představit, že pokud někdo vydělá za hodinu práce na 3 takové stromky (a to nejsem zdaleka na stropu příjmů některých jedinců), proč by mu mělo být něco takového líto?
Jsou lidé, co si neperou ponožky a rovnou je vyhazují. Tohle mi přijde dost podobné.

hodnocení

1x

Kdybych měl dost široké dveře do skladovací místnosti, tak ho ani neodstrojuji, ale odnesu ho tam tak jak je. Kdo se s tím má každý rok strojit a odstrojovat. A jak tak koukám, tak jsem ho dneska nai nerozsvítil... no co užl.

Ale jinak dle zvyku do tří králů.

hodnocení

1x

To u nich asi byly divoké vánoce, raději mít stromek dýl a mít pohodu. Nebo je možné,že odjížděli třeba do ciziny a nechtěli mít doma všude jehličí. Nebo jim nikdo nepřišel, tak ze stresu a smutku stromek vyhodili. Jinak, po svátcích ,když se mi zdá, že už je nejvyšší čas, tak ho uklízím, většinou kolem poloviny ledna.

ml1
hodnocení

0x

Každoročně bývá u popelnic několik stromků ještě před čtyřiadvacátým, také to nechápeme. Poslední roky sundaváme stromek po 3 králích, většinou plus nějaký týden, ale byly doby, kdy jsme jej mívali i do března. A jednou i kapra ve vaničce do února, teda já to pamatuju jen mlhavě jako malé dítě. Od té doby kupujeme, teda pokud kupujeme, kapra radši už zabitého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]