Dobrý den. Zůstali byste v práci, která vás baví i naplňuje, ale v kolektivu to mezi vámi skřípe? Mám práci, kde pracuju většinou samostatně, ale občas je nutné něco řešit v týmu. A skřípe to hlavně mezi mnou a vedoucím. Jelikož já ho po pracovní stránce nemám rád a moc se tím netajím, takže to určitě ví. Myslíte, že když si to vyříkáme při pohovoru, tak to bude lepší?
Co třeba se o tom pobavit při nějaké neformální příležitosti. Vánoční besídka je skoro ideální příležitost. Blbý je, pokud je to vedoucí, kdyby top byl jen kolega, tak se dá dostatečně ignorovat.
staqor
On je problém ve mně, protože jsem jedinej, se kterým se tam moc nebaví. Nejsem prostě ten typ otevřenýho, sdílnýho člověka a občas můžu působit dost naštvaně nebo mrzutě. Zkusím na tom zapracovat.
Jak to píše p.Milan. Všude je něco. Já měl na střeše partu klempířů. Rom,Ukrajinec,vedoucí Čech. Souhra a provedení práce perfektní,ale jak došlo na konflikt na UA létaly vzduchem vulgarismy.Dokonce i kladivo letělo vzteky ze střechy. Střechu dodělali a nyní jsou jinde.Vše jim očividně funguje.Hodně také záleží jak moc jste postradatelný pro vedoucího.
I když změníte místo, je možné, že máte takovou povahu, že si následně nesednete ani s novým vedoucím. Že ani toho dalšího nebudete mít rád.
A to je ten problém. Budete bloudit po firmách jako Ahasver a nikde Vám vedoucí nebude vonět. Pokud jste jinak s náplní práce a platem spokojen, chtělo by si opravdu s vedoucím pohovořit. A vánoční večírek se k tomu hodí. Oba něco málo popijete, budete takoví volnější, hovornější a jistě se spolu dohodnete: Uvidíte!. Jaga.
staqor
To zase ne. Vedoucího v minulém zaměstnání jsem měl rád. Tady u toho mi nesedí, že skoro nic nedělá, jen pomlouvá a řeší ostatní lidi. V práci si převážně vyřizuje jen osobní věci a začne pracovat nebo se zajímat o práci, až když mu teče do bot. Jeho vedoucí už po něm taky jde, ale ten náš se umí krásně vymlouvat a vše okecat. Mě už to nebaví, jak mu vše prochází a že jsem jedinej z týmu komu to vadí. Kdyby aspoň měl nějakou sebereflexi nebo nepomlouval ostatní lidi..
michalverner
Staqor...no a co ho obejít a pořešit to s jeho nadřízeným? Popsat mu situaci jak jí vidíte atd..Pokud se ho chce sám zbavit mohl by být nakloněný Vám.Třeba také hledá důvod jak se ho zbavit a Vy byste se mohl hodit jako jeden z důvodů.
@michalverner To není špatný nápad, též bych to doporučil
staqor
Letos jsem měl opravdu namále, abych tohle neudělal. Ale ostatní z týmu mě pak budou nenávidět. Už teď tam probíhají diskuze, že když vyhodí vedoucího, tak skončí taky. Asi si to s vedoucím vyříkám při pohovoru. Buď se to mezi námi zlepší a nebo ne.
michalverner
Staqor...jistěže toto říkají.Snaží se mu jakožto podřízení podlézat. Pokud ho vyhodí a přijde nový tak budou podlézat zase jemu.
Osobně bych tam nezůstával. Dost bylo vedoucích a kolegů nefachčenků co místo práce vykuřovali, nedělali skoro nic, ale stejně byli v pohodě protože to táhli s ředitelem a jinými vedoucími a ze své neschopnosti se dovedli vykecat. Jsou lepší místa kde se místo žvanění táhne za jeden provaz a tomu také odpovídají výsledky i peníze.
Možná odejít, by byla škoda, jestli jinak je práce za dobrý peniz a baví vás. Co se v myšlenkách od toho chlapa odpoutat. Udělejte si svou práci a domů. Vy problémy neděláte, proč tedy odcházet kvůli magorovi s divnou povahou. Ale vím, člověka to láká odejít, ale na novém místě můžete řešit zase jiný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.