Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název videosouboru

Od: magdon® odpovědí: 14 změna:

Jak by se obecně daly nazvat prezentace (15 minut), sestříhané z řady krátkých videosouborů (do 10 vteřin)? Mě napadl název "klipy", ale je mi to trochu proti srsti. *zmateny*

doplněno 15.12.23 13:35:

Nedokážu zřejmě otázku formulovat dost jasně, takže trochu podrobností.

Mám skupinu videí na stejné téma. Ta skupina má nějaký název a je rozdělená na 2 podskupiny. Jedna podskupina obsahuje videa s příběhem, tu nazývám "dlouhé". Ve 2 skupině je řada sestříhaných souborů, obsahujících zajímavé krátké úseky (pár vteřin a v podstatě bez děje). Tuhle skupinu provizorně nazývám "klipy", ale tenhle název se mi moc nelíbí (i když je v podstatě správný).

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tyler
hodnocení

3x
Co třeba název "kompilace"?
hodnocení

*zdravi*Jo, to by asi bylo nejvýstižnější. Jen to nezní moc česky :(.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, Pel-Mel či pel-mel (všehochuť). Zdravím!
doplněno 15.12.23 09:49: infoz.cz/...
doplněno 15.12.23 14:23: magdon - pokud máte skupinu "dlouhé", tak logicky bude druhá skupina "krátké"(a je to česky). Zdá se, že si rád život komplikujete .

jiofa
hodnocení

0x

Video Mixture.

hodnocení

0x
Sekvenční video přehrávání.

hodnocení

Upřesním - Není to "pel-mel", všechno je to na jedno téma. A těch souborů (rovněž na stejné téma) je cca 30. Mně jde o to, jak obecně nazvat celou tuhle skupinu souborů (a pokud možno, aby to aspoň trochu připomínalo češtinu). Ten název skupiny nemusí mít nic společného s obsahem.

jiofa

Tak tam dejte jednoduchý název skupiny souborů Moje video. Podle obsahu přidejte, po pomlčce název zaměření.

jiofa

No a samozřejmě musíte na konci dát titulky. Kamera: Sřih: Vyrobil:. Není li to vaše video uvést zdroj. Tam ale musí být souhlas a jiná další povolení.

hodnocení

jiofa - celá ta skupina konkrétní název samozřejmě má. Obsahuje 2 podskupiny. Pro jednu je název jasný, ale nenapadá mě rozumný název pro tu druhou (podrobnosti výše).

Autorem toho celého jsem já osobně a žádné tytulky tam nepotřebuju, o nějakém souhlasu ani nemluvě.

jiofa

Tak to uvádějte nějakým svým vytvořeným grafickým logem. Třeba: narychlo vytvořený. Nápadů můžete mít tisíce. M-Magdon. Závěrečné titulky kdo to vytvořil je prfesionální povinnost.

Název videosouboru
jiofa

Studio M a pod uvádí.

hodnocení

Ale já nepotřebuju logo. Já potřebuju název, pod kterým bude podskupina uložená na disku. S obsahem videí to nemá nic společného. Na samotném filmu tytulky i logo mám.

Příklad:

skupina - "dovolená"

1. podskupina - "2023"

2. podskupina - "klipy"

Ta 2. podskupina obsahuje řadu různých vysříhaných detailů (na stejné téma, ale nesouvisejících) a nenapadá mě pro ní rozumný název.

jiofa

Tak to nechám na jiných. Nějaké pojmenování, to je to nejlehčí, čím bych se trápil a dlouze vymýšlel. Bohužel.

hodnocení

0x
Skupina: Dovolená
Podskupina: 2023
Pod pod skupina: Sestřih
doplněno 15.12.23 15:09: Ještě napadlo: Momentky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]