Vozík měl rychlostní limit 80 kmh a naložen byl jeřábový hák se závažím bez zakurtováni na volno. Jsou tito lidé normální nebo je už naše společnost zdegenerovaná .
No tak jel rychleji a vy jste byl brzda provozu, jak to z Vašeho dotazu vyplývá!. Pokud se neumíte držet v takovém provozu, jež je běžný na dálnicích, tak tam nemáte co hledat a máte jet jinudy .
michalverner
Prosím o vysvětlení. Jak může být vozidlo jedoucí 120 km/h pro dodávku s vozíkem s omezením na 80 km/h brzdou?
No, já to pochopila taky jako Michalverner, pokud tázající jel 120 km/hod, jak může být brzda provozu? Já si přečetla i nadpis.
michalverner
Diesel...tazatel jede rychlostí 120 km/h.Předjíždí ho dodávka s vozíkem který má omezení 80.On se tomu diví.Vy odpovídáte že je tazatel brzdou. Já nechápu jak může být brzdou když max. rychlost vozíku je 80.Navíc 120 km/h na povolených 130 není "být brzdou".
No já z toho vyčetl že jel pomaleji al dodávka to praskala 120, ale i kdyby on jel stodvacet a dodávka víc co je na tom? Když výjímečně jedu po dálnici D3 od exitu 100 až před Miličínem, kde se sjíždí na starou a jedu 130-tak jsem tam ten nejpomalejší !
A to hlavní nepadlo -jaký povrch , jaké počasí atd -ono jiné je jet 120 když je hustý déšt a něco jiného když je suchá vozovka a je hezky...
Někteří lidi jsou hovada. Jestli máte kameru v autě můžete to aspoň zveřejnit, možná se dotyčný chyťne za nos. Já si zas říkám, že většina bmw nemá asi packu na blinkr. Dávali to do těch aut vůbec, nevíte někdo?,
Policie nefunguje, tak to podobným debilum prochází a průšvih mají až po nehode. Nedávno podobnej zabil mladého doktora,vozejkem ho sestřelil z mašiny, taky neupevneny naklad+rychlost... V nemecku si tohle dovolí malokdo,jak rychlost tak upevnění nakladu. Když se už takovej najde tak je obvykle dost rychle odchycen a tresty za to tam jsou citelny.
Vozík s omezením na 130km/h se moc konstrukčně lišit nebude, vlastně vůbec. A pokud tam byl jen hák tak kam by utíkal? Asi jste, na silnici poprvé, když Vás tohle donutí vytvořit dotaz...
Tak já zrovna včera chtěla projet křižovatkou rovně a proti mě pán v mercedesu AMG, který odbočoval doleva (měl mi dát přednost). Ve chvíli kdy jsem se mohla rozjet mi tam vlítnul, protože právo silnějšího motoru, že... Jezdím hodně a je to čím dál horší. Každý někdy udělá prasárnu, ale předjíždění na dvojité plné, na přejezdech nebo do zatáčky kam za boha není vidět... Nechápu
Jestli jste se rozkoukávala moc dlouho, tak už na to možná neměl nervy.
molly
Vzhledem k tomu, že jezdím okolo 40tkm ročně, a bývalo to i víc, se považuji za vyježděného řidiče a vážně nepatřím ke zpomalovačům provozu. Zajímalo by mě, jestli je toto první co vás napadlo jen proto, že jsem ženská? U chlapa byste měl taky stejný argument? Nebo byste se poplácali po ramenou a shodli se, že je to k@kot?
pr
molly: Někteří bohužel raději vidí a hledají problém u toho kdo ho nezpůsobil než u toho kdo je toho problému příčinou.
To molly: Nevycházím z nějakého "poplácávání", ale ze statistiky vypozorované za skoro 40 let na silnici. Když někdo zdržuje a motá se na křižovatce, bývá to nejčastěji úplné ucho, senior, ženská, magor s pokrývkou hlavy, nebo Vietnamec. A mohla jste si všimnout, že šlo o podmiňovací způsob a na konci byl smajlík.
A čo vám bránilo vytočiť číslo polície a nahlásiť poznávaciu značku s popisom vami predpokládaneho dopravného priestupku?
pr
Bránilo mu v tom to, že za jízdy řidič nemá telefonovat a na dálnici není všude kde zastavit kvůli telefonování. Řidič za jízdy by se měl věnovat řízení vozidla a provozu na silnici a ne SPZ aut a telefonování. Ono by se to pak mohlo otočit i proti tazateli když by policie zjistila, že jim telefonuje za jízdy a to ještě na dálnici.
makak
Většina lidí má snad v autě handsfree,ne? Teda samozřejmě kromě těch luxusních aut, tam to nikdo nepoužívá.
pr
Většina slušných a ukázněných lidi za jízdy v autě při jeho řízení netelefonuje a nějaké handsfree proto nepotřebují.
Já většinou netelefonuji. Nejde o handsfree, ale o to, že přestáváš dávat pozor. Když netelefonuji, tak mám perfektní přehled o situaci za sebou, kdo jak jede a koho jsem předjel. Taky sám pak uháním 140km/h a nedokážu si představit, že bych do toho řešil důležité hovory. To tak maximálně při 90km/h za kamionem.
Tvl... Maximální konstrukční. A pokud je na vozíku 80km/h a auto má maximálku 160km/h, tak celá souprava nesmí jet více jak 80km/h podle nejslabšího článku na soupravě.
Dále pak dle maximální rychlosti v obci a mimo obec a pro kamiony platí maximálně 89km/h dle tachografů i když jejich souprava je otypována na 100km/h samolepkou.
...
Kdyby byla minimální, tak v obci nesmím jet pod 80km/h, jinak by ten vozík udělal co, kdyby jel pomaleji?
Problém je v tom že předpisů je hodně a jejich dodržování nikdo nevymaha... Na dálnicích jsou mýtné brany možná mají funkční kamery jenže tyto záznamy pro kontrolu dodržování dopravních předpisů nikdo nevyužívá... Dopravní policii vidíte jen občas, přitom každý nový policejní prezident a každý nový náměstek pro dopravní nebo poradkovou policii slibuji po ustanovení do funkce že zvysi počet policistů v terenu. Navíc je ve společnosti už léta blbá nálada, mnoha rozhodnutí našich hvězdných politiku veřejnost odmítá a to se projevuje v celkovém vztahu k tomuto státu včetně odmítání nastavených pravidel. Nejde jen o volební právo ale o Lidska a především Procesní práva která chrání pachatele přestupku tak že když není fyzicky zastaven a identifikovat při činu policii z přestupku se vyvkekne... Nikdo mu nic neprokáže navíc obrovské množství přestupku se dle mého osobního názoru nevyridi resp. Vyřídí se odlozenim, zastavením rizeni atd..podívejte na koho stát hodil řešení přestupku... Na obce...ty nemají peníze na právníky a prestupky tam řeší lidé s jiným než právnickým vzděláním kteří pracují v 8 nebo 9 platové třídě... Nedávno jsem četl o desítkách tisícich pretizenych kamionu které brázdí naše dálnice, jsou zvyzeny vysokotychl. Váhámi, tedy pokud fungují jenže přestupku je takové obrovské množství ze to ti úředníci nezvládají... Pokud jde o tu stotricitku v ČR se pro zvýšení rychlosti nad 80 km musí absolvovat zkouška stability v technické zkusebne, kde se posuzuje jak se v Plně naložený vozík chová ve vyšších rychlostech... Továrně vyráběné vozíky mohou být fyzicky stejně pokud jde o konstrukcí a použité nápravy, pokud výrobce absolvoval v rámci schvalovani zkoušky stability budou v provozu vozíky s 80 schválené, postaru, a fyzicky shodné nové schválené se 130
Děkujeme za informaci. Teď ještě můžete napsat o sobě, kolik přestupků za den uděláte Vy?
jiofa
Jde to šmahem přes všechny řidiče. Policie nikde. Před chvilkou jsem došel z centra městečka na okraj a min. polovina řidičů (ponejvíce řidiček) telefon v ruce a řízení jednou rukou. Po silnici, kde se na okraji staví a pohybuje ramenem jeřáb je 30 km/hod. a bežně se jezdí přes 50 a více. Morálka na silnici je naprosto v háji. 30% aut nesvítí atd. Kdybych se nepodíval na net či tv, tak ani nevím, jaké má policie mundúry. A to mám silnici u domu a denně jsem venku.
Pamatuji dobu, kdy se volalo k nehodě při škodě 10.000. Pak slibovali, že to bude více, a bude tím pádem více policistů na silnici. To se stává jen 2x do roka..
Každý řidič porušuje předpisy.
Jen kdyby Policie fungovala, jak si mnozí přejí, to by bylo zase nářků, na policejní stát na šikanu řidičů.
..
jiofa
Jaký pán, takový krám. Určitě znáte to přísloví, které je platné všeobecně a to pro jakoukoliv dobu, zřízení.
pr
Policie je většinou zaměstnána vyhledáváním aut které špatně parkují nebo parkují na místech kde je to zakázané a to i když to ničemu nebrání a nebo také vyšetřováním nehod které ti neukáznění řidiči občas způsobují. Na nějaké vyhledávání řidtčů kteří za jízdy telefonují nebo nedodržují rychlost asi nemají příliš čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.