Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Facebook mám, ale téměř ho nepoužívám. Vlastní stránku mám prázdnou, jen se občas dívám na stránky nějakých spolků, na oficiální i neoficální stránky města, na inzerci... Nevím, jestli jsou nějaká psaná či nepsaná pravidla chování na FB. Ztratila jsem brýle. Tak jsem na FB dala informaci. Podobné tam bývají často. Objevilo se pár sdílení a velmi brzy se ozvala nálezkyně.
Jenže co mě zaujalo pak. Brýle nalezeny, ale přibývala další a další sdílení. A začaly se objevovat "palce" u mé informace o ztrátě. Je to skoro týden a před chvílí další palec... To mají ti lidé fakt radost z mé ztráty? Děkuje se za sdílení? I když už bylo zcela zbytečné? Nechci se na FB chovat jako buran a zároveň bych ráda pochopila, jak a proč se pro mě nepochopitelně chovali jiní. Děkuji za rady.
Obecně jsou lidi prostě blbí a nečtou. Takže sdílení po viditelně napsaném oznámení nálezu jde na toto konto.
Palce se dávají na první pohled nelogicky jako projev reakce, tedy oznámím nějakou věc a místo komentáře ve stylu, je to dobré nebo soucítím s tebou, se označí příspěvek palcem nebo tím žlutým obličejem, co zmenšené vypadá jako by zvracel krev, a co po zvětšení drží v tlapách srdce a údajně vyjadřuje péči. Občas tak nechtěně vzniknou komické situace, například oznámím nějakou tragédii a někdo tam nasype palec nahoru ve smyslu dík za zveřejnění.
Ve vašem případě předpokládám, že lidé dávají najevo, že jsou rádi, že se brýle našly.
Můžete váš původní komentář odstranit, pokud jsou brýle doma a sdílení moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.